Παιχνίδια από σκουπίδια

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2013 18:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:10

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Μπορεί στο σπίτι να έχετε πέντε Barbie, δεκάδες κουζινικά, αυτοκινητάκια, τουβλάκια, μπαλάκια και ότι ακόμη παιχνίδι κυκλοφορεί στο εμπόριο κι όμως... Το πιτσιρίκι σας προτιμά να παίζει με άλλα. Με τα μανταλάκια, τα τάπερ, τις κουτάλες, το αλουμινόχαρτο και κάθε άλλο αντικείμενο καθημερινή χρήσης που μπορεί να του κινήσει την περιέργεια! Αξιοποιήστε τα λοιπόν για να φτιάξετε πρωτότυπα παιχνίδια και κατασκευές για τα οποία δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία.

BOWLING ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ 

Πλαστικά μπουκάλια νερού, είτε μικρά είτε μεγάλα, βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Αντί λοιπόν να τα πετάξετε, μπορείτε να τα μετατρέψετε εύκολα  σε κορύνες του bowling. Για να τις κάνετε πιο δελεαστικές μπορείτε να τις χρωματίσετε ή να τις τυλίξετε με πολύχρωμα χαρτιά. Θα χρειαστείτε επίσης μια μικρή μπαλίτσα. Κάτω από τον καναπέ ή το κρεβάτι σίγουρα θα κρύβεται κάποια...

 ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ

Κρατήστε τα χαρτονένια ρόλο από τελειωμένο χαρτί υγείας και όταν μαζευτούν αρκετά δοκιμάστε να φτιάξετε ένα διακοσμητικό λουλούδι. Αρχικά μπορείτε να τα δώσετε στα παιδιά να τα χρωματίσουν με νερομπογιές ή τέμπερες και στη συνέχεια αφού τα τσακίσετε απλά στη μέση με το χέρι, θα τα κολλήσετε μεταξύ τους με ατλακόλ. Αρχίστε σχηματίζοντας μια μαργαρίτα με τα πρώτα τέσσερα και προχωρήστε δημιουργώντας το επόμενο επίπεδο διακλαδωτά.

 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ

Πρόκειται για ένα παιχνίδι κλασσικό κι αγαπημένο, το οποίο συναρπάζει τα παιδιά ενώ παράλληλα τους διδάσκει και τον τρόπο μετάδοσης του ήχου. Θα χρειαστείτε δύο κονσερβοκούτια ανοιχτά από την πάνω πλευρά. Ανοίξτε μια τρύπα στο κάτω μέρος από το καθένα και περάστε ένα κομμάτι σπάγκου. Στερεώστε τον στο εσωτερικό της κονσέρβας κάνοντας κόμπο ή με λίγη ταινία.  Τώρα θα χρειαστείτε δυο...παιδιά. Το ένα θα πρέπει να κρατάει το κονσερβοκούτι του στο αυτί σαν ακουστικό και το άλλο στο στόμα για να μιλάει. Ο σπάγκος θα πρέπει να είναι τεντωμένος ανάμεσα τους και να διατηρούν μια σχετικά μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass