Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας κήπος στη γυάλα

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2013 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:07
Παρουσίαση: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Είτε το αξιοποιήσετε σαν εκπαιδευτική δραστηριότητα με τα παιδιά, είτε απλά ως διακοσμητικό για το σπίτι, η δημιουργία ενός terrarium είναι μια εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία. Κατά παράφραση του aquarium, το terrarium είναι ένα τεχνητό μικρο οικοσύστημα  στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε οποιοδήποτε είδος φυτού.  

Θα χρειαστείτε: Ψιλό χαλικάκι ή χοντρή άμμο για αποστράγγιση, φυτόχωμα πλούσιο σε οργανικά και με μεγάλη ποσότητα τύρφης. Φλούδες δέντρων, βρύα και χρωματιστές πέτρες για τη διακόσμηση της επιφάνειας.

Αρχικά τοποθετείτε στη γυάλα μια στρώση από χαλίκι ή άμμο και στη συνέχεια το χώμα. Στη συνέχεια τοποθετείτε τα φυτά σας, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα τους ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Τα καλύτερα φυτά είναι τα μικρά και αργής ανάπτυξης. Αν θέλετε διακοσμείτε με χρωματιστές πέτρες και αντικείμενα μινιατούρες, όπως ελαφάκια ή μανιτάρια. Όταν ποτίζετε θα πρέπει να προσέχετε το νερό να μην ξεπερνά το πρώτο επίπεδο από χαλίκι, γιατί το βρεγμένο χώμα μπορεί να σαπίσει τα φυτά σας. Επίσης σημαντικό είναι να μην τοποθετήσετε τη γυάλα σας σε θέση με άμεσο ηλιακό φως γιατί οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα στα φύλλα των φυτών.