Ντύστε το σπίτι στα χρώματα της γιορτής

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2013 1:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:49

Η εργασία δυστυχώς και κατά την περίοδο των γιορτών απορροφά το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου μας και της ενέργειας μας με αποτέλεσμα όταν φτάνει η ώρα του εορτασμού να μας βρίσκει απροετοίμαστους.  Μπορεί λοιπόν να μην έχετε το χρόνο ή τη διάθεση να φτιάξετε σπιτικά μελομακάρονα, μπορείτε όμως σίγουρα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον στολισμό του σπιτιού με διάφορα μικροαντικείμενα, με ένα διαφορετικό τραπεζομάντηλο και τα καλά σας σερβίτσια που δεν έχουν πια λόγο να περιμένουν στη βιτρίνα. Ανάψτε κεριά και αιθέρια έλαια, με άρωμα κανέλας, μήλου, σοκολάτας και φουντουκιού και γεμίστε τον μπουφέ ή την τραπεζαρία με διάφορα γλυκά μέσα σε χρυσές ή ασημένιες πιατέλες έτσι ώστε να έχετε ένα όμορφο και στιλάτο κέρασμα για κάθε στιγμή.
Μην νομίζετε όμως ότι μόνο το σαλόνι αρκεί. Φροντίστε να κάνετε τις απαραίτητες ...μετατροπές και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Στην κρεβατοκάμαρα για παράδειγμα στρώστε τα "καλά" σας σεντόνια ή αλλιώς μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας με κάτι καινούργιο, όπως ένα ριχτάρι ή μαξιλαροθήκες σε εορταστικά χρώματα. 

*Γλυκά στολίδια 
Τις ημέρες των γιορτών το σπίτι θα γεμίσει με γλυκά. Αν λοιπόν θα μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε διάφορα μπισκοτάκια και γλυκάκια, φτιάξτε και μια επιπλέον φουρνιά μπισκότων, τα οποία θα χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικά. Πριν τα ψήσετε, κάντε στο πάνω μέρος τους – όποιο κι αν είναι το σχήμα – μια μικρή τρυπούλα, ας πούμε με ένα καλαμάκι. Αφού τα ψήσετε και κρυώσουν, διακοσμήστε τα με χρώματα, χρυσόσκονη και ότι άλλο θέλετε, περάστε μια μικρή κορδέλα από την τρύπα και αμέσως θα έχετε όμορφα, μυρωδάτα, χειροποίητα στολίδια για το δέντρο σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε μια μεγάλη κορδέλα, πολλών μέτρων και να δέσετε στη σειρά τα μπισκότα, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ του. Έτσι, θα δημιουργήσετε μια υπέροχη γιρλάντα που θα στολίσει το δέντρο, το τζάκι ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού επιθυμείτε. 

Χρωματιστά δεντράκια
Αγοράστε χαρτί περιτυλίγματος σε διάφορα χρώματα και με διάφορα σχέδια. Κόψτε σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα διαφόρων μεγεθών. Τυλίξτε τα σχηματίζοντας κώνους και κολλήστε στις άκρες. Στη συνέχεια με ένα ψαλίδι, κόψτε το κάτω μέρος ώστε να είναι ίσιο και να πατάει σταθερά και έτσι θα έχετε πολλά διαφορετικά διακοσμητικά δεντράκια. Μια άλλη λύση είναι να αγοράσετε έτοιμους κώνους από φελιζόλ, που υπάρχουν σε καταστήματα με χαρτικά και είδη χειροτεχνίας, και ντύστε τα όπως επιθυμείτε. Κολλήστε πάνω τους κομματάκια από τα χαρτιά που αναφέραμε πιο πάνω, κουμπιά, χρυσόσκονη, γιρλάντες, υφάσματα ή βάλτε τα παιδιά σας να τα ζωγραφίσουν. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Χριστουγεννιάτικοι καρποί
Τα κουκουνάρια είναι κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό στοιχείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αληθινά, που θα μαζέψετε σε κάποια εξόρμηση στο ύπαιθρο ή να αγοράσετε ψεύτικα. Πως θα τα αξιοποιήσετε; Με δεκάδες τρόπους. Εμείς σας προτείνουμε μερικούς κι από εκεί και πέρα μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να «οργιάσει»! 
-    Βουτήξτε τα μέχρι τη μέση σε μπογιά της αρεσκείας σας, δέστε τα σε μια κλωστή και κρεμάστε τα στο δέντρο ή ακόμη και σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι.
-    Αγοράστε σπρέι, χρυσό, ασημί ή κόκκινο και βάψτε τα ολόκληρα. Στη συνέχεια με ένα πινέλο απλώστε λίγη κόλλα στις άκρες τους και πασπαλίστε τα με χρυσόσκονη. Αυτή θα κολλήσει στα σημεία με την κόλλα και τα κουκουνάρια θα είναι εκπληκτικά. Τοποθετήστε τα σε ένα όμορφο καλάθι ή σε μια μεγάλη πιατέλα, δίπλα στην είσοδο του σπιτιού.
-    Αγοράστε μπαλίτσες pom poms ή υφασμάτινες μπαλίτσες από καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και τοποθετήστε τες στις εσοχές των κουκουναριών. Για βάση – «γλάστρα» χρησιμοποιήστε χαρτάκια για γλυκά κεράσματος. Ένας πρώτης τάξεως στολισμός για το παιδικό δωμάτιο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass