ΥΠΟΚΥΨΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ

Γλυκά Χριστούγεννα

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2013 22:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:43

Δύο συνταγές για να μυρίσει το σπίτι ...Χριστούγεννα.

Μιλφέιγ με κάστανα

Θα χρειαστείτε: 2 κομμάτια κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα γαλλικού τύπου (500 γραμμάρια το καθένα) ζάχαρη απλή και ζάχαρη άχνη μαρόν γλασέ νεράντζι γλασέ κακάο σκόνη σοκολάτα και κερασάκια για γαρνίρισμα Για τη γέμιση: 300 γραμμάρια κρέμα σαντιγί (από ζαχαροπλαστείο) 250 γραμμάρια κάστανα 200 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε (ή κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια) 80 γραμμάρια (1/3 φλιτζανιού) ζάχαρη εσάνς βανίλιας 4 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση: Ξεπαγώστε όλη τη σφολιάτα και ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους 3 χιλ. Κόψτε 4 δίσκους διαμέτρου χρησιμοποιώντας, αν χρειαστεί, και τα περισσεύματα της ζύμης. Μ’ ένα πιρούνι, τρυπήστε τους δίσκους, αλείψτε τους με νερό, πασπαλίστε τους με ζάχαρη, και τοποθετήστε τους σε ταψιά πάνω σε λαδόκολλα. Ψήστε τις σφολιάτες για 12 λεπτά στους 200°. Στο μεταξύ, βράστε τα κάστανα, ξεφλουδίστε τα και αλέστε τα για να τα κάνετε πουρέ. Για τη γέμιση, βάλτε σ’ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με μια κουταλιά νερό και αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπήστε τους κρόκους και προσθέστε την υγρή καραμέλλα, δουλεύοντας το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να έχετε μια κρέμα κρύα και πολύ αφράτη. Προσθέστε τον πουρέ του κάστανου, τη σαντιγί, το μασκαρπόνε και μερικές σταγονές εσάνς βανίλιας και ανακατέψτε. Βάλτε τους δίσκους της σφολιάτας τον ένα πάνω στον άλλον και κόψτε τους περιμετρικά, αφαιρώντας δύο εκατοστά. Ξεχωρίστε πάλι τους δίσκους και υπολογίστε ότι θα χρησιμοποιήσετε, για να τους αλείψετε, τα 3/4 της κρέμας. Απλώστε κρέμα στον πρώτο, βάλτε από πάνω τον δεύτερο και συνεχίστε μέχρι να καλύψετε με την κρέμα και τον τέταρτο δίσκο. Σκεπάστε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη (1/4) κρέμα και τρίψτε ολόγυρα τα κομμάτια της σφολιάτας που περίσσεψαν όταν κόψατε τους δίσκους. Γαρνίρετε με μαρόν γλασέ, με κομματάκια από νεράντζι γλασέ, κερασάκια γλασέ και διακοσμητικά σχήματα από σοκολάτα και πασπαλίστε το μιλφέιγ με κακάο σκόνη και ζάχαρη άχνη.

Κουραμπιέδες

Θα χρειαστείτε: 2 φλυτζάνια λάδι 1 φλυτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη – και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες 2 κρόκους αυγών 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ 2 βανίλιες 1 κιλό αλεύρι 1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα 1 φλυτζάνι ροδόνερο 1 κουταλάκι σόδα

Εκτέλεση Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι. Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ομοιογενές το μείγμα και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να «ηρεμήσει». Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν ρίχνουμε από πάνω το ροδόνερο και αφού κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με την άχνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass