ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Διατροφή: είναι ζήτημα καρδιάς

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2013 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:25
Η διατροφή έχει συσχετιστεί άμεσα με την εμφάνιση καρδιακών και άλλων νοσημάτων του κυκλοφορικού συστήματος. Τροφές με πολλά λιπαρά και πλούσιες σε χοληστερόλη επιβαρύνουν τον οργανισμό, οδηγούν σε παχυσαρκία και προδιαθέτουν για διάφορες παθήσεις. Μπορείτε όμως με προσεκτική και ισορροπημένη επιλογή των τροφίμων που καταναλώνετε να προστατέψετε αλλά και να ενδυναμώσετε τον οργανισμό σας.
Σόγια
H κατανάλωση σόγιας ενδέχεται να μειώνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες σε υγιή άτομα αλλά κυρίως σε μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων (FDA) προτείνει τον εμπλουτισμό του καθημερινού διαιτολογίου με σόγια, σε συνδυασμό με μείωση των κορεσμένων λιπών και τροφών με υψηλή χοληστερίνη.
Γαρίδες
Οι γαρίδες περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες χοληστερόλης από τα ψάρια, αλλά περιλαμβάνουν ελάχιστη ποσότητα κορεσμένων λιπών.
Περισσότερα όσπρια
Τα όσπρια είναι μία ιδιαίτερα υγιεινή τροφή, καθώς περιέχουν πολλές υδατοδιαλυτές ίνες, οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης και την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Ψάρια
Τα ψάρια περιλαμβάνουν τα λιπαρά οξέα omega-3s, τα οποία έχουν προστατευτικό ρόλο στην καρδιά, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
Μονοακόρεστα λίπη
Τα ακόρεστα λίπη και συγκεκριμένα τα μονοακόρεστα, που περιέχονται σε τροφές όπως το ελαιόλαδο, έχουν χαρακτηριστεί από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA) ως υγιεινές πηγές λιπών, οι οποίες μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.
Φρούτα, τσάι, σοκολάτα
Η σοκολάτα, το τσάι και τα φρούτα, όπως τα μήλα, παρέχουν προστασία από τα καρδιακά νοσήματα, καθώς περιέχουν σημαντικές ποσότητες φλαβονοειδών, ουσιών με αντιοξειδωτική δράση.
Προστατευτική δράση έχουν και τα πορτοκάλια, καθώς ορισμένα συστατικά τους, όπως το κάλιο, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη C, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και προστατεύουν από τη στεφανιαία νόσο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass