Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Διακόσμηση online

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:50

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλάχακη

 

Για τους εραστές των χρωμάτων Είτε θέλετε να επιλέξετε νέα χρώματα για τους τοίχους του σπιτιού, είτε θέλετε να συνδυάσετε νέα υφάσματα και υλικά, το διαδικτυακό χρωματολόγιο www.colourlovers.com, σας δίνει την ευκαιρία να φτιάξετε τη δική σας παλέτα επιλέγοντας ανάμεσα σε περισσότερες από 4.294,724 αποχρώσεις.

Εγώ ο ...διακοσμητής

Σχεδιάστε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, σύμφωνα με τις ανάγκες σας χρησιμοποιώντας ένα από τα πολλά προγράμματα τρισδιάστατης σχεδίασης που προσφέρονται δωρεάν στο ιντερνέτ. Ένα από τα πιο εύχρηστα και μάλιστα στα ελληνικά είναι το www. floorplanner.com, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε διαδραστικές κατόψεις online.

 *Εξαιρετικό επίσης και το εργαλείο σχεδίασης Kitchen planner, της ΙΚΕΑ, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας, συνδυάζοντας ιδανικά, ντουλάπια, χρώματα και διαστάσεις. Δοκιμάστε το στο www.ikea.com.  Όχι μόνο εκθέματα Οι ναοί του σύγχρονου design, όπως για παράδειγμα το MoΜΑ της Νέας Υόρκης, τραβούν την προσοχή όχι μόνο για τα μοναδικά τους εκθέματα αλλά και για τα πρωτότυπα αντικείμενα που διαθέτουν τα πωλητήρια τους.

Στα online καταστήματα του www.momastore.org, θα βρείτε μια τεράστια συλλογή με έπιπλα αλλά και αντικείμενα για το σπίτι, πολλά από τα οποία αποτελούν κομμάτια της μόνιμης συλλογής καθώς και εξαιρετικά παιχνίδια για τα παιδιά με την υπογραφή διάσημων σχεδιαστών. Από την Τate του Λονδίνου, μπορείτε να παραγγείλετε μεταξύ άλλων εξαιρετικά πόστερ με ανατυπώσεις διάσημων έργων τέχνης, αντικείμενα για το σπίτι, οικιακά σκεύη αλλά και βιβλία, www.tate.org.uk.  Επίσης Στο artshop του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, διατίθενται έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, αντικείμενα σύγχρονου design και κοσμήματα από καλλιτέχνες σχεδιαστές. www.mmca.org.gr

Πάρτε ιδέες

Περιδιαβείτε ανάμεσα στις ωραιότερες κουζίνες του κόσμου και πάρτε ιδέες για να φτιάξετε τη δική σας, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου «150 Kitchen ideas» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Collins Desing. Εξαιρετικά άρθρα για τις νέες τάσεις του design αλλά και ειδήσεις από όλο τον κόσμο, θα βρείτε στο www.greekarchitects.gr. Αν σας ενδιαφέρει η διακόσμηση, ρίξτε μια ματιά στο βιβλίο «- Σύγχρονη αρχιτεκτονική στην Ελλάδα- Εσωτερικοί Χώροι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΤΙΡΙΟ. Όχι μόνο εκθέματα Οι ναοί του σύγχρονου design, όπως για παράδειγμα το MoΜΑ της Νέας Υόρκης, τραβούν την προσοχή όχι μόνο για τα μοναδικά τους εκθέματα αλλά και για τα πρωτότυπα αντικείμενα που διαθέτουν τα πωλητήρια τους. Στα online καταστήματα του www.momastore.org, θα βρείτε μια τεράστια συλλογή με έπιπλα αλλά και αντικείμενα για το σπίτι καθώς και εξαιρετικά παιχνίδια για τα παιδιά με την υπογραφή διάσημων σχεδιαστών. Από την Τate του Λονδίνου, μπορείτε να παραγγείλετε μεταξύ άλλων εξαιρετικά πόστερ με ανατυπώσεις διάσημων έργων τέχνης, αντικείμενα για το σπίτι, οικιακά σκεύη αλλά και βιβλία, www.tate.org.uk. Επίσης Στο artshop του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, διατίθενται έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, αντικείμενα σύγχρονου design και κοσμήματα από καλλιτέχνες σχεδιαστές. www.mmca.org.gr

Χωρίς πινέλο

Ένας έξυπνος τρόπος για να βάψετε τους τοίχους χωρίς να χρειαστεί να πιάσετε το πινέλο είναι να χρησιμοποιήσετε το www.sherwin-williams.com/visualizer. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε μια φωτογραφία από το χώρο σας και να την περάσετε στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια επιλέγοντας ανάμεσα σε χιλιάδες αποχρώσεις, μπορείτε να βάψετε κάθε εσωτερική ή εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού, παίρνοντας μια ιδέα για το πώς θα δείχνουν στην πραγματικότητα και κυρίως πως συνδυάζονται με την επίπλωση των δωματίων σας. Τα παιδιά αγαπούν το design Μπορεί το μικρό σας να μην γνωρίζει τον κυβισμό, τον ντανταϊσμό ή την ιστορία της μοντέρνας τέχνης, σίγουρα όμως η παιχνιδιάρικη μορφή της δεν το αφήνει ασυγκίνητο. Παιχνίδια, κούνιες, κρεβατάκια, κούκλες, τραμπολίνο και κάθε είδους αντικείμενο που προορίζεται για παιδιά, αποκτά νέες φόρμες στα χέρια σύγχρονων designer και από χρηστικό αντικείμενο μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης με συλλεκτική αξία. Μια ματιά στα www.kidsmodern.com,  www.uncommongoods.comwww.mamaka.euwww.kidslovedesign.com,  αλλά και στο ελληνικό fair-trade www.tokerasakistintourta.gr, δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Απελευθερώστε τη φαντασία Αν το παιδί σας όχι μόνο αγαπά το design αλλά έχει και κλείσει προς το σχέδιο, τότε ο διαδραστικός καμβάς της Αμερικανικής Πινακοθήκης στην Ουάσινγκτον, www.nga.gov, θα δώσει μορφή και σχήμα στις ιδέες τους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο σχεδίασης και ίσως ένα από τα καλύτερα site για παιδιά αλλά και για ...μεγάλους.