Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλοκαιρινά tips ομορφιάς

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2013 20:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:28

Το καλοκαίρι φτάνει και είναι καιρός να ετοιμαστούμε για να αλλάξουμε την ρουτίνα της ομορφιάς μας προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες του πιο ζεστού καιρού και του καυτού ήλιου. Θα δούμε σήμερα μερικά tips για να διατηρηθούμε και το καλοκαίρι φρέσκες και έχοντας πάρει τις σωστές αποφάσεις για την θερμότερη περίοδο του χρόνου.


Καθαρισμός

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας το καλοκαίρι είναι σημαντικότερη από κάθε άλλη εποχή καθώς ο ιδρώτας, το ξηρό περιβάλλον και η σκόνη είναι αυξημένα και επιβαρύνουν πάρα πολύ το δέρμα μας. Επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό που θα απομακρύνει την περιττή λιπαρότητα χωρίς όμως να ξηραίνει το δέρμα. Μετά τον καθαρισμό μην ξεχνάτε ποτέ μια ελαφριά κρέμα ημέρας που θα συμπληρώσει την χαμένη από την ζέστη και τον ήλιο υγρασία του δέρματος.
Είναι επίσης καλό να κάνετε ένα απαλό peeling μια φορά την εβδομάδα. Αυτό βέβαια κατά μέσο όρο καθώς τα λιπαρά δέρματα μπορεί να χρειαστούν απολέπιση 1-2 μέρες νωρίτερα ενώ τα ξηρότερα μια φορά κάθε 15 ημέρες. Θα γίνω κουραστική αλλά μην παραλείψετε ούτε μετά την απολέπιση να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας με κρέμα ημέρας. Πολλές είναι εκείνες που λόγω της ζέστης και του ιδρώτα αισθάνονται ότι η κρέμα τους πέφτει «βαριά» και γι’ αυτό θεωρούν ότι το καλοκαίρι δεν είναι απαραίτητη η χρήση της όμως κάνουν λάθος. Το σωστό είναι να αλλάξουν την κρέμα που χρησιμοποιούσαν τον χειμώνα με κάποια «ελαφρύτερη» που θα έχει όμως όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα.


Αντηλιακή προστασία

Θέλετε ένα υγιές δέρμα; Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Και όχι μόνο στην παραλία. Ο ήλιος επιταχύνει την γήρανση του δέρματος αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Αν σας αρέσει το φυσικό μαύρισμα, χρησιμοποιήστε αντηλιακές κρέμες με χρώμα (σαν βάση make-up) μέχρι να πάρει η επιδερμίδα σας το καλοκαιρινό χρώμα που τόσο επιθυμείτε. Θυμηθείτε, οι αντηλιακές κρέμες δεν εμποδίζουν το μαύρισμα, απλά το επιβραδύνουν λίγο μπλοκάροντας παράλληλα τις βλαβερές ακτίνες UV.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια αντηλιακή κρέμα κάθε μέρα. Λόγω των δραματικών κλιματολογικών αλλαγών ο δείκτης προστασίας δεν πρέπει να είναι μικρότερος του SPF 15. Μην ξεχνάτε επίσης να προμηθευτείτε με ένα lip balm με υψηλό δείκτη προστασίας που θα προστατέψει τα χείλη σας από την αφυδάτωση.


Γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι αξεσουάρ μόδας, είναι ανάγκη, ειδικά τις μέρες με έντονη ηλιοφάνεια. Μην τα ξεχνάτε λοιπόν ποτέ. Προμηθευτείτε γυαλιά ηλίου από εξειδικευμένα καταστήματα οπτικών, με φακούς με φίλτρα UV και φυσικά με τον σκελετό που ταιριάζει στο πρόσωπό σας και θα σας κάνει να θέλετε να τα φοράτε όλη την ώρα. Εκτός από την προστασία του εσωτερικού του ματιού από τις ακτίνες του ήλιου τα γυαλιά ηλίου θα σας αποτρέψουν από το να μισοκλείνετε τα μάτια σας (κίνηση αυτόματη που γίνεται ακούσια για να προστατευτούν τα μάτια) γεμίζοντας μικρούλες ρυτίδες και αλληθωρίζοντας.


Μακιγιάζ

Η ζέστη και ο καυτός ήλιος μας κάνουν να ιδρώνουμε. Το make-up τρέχει ή εξατμίζεται, το δέρμα γυαλίζει και το όλο σύνολο δείχνει ιδιαίτερα αντιαισθητικό. Σε ποια δεν έχει συμβεί; Ευτυχώς φέτος οι πασαρέλες γέμισαν με natural look και οι κοινές θνητές μπορούμε να ανασάνουμε με ανακούφιση. Αφήστε λοιπόν στο ντουλάπι τα βαριά compact  make up και βγείτε έξω μόνο με την αντηλιακή σας. Αυτή είναι η φετινή μόδα. Έτσι κι αλλιώς ό,τι και να βάζατε, στο πρώτο 5λεπτο μέσα στο καυτό αυτοκίνητο για την δουλειά θα είχε εξαφανιστεί.

Το απόλυτο natural look συμπληρώνουν τα φρύδια στο φυσικό τους σχήμα –άντε… με μερικές μικροδιορθωσούλες. Αν σας φαίνεται αδιανόητο το όλο concept διαλέξτε μια αντηλιακή κρέμα ημέρας με χρώμα, αδιάβροχη μάσκαρα, ρουζ και σκιά σε μορφή κρέμας (προσοχή να μην είναι πολύ λιπαρά) και φυσικά, τον σύντροφο του καλοκαιριού που λέγεται lip gloss.
Για τις βραδινές εμφανίσεις οι προτάσεις για το μακιγιάζ κινούνται στο ίδιο κλίμα: φυσικό δέρμα, ελαφρές κρεμώδεις σκιές και ρουζ, μάσκαρα και lip gloss.

Και μια ακόμα συμβουλή. Αποφύγετε να αγγίζετε το δέρμα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το κάνετε να φαίνεται λερωμένο και να ανακατέψετε το λιγοστό σας μακιγιάζ. Βάλτε καθαρό νεράκι σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάζετε το πρόσωπό σας ακόμα κι αν είστε βαμμένες. Αφήστε το νερό να στεγνώσει με τον αέρα και δείτε τι θαύματα μπορεί να κάνει.
Ως προς τα αρώματα, επειδή εξατμίζονται πάρα πολύ γρήγορα λόγω της ζέστης προτιμήστε αρωματικά έλαια (1-2 σταγόνες μετά το μπάνιο). Αν χρησιμοποιείτε άοσμη κρέμα σώματος, ανακατέψτε την με 1-2 σταγόνες αρωματικού ελαίου και απλώστε την στο σώμα σας (μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού και των ώμων).


Μαλλιά

Φυσικές αλογοουρές, «ατημέλητοι» κότσοι, ρομαντικές μπούκλες και girly κοτσιδάκια είναι οι τάσεις του φετινού καλοκαιριού. Αλλά η ρουτίνα ομορφιάς πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει και την σωστή περιποίηση των μαλλιών.
Πρώτα απ’ όλα αποφύγετε τα στυλιζαρισμένα χτενίσματα και το πολύ πιστολάκι. Αφήστε τα μαλλιά σας να «ξεκουραστούν» απ’ όλα τα προϊόντα styling. Χρησιμοποιήστε σπρέι με αντηλιακό δείκτη για να προστατέψετε την τρίχα από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Τολμήστε πολύχρωμες μπαντάνες και μεγάλα καπέλα ακόμα και μέσα στην πόλη σύμφωνα με τις προτάσεις οίκων σαν των Marc Jacobs και John Patric, λανσάροντας στιλ και προστατεύοντας συγχρόνως τα μαλλιά σας.

Πηγή: www.fe-mail.gr