ΤΑ ΠΡΟΙΚΙΑ

Από τη γιαγιά στη μάνα και από την μάνα στην κόρη

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2013 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:38

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Ο γαμός ενός ζευγαριού, ετκός αποτελεί την εκπλήρωσει τον επιθιμιών των γονεών που βλέπουν τα παιδιά τους να ξεκινούν με αγάπη μια νέα πορεία ζωής. Ιδιαίτερα δε για τις μητέρες που αποχωρίζονται τις κόρες του, πρόκειται για μια εξαιρετική στιγμή αφού επιτέλους μαζί με την αγάπη και τις ευχές τους θα τους δώσουν και μια ξεχωριστή κληρονομιά.

 Τα προικιά.

Αν λοιπόν ανήκετε στις παραδοσιακές, που με ανυπομονησία περίμενατε να δείτε την πρόικα που χρόνια τώρα προετοίμαζε η μητέρα σας, τώρα ήρθε η ώρα να την χαρήτε και να την απολαύσετε, αν πάλι ανήκετε σε εκείνες που προτιμούν κάτι πιο σύγχρονο τότε έχετε την ευκαιρία να διαλέξε μαζί με τη μητέρα σας ή την πεθερά σας, όλα εκείνα τα μοντέρνα και χρηστικά λευκά είδη που θα ντύσουν το καινούργιο σας σπίτι. Τραπεζομάντηλα, παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, ριχτάρια, πετσέτες, μαξιλάρια, μπουρνούζια και πετσέτες αποτελούν ορισμένες μόνο από τις επιλογές για την προίκα σας.

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ

Η κ. Φωτεινή Αθανασοπούλου, σχεδιάζει και δημιουργεί χειροποιήτα κεντήματα για περισσότερα από 27 χρόνια και παρά την τάση των νέων κοριτσιών για το μοντέρνο, η εμπειρία της μαρτυρά πως το παλιό και το χειροποίητο δεν χάνει ποτέ την αξία του, όσα χρόνια και αν περάσουν. «Το χειροποίητο έχει συναίσθημα, έχει μνήμη και ψυχή» θα μας πει. Πολλές κυρίες που έρχονται σε μένα για να φτιάξουν κάτι για την κόρη ή τη νύφη τους αναρωτιούνται «άραγε θα το χρησιμοποιήσει»; Η απαντηση είναι ναι. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι βαρύ, μπορεί να είναι απλό, προσαρμοσμένο στο σήμερα, που να αρέσει στις νέες κοπέλες. Ούτε χρειάζεται να φτιάξουμε πολλά, αρκεί ακόμη και ένα κομμάτι, ένα καλό τραπεζομάντηλο, ένα σετ σεντόνια και μαξιλαροθήκες για το κρεββάτι. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει το που και το πώς θα τα στρώσεις. Αυτό που συνιθίζω επίσης να λέω στα κορίτσια είναι ότι δεν χρειάζεται να στρώσουν τυπικά, κολλαριστά όπως οι μητέρες τους. Μπορούν να βρουν το δικό τους τρόπο να τα εντάξουν και να τα ενσωματώσουν ακόμη και στο πιο μοντέρνο σπίτι. Επίσης αν υπάρχουν παλιά εργόχειρα, με συναισθηματική αξία για εμάς, μπορούμε να τα αναπαλαιώσουμε διατηρώντας ανέπαφες τις βελονίες ή ακόμη και να τα ενσωματώσουμε σε υφάσματα, όπως μια παλιά δαντέλα σε ένα καινούργιο βαμβακερό σεντόνι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass