ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ MONSTRUM

Ζωντανεύοντας παραμύθια

Δημοσίευση: 16 Απρ 2013 15:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:37
Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Οι Δανοί σχεδιαστές, Ole B. Nielsen και Christian Jensen που από το 2003 έχουν συστήσει την ομάδα Monstrum, σχεδιάζουν παιδικές χαρές. Όχι όμως κοινές παιδικές χαρές όπως τις γνωρίζουμε στην Ελλάδα με κάποιες κούνιες, μια τσουλήθρα και δυο τραμπάλες, αλλά ονειρεμένους τόπους παιχνιδιού που ενθαρρύνουν να παίξει με τη φαντασία και να αναπτύξει πλήρως τις κινητικές του δεξιότητες.  Σύμφωνα με τη φιλοσοφία που διέπει το έργο τους,  ο σχεδιασμός μιας παιδικής χαράς θα πρέπει να αντανακλά τον κόσμο που μας περιβάλει κι εκείνοι βλέπουν τον κόσμο γεμάτο χρώματα και προκλήσεις. Για ποιο λόγο λοιπόν να παίζεις μέσα σε ένα τετραγωνισμένο κουτί με άμμο όταν μπορείς να σκαρφαλώσεις σε ένα κρατήρα, να μπεις στο στόμα μιας φάλαινας, να δαμάσεις μια γιγάντια αράχνη, να εκτοξευτείς στο διάστημα με ένα διαστημόπλοιο;  
Μάλιστα εξαιτίας της ενασχόλησης τους με το σχεδιασμό σκηνών για δεκάδες θέατρα στην Κοπεγχάγη, οι παιδικές χαρές που δημιουργούν δεν συνδυάζουν απλά τη φυσική δραστηριότητα με το παιχνίδι αλλά αφηγούνται μέσα από οπτικά ερεθίσματα μια ιστορία, την οποία το κάθε παιδί μπορεί να εξελίξει με τη φαντασία του. Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι φιλικά προς τα παιδιά και το περιβάλλον, εξασφαλίζουν την ασφάλεια τους και τα βοηθούν να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες.
Δείτε τη δουλειά τους στο: www.monstrum.dk/en
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass