Το ανοιξιάτικο λεξικό ομορφιάς

Δημοσίευση: 24 Απρ 2013 21:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:49

της Έφης Τουφεξή

 

Η άνοιξη έχει τις απαιτήσεις της. Καιρός για σορτσάκια, φανελάκια και πέδιλα! Ποια είναι τα ζητούμενα; Ασφαλώς η αξιοζήλευτη επιδερμίδα χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας, σφριγηλή και ενυδατωμένη, τα αποτριχωμένα πόδια και τα υγιή και περιποιημένα άκρα. Η άνοιξη φέρνει αλλαγές και στο μπουντουάρ μας που μυρίζει ανθόκηπο, στα μαλλιά μας και στο στιλ των χτενισμάτων, αλλά και στο μακιγιάζ. Όλες οι νέες τάσεις χωράνε σε αυτό το μίνι λεξικό ομορφιάς.

 ΣΩΜΑ

Καταπολέμηση κυτταρίτιδας

Με το βλέμμα στραμμένο στις παραλίες, όπου αποκαλύπτεται κάθε ατέλεια του σώματος, η άνοιξη συνήθως σηματοδοτεί για τις περισσότερες γυναίκες έναν ιδιότυπο πόλεμο: Εκείνον εναντίον της κυτταρίτιδας! Σύμμαχοί μας αποδεικνύονται οι κατάλληλες προϊοντικές θεραπείες που εξασφαλίζουν λιποδιάλυση, σύσφιξη και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς και οι αντίστοιχες θεραπείες με μηχανήματα τεχνολογικής αιχμής των Ινστιτούτων Ομορφιάς.

Σε αυτές ανήκει η εξειδικευμένη μέθοδος TechniSPA. «Ένα μηχάνημα “γλύπτης”, το οποίο στηρίζεται στη νανοτεχνολογία και συνδυάζει την ταυτόχρονη εφαρμογή τριών διαφορετικών δράσεων για το περίγραμμα του σώματος: Μείωση της όψης «φλοιού πορτοκαλιού», το δέρμα ομαλοποιείται σαν να έχει γίνει λίφτινγκ και το σώμα είναι σφριγηλό και τονωμένο από την πρώτη κιόλας ωριαία συνεδρία», αναφέρει η αισθητικός Βούλα Μαραγκού, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου Κέντρου Αισθητικής (Πατρόκλου 25), η οποία διαθέτει σε αποκλειστικότητα στη Λάρισα το συγκεκριμένο μηχάνημα.  Το TechniSPA δρα ενδοδερμικά, διαθέτει κεφαλή ιονο-μασάζ και με την επιλεκτική ηλεκτροδιέγερση επιτυγχάνει αποτοξίνωση, διάλυση κυτταρίτιδας και λίπους, μυϊκή ενδυνάμωση και επιδερμική σύσφιξη σε όλο το σώμα.

 Αποτρίχωση

Ο σκοπός είναι σαφής: Βελούδινα πόδια! Οι τρόποι και το αποτέλεσμά τους ποικίλουν… Το ξυραφάκι είναι ανώδυνο, το κερί λιγάκι επώδυνο, το αποτέλεσμα και των δύο όμως δεν είναι μόνιμο. Για μόνιμη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα η επιστήμη φέρνει εξειδικευμένα λέιζερ αποτρίχωσης ή μηχανήματα φωτoαποτρίχωσης.

Ανάμεσά τους το μηχάνημα Energist VPL με παλμικό φως, το οποίο συγκαταλέγεται στα μηχανήματα εξειδικευμένης αισθητικής περιποίησης. «Απομακρύνει την τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα, είναι ανώδυνο, δεν προκαλεί δυσχρωμίες, εγκαύματα και έχει καταπληκτικό αποτέλεσμα σε σύντομο διάστημα. Οχτώ συνεδρίες σε ένα χρόνο αρκούν!», θα πει η κ. Βούλα Μαραγκού για να προσθέσει: «Συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι επίσης η καλή σχέση τιμής, αποτελέσματος και ασφάλειας».

Υγεία στα άκρα

Ο καιρός που τα κλειστά υποδήματα θα δώσουν τη θέση τους στα πέδιλα πλησιάζει. Τα πόδια μας αποκαλύπτονται και τα περιποιημένα άκρα τραβούν τα βλέμματα. Η φροντίδα των ποδιών δεν είναι μόνο ζήτημα αισθητικής. «Η συχνή και έγκαιρη περιποίηση των ποδιών συμβάλλει στην άριστη υγεία τους, κι επιπλέον τα ξεκουράζει», επισημαίνει η ποδολόγος Πόλα Κουρέτσιου, η οποία διατηρεί το ομώνυμο ποδολογικό της κέντρο στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Παπακυριαζή.

Οι συνηθέστερες ανοιξιάτικες παθήσεις των άκρων είναι οι: κάλοι, σκληρύνσεις στα πέλματα, σκληρές και σκασμένες πτέρνες κι αντιμετωπίζονται από τους ποδολόγους με σύγχρονα μέσα και ειδικές θεραπείες. Βέβαια σύνηθες πρόβλημα είναι και η κακοσμία των ποδιών. «Για την καταπολέμησή της πλένουμε τα πόδια τακτικά και σκουπίζουμε σχολαστικά ανάμεσα στα δάχτυλα. Προτιμούμε δερμάτινα υποδήματα και βαμβακερές κάλτσες. Υπάρχουν κατάλληλες κρέμες, αποσμητικά σπρέι και πούδρες, που συμβάλλουν στην απομάκρυνση της κακοσμίας», σημειώνει η κ. Κουρέτσου.

Αναφερόμενη στους τρόπους εξασφάλισης της καλής υγείας των ποδιών συμβουλεύει: «Τακτικό πλύσιμο των άκρων και καλό στέγνωμα. Φοράμε άνετα υποδήματα και δεν κόβουμε βαθιά τα νύχια μας. Χρησιμοποιούμε μόνο εξειδικευμένα προϊόντα».

Κι όσο για το μανικιούρ η ανοιξιάτικη τάση προστάζει: «Βερνίκια σε παλ αποχρώσεις των σιέλ, ροζ, μοβ, γκρι και για τις πιο τολμηρές έντονα χρώματα όπως κόκκινο, μπλε, φούξια, βεραμάν, πράσινο. Επίσης το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών, που η εφαρμογή του διαρκεί 20 ημέρες και είναι φιλικότερο προς το νύχι, κερδίζει έδαφος».

 

ΠΡΟΣΩΠΟ

Νέο στιλ στα μαλλιά!

Φράντζες, επιμελώς ατημέλητο στιλ χτενίσματος και ανάλαφρα κουρέματα σε όλα τα μήκη. Ιδού οι νέες τάσεις στα μαλλιά, όπως αναδείχθηκαν μέσα από τις πασαρέλες της σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013 και μας τις παρουσιάζει η hair stylist Θώμη Μαργαριτοπούλου, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου κομμωτηρίου (28ης Οκτωβρίου 28) .

Υπέρμαχοι του ροκ! Ξεχνάμε ό,τι ξέραμε για τα στιλιζαρισμένα ίσια μαλλιά. Τώρα ο όγκος κυριαρχεί, τα κουρέματα είναι πιο «γεμάτα» στην κορυφή του κεφαλιού, όπως και μπροστά στις δύο πλαϊνές πλευρές του προσώπου. Τίποτα όμως δεν είναι επιτηδευμένο. Το ροκ στιλ επανέρχεται και διεκδικεί χτενίσματα επιμελώς ατημέλητα με ανάλαφρες μπούκλες, φυσικούς κυματισμούς και χαλαρές πλεξούδες και κοτσίδες. Τip: Ένα εύκολο χτένισμα που μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνες μας: Σε βρεγμένα μαλλιά, απλώνουμε τζελ ή αφρό σε κάθε τούφα χωριστά και τη στρίβουμε. Στεγνώνουμε με φυσούνα. Ανοίγουμε τις τούφες των μαλλιών με τα δάχτυλά μας, αναδεικνύοντας τους ανάλαφρους κυματισμούς.

Τολμούμε τις αφέλειες. Μακριές, κοντές ασύμμετρες, λοξές είναι μόδα, προσδίδουν γοητεία και "μυστήριο"!

Φυσικές αποχρώσεις. Την τιμητική τους έχουν οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις με το φυσικό καστανό, το έντονο κόκκινο και  το χάλκινο να κυριαρχούν, ενώ το ξανθό χάνει τη χρωματική του ένταση.

Προϋπόθεση: Η μόδα υπάρχει για να την ακολουθούμε, αλλά όχι τυφλά! «Επιλέγουμε στιλ κουρέματος και χτενίσματος που κολακεύουν το σχήμα του προσώπου και τον σωματότυπό μας και αναδεικνύουν την προσωπικότητά μας, καθώς και χρωματικούς τόνους στα μαλλιά, που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας μας», επιμένει η κ. Μαργαριτοπούλου.

 Μακιγιάζ: Φυσική γοητεία!

Τo natural look πρωταγωνιστεί στο μακιγιάζ της άνοιξης. Εγκαταλείπουμε, λοιπόν, το βαρύ χειμωνιάτικο μακιγιάζ με τα συσσωρευμένα υλικά, που έκανε το πρόσωπο να μοιάζει με μάσκα μειώνοντας αρχικά την ποσότητα των προϊόντων μακιγιάζ. «Αποφεύγουμε τις ροζέ πούδρες και προτιμούμε ελαφρύ κρεμώδες ρουζ, που απλώνουμε με σφουγγαράκι.  Χρησιμοποιούμε πιο nude γήινες αποχρώσεις στα μάτια, αλλά και girly χρώματα που θυμίζουν ζαχαρωτά», συμβουλεύουν οι Νατάσσα και Βάσω Παλούκα make-up editor της Σχολής La notre de Beaute – Make up Academy (Κούμα 39).

Επιλέγουμε ιριδίζουσες σκιές, απλωμένες μέχρι ψηλά στο τόξο του φρυδιού. «Αποφεύγουμε τα smokey eyes και αντί για έντονη γραμμή με eyeliner στο κάτω βλέφαρο σχηματίζουμε γραμμή από σατινέ σκιές, την οποία σβήνουμε ανοδικά». Τα καλοσχηματισμένα, πυκνά φρύδια και οι μακριές, έντονες βλεφαρίδες είναι must τάσεις. «Ακόμη και οι ψεύτικες βλεφαρίδες από φυσική τρίχα επιστρατεύονται για να αντικαταστήσουν τη μάσκαρα, αλλά και για να μην ταλαιπωρούμε τις δικές μας».

Αναδεικνύουμε τα χείλη μας με έντονα και «ζωηρά» χρώματα που ανήκουν στη γκάμα του φούξια και του κοραλλί. «Προτιμούμε κραγιόν που συνδυάζει  lip-gel για σταθερότητα. Για τις ώριμες επιδερμίδες επιλέγουμε χρώματα λεβάντας (καφέ-κόκκινο με βάση το μοβ)», καταλήγουν.

  Άρωμα: Fresh & sweet!

Άνοιξη! Η διάθεσή μας αλλάζει, η εμφάνισή μας επίσης! Το άρωμά μας θα μείνει το ίδιο; Νέα ευωδιαστά ελιξίρια μεταμορφώνουν το μπουντουάρ μας σε πολύχρωμο ανθισμένο κήπο. «Αρώματα φρουτώδη και πιο λουλουδάτα, ελαφριές και γλυκιές ευωδιές έρχονται να αντικαταστήσουν τις έντονες και βαριές του χειμώνα», σημειώνουν ο Μάριος Βούλτσος και η Έλενα Κομπογιαννοπούλου, συνιδιοκτήτες του αρωματοπωλείου «Ροδοσταλίς», επί της Φρίξου 5.

Εκεί θα βρούμε όλα τα καινούργια ελιξίρια των πιο διάσημων οίκων για να δημιουργήσουμε τη δική μας αρωματική σύνθεση, με όση αρωματική διάρκεια επιθυμούμε, στην ποσότητα που επιλέγουμε και ασφαλώς σε πολύ πιο οικονομικά προσιτή τιμή. Θα λατρέψουμε και τα κομψά μπουκάλια τους, ειδικά εκείνο το μικρό μπουκαλάκι για την τσάντα, ώστε να μην αποχωριζόμαστε το άρωμά μας ούτε στιγμή.

Συνοδεύουμε την αρωματική σύνθεση με γαλάκτωμα σώματος και αφρόλουτρο μπάνιου ή ακόμη και ενυδατικό αμυγδαλέλαιο. Δύσκολο να τους αντισταθούμε!

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass