Πώς θα απαλλαγώ από τις ρυτίδες καπνίσματος

Δημοσίευση: 07 Απρ 2013 19:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:25

Έχετε παραδεχτεί ποτέ σε κουβεντούλα με τον εαυτό σας, την παρακάτω φράση: «Καπνίζω και μου αρέσει πολύ, δεν θέλω να σταματήσω να καπνίζω παρόλο που βιώνω όλες τις εμφανείς και μη συνέπειες του καπνίσματος, όπως τη θαμπάδα στο δέρμα μου και αυτές τις ρυτιδούλες στο πάνω χείλος που τις μισώ απίστευτα!». Αν ναι, τότε πάμε παρακάτω..

Όλες γνωρίζουμε τα προβλήματα υγείας που δημιουργεί το κάπνισμα, ως εκ τούτου δεν θα επεκταθούμε τώρα σε αυτό. Θα σταθώ μόνο στο πως μπορούμε να μετριάσουμε τα εμφανή σημάδια, με low budget αποτελεσματικές λύσεις!

Η αντίσταση μας στα εμφανή σημάδια του καπνίσματος θα πρέπει να αναπτυχθεί ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα, εκ των έσω και εκ των έξω αντίσταση!

 

Αντίσταση στις ρυτίδες εκ των έσω

 

Για την εκ των έσω αντίσταση, θα χρειαστούμε οτιδήποτε υγιεινό υγρό μας αρέσει να πίνουμε - τρώμε (νερό, τσάι, χυμούς, φρούτα, λαχανικά, γάλα και γλυκαντική ουσία για όσες είναι απαραίτητο το μέλι), θα χρειαστούμε ταμπλέτες βιταμίνης C και φρούτα.

Δεν βάζουμε περιορισμούς π.χ. να πίνω κάθε μέρα 8 ποτήρια νερό, καθώς συνήθως οι περιορισμοί λειτουργούν ανασταλτικά. Ως εκ τούτου μπορούμε να έχουμε έναν συνδυασμό των παραπάνω υγρών, χωρίς να έχουμε τον εφιάλτη του εμφιαλωμένου νερού που πρέπει να καταναλώσουμε. Την βιταμίνη μας, μισή η ολόκληρη την καταναλώνουμε το πρωί μετά το πρωινό ή το σνακ μας. Αυτά τα απλά, ανέξοδα και υγιεινά όσον αφορά την εκ των έσω αντίσταση των ρυτίδων του καπνίσματος.

 

Αντίσταση στις ρυτίδες εκ τω έξω

 

Για την εκ των έξω αντίσταση, θα πρέπει να δείξουμε πειθαρχία και να εντάξουμε (αν δεν το κάνουμε ήδη) στην καθημερινή μας ρουτίνα, τον καθαρισμό την ενυδάτωση πρωί και βράδυ καθώς και την αντηλιακή προστασία του δέρματος μας. Τα καλλυντικά που έχουμε στην διάθεση μας, ανάλογα με τον προϋπολογισμό που διαθέτουμε, θα είναι ένα μέρος του όπλου μας. Το βασικό όμως όπλο μας θα είναι να «ξυπνήσουμε» το δέρμα μας, ώστε να λειτουργεί συνδυαστικά με τα καλλυντικά μας. Επίσης η αποτρίχωση του άνω χείλους με κερί, είναι κάτι που ταλαιπωρεί το δέρμα μας και καλό θα είναι να το αποφεύγουμε. Η ποιότητα των καλλυντικών που θα χρησιμοποιούμε θα πρέπει να είναι καλή χωρίς να είναι απαραίτητα ακριβή και το απλό βουτυροκακάο δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα μας (ενυδάτωση).

 

Στην βραδινή μας περιποίηση (όπου έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο) θα πρέπει να εντάξουμε το μασάζ της περιοχής των χειλιών. Για το μασάζ αυτό, καλό θα ήταν να προμηθευτούμε μία μικρή συσκευή μασάζ προσώπου (έχει πολύ μικρό κόστος), την οποία σε συνδυασμό με το προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιούμε θα κάνουμε μασάζ στην περιοχή των χειλιών, με αργές κυκλικές κινήσεις. Έτσι καταφέρνουμε να «ξυπνήσουμε» το δέρμα μας τονώνοντας την μικροκυκλοφορία της περιοχής, με αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, που είναι οι βασικού παράγοντες συνοχής του δέρματος μας.

 

Αν σας περισσεύει χρόνος κάντε μασάζ σε όλο το πρόσωπο, σε ένα μήνα περίπου θα έχετε δει μεγάλη διαφορά τόσο στην λάμψη του δέρματος όσο και στην μείωση των ρυτίδων!

 

Τέλος για την πλέον ανέξοδη και totally home made λύση, δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω μάσκα και να κάνετε το μασάζ σας απόλαυση!

 

Αντιρυτιδική μάσκα προσώπου

 

Θα χρειαστείτε : Μία κουταλιά σούπας γιαούρτι (όχι 0% φυσικά), μία κουταλιά γλυκού μέλι, μία κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο και αν έχετε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο (γεράνι, τριαντάφυλλο, λιβάνι κάνουν εξίσου ή και τίποτα αν δεν έχετε). Κάντε μασάζ και αφήστε τη μάσκα πάνω στο πρόσωπο σας για δέκα λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε με χλιαρό νερό και απλώστε την κρέμα σας. Δεν είναι τέλειο?? Καλή επιτυχία!

 

πηγή: http://www.dynamikhgynaika.gr/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass