Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ

Υπάρχει ιδανικό καρότσι;

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2013 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:38

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

 Καρότσια με τρείς ρόδες, με τέσσερεις, που κλείνουν με το πάτημα ενός κουμπιού, που συνοδεύονται από παιδικό καθισματάκι. Η επιλογή...μεταφορικού μέσου για το μωρό δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα, η ποικιλία που υπάρχει στην αγορά, οι δεκάδες δυνατότητες, τα σχέδια, τα χρώματα και τα αξεσουάρ περιπλέκουν την υπόθεση. Η αλήθεια είναι πως ιδανικό καρότσι δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως σίγουρα ένα καρότσι που θα καλύψει τις δικές σας ανάγκες και ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε κατά την επιλογή σας.

Το βάρος:

Εκτός από το βάρος του καροτσιού θα πρέπει να υπολογίσετε και το βάρος του μωρού μέσα σε αυτό, το οποίο αυξάνει καθώς μεγαλώνει. Επίσης ένα βαρύ καρότσι είναι πιο δύσκολο στη μεταφορά αν χρειάζεται να το κλείσετε ή να ανεβείτε σκάλες.

Ο όγκος:

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά, καλό θα ήταν να υπολογίσετε τον χώρο που θα καταλαμβάνει κλειστό στο πορτ μπαγκάζ και το χώρο που απομένει για τις υπόλοιπες αποσκευές. Οι χειρολαβές: Κάποια καρότσια αντί για δύο λαβές, έχουν μια ενιαία λαβή σε σχήμα Π. Σε αυτή την περίπτωση προκειμένου να κρεμάσετε οποιαδήποτε σακούλα π.χ από ψώνια ή από το σούπερ – μάρκετ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιους γάντζους.

 Τα αξεσουάρ:

Ομπρέλες, ποτηράκι καφέ, υπνόσακοι δεν συμπεριλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό οπότε ακόμη και αν η τιμή του καροτσιού είναι συμφέρουσα, ρωτήστε εξ αρχής και τις τιμές από τα υπόλοιπα αξεσουάρ που ενδεχομένως θα χρειαστείτε. Σημαντικό επίσης είναι να ταιριάξετε το καρότσι με το ανάλογο κάθισμα αυτοκινήτου, καθώς στην αρχή θα μπορείτε να μεταφέρετε εκεί το μωρό, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει θέση.

 Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

 Κατερίνα: Για την Ειρήνη επέλεξε το καροτσάκι MAMBA της ABC κυρίως λόγο της στιβαρότητας του, που του επιτρέπει να κινείται με άνεση στους ...δύσβατους δρόμους της πόλης, απορροφώντας τους κραδασμούς. Στο στάνταρ εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνεται το πορτ μπεμπέ, όπου το μωρό μπορεί να ξαπλώνει άνετα και με ασφάλεια από τη γέννηση, ενώ στη συνέχεια αφαιρείται και στη θέση του τοποθετείται το καρεκλάκι.

 Βίκυ: Για τον Μάρκο επέλεξε το TECHNO XLR της ΜΑCLAREN, ένα από τα κλασσικά καρότσια ομπρέλα, γιατί είναι ένα ελαφρύ καρότσι που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στην αποθήκευση. Έχει πολύ καλή οδική συμπεριφορά και το μωρό μπορεί με ασφάλεια να ξαπλώσει στη στάνταρ θέση, χωρίς να χρειάζεται άλλες προσαρμογές και εξαρτήματα. Κλείνει με ένα χέρι, κάτι πολύ σημαντικό όταν εκτός από το μωρό πρέπει να κουβαλήσεις επίσης τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, και εκτός από το πορτ μπαγκαζ, μπορεί άνετα να μπει όρθιο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ειρήνη: Για τον Βαγγέλη επέλεξε το καρότσι Bugaboo bee καθώς πρόκειται για ένα ελαφρύ καρότσι και στη μετακίνηση και στη μεταφορά που κλείνει και ανοίγει εύκολα με το ένα χέρι. Καταλαμβάνει μικρό χώρο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και το να καθίσει από τη γέννηση στα καρεκλάκι του βασικού εξοπλισμού χωρίς να χρειάζεται, πορτ μπεμπέ. Το συνδύασε με καθισματάκι αυτοκινήτου maxi cosi, με το οποίο, το οποίο προσάρμοζε από το αυτοκίνητο στο καρότσι, χωρίς να χρειαστεί να ξυπνήσει το βρέφος. Το γεγονός ότι δεν έχει χερούλια αλλά μια ενιαία λαβή, την ανάγκασε να χρησιμοποιεί γάντζους για τα ψώνια, την αποζημίωσε όμως το μεγάλο δίχτυ στο κάτω μέρος του καροτσιού.

Ευαγγελία: Επέλεξε το καρότσι XPLORY της STOKKE, για τον μοναδικό του σχεδιασμό και το απαράμιλλο design. Στιβαρό στην οδήγηση και συνάμα ελαφρύ στο σπρώξιμο ενώ ο εργονομικός του άξονας δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους στο οποίο βρίσκεται το παιδί, έτσι ώστε να τα βλέπει όλα από ψηλά και να μην χρειάζεται να σκύβει η μαμά.

 Αννα: Για τον γιό της Αλέξανδρο επέλεξε το BOOK COMPLETO της PEG- PEREGO, το οποίο συνδύασε με το καρεκλάκι αυτοκινήτου και το πορτ μπεμπέ της ίδιας εταιρείας για τους πρώτους μήνες. Πρόκειται για ένα καρότσι ελαφρύ στην οδήγηση, απόλυτα σταθερό, το οποίο διπλώνει με μια κίνηση. Εκτός από τις ζώνες ασφαλείας διαθέτει μπάρα ασφαλείας με υποδοχή για ποτηράκι και παιχνιδάκια ενώ υπάρχει η δυνατότητα ρυθμίσης του ύψους της χειρολαβής, κάτι που εξυπηρέτησε αφάνταστα τον κατά πολύ ψηλότερο από εκείνη άντρα της.