ΜΥΘΙΚΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ ΠΟΥ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΤΙΑ

Φυσαλίδες ...εκατομμυρίων

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2013 9:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:51
«Μ΄ αγαπας ή τσάμπα πίνω», λέει το λαϊκό άσμα, μόνο που σε μερικές περιπτώσεις τα ποτά και τα ξενύχτια, μπορεί να σας στοιχίσουν κάτι παραπάνω. Ειδικά αν θέλετε να πνίξετε τον πόνο σας σε ένα Dazzle cocktail των 51.200 δολαρίων, εκτός από μια ραγισμένη καρδιά θα έχετε και τους πρώτους τριγμούς στον τραπεζικό σας λογαριασμό. 
 Στον δεύτερο όροφο του μπαρ «Harvey Nichols» στην Αγγλία, η ροζ σαμπάνια ανακατεύεται με φρέσκιες φράουλες και λικέρ από εξωτικό φρούτο λίτσι. Το συστατικό όμως που κάνει το «Dazzle cocktail» τόσο ακριβό προστίθεται στο τέλος και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό… διαμαντένιο δαχτυλίδι 18 καρατίων από λευκόχρυσο, στολισμένο με ροζ τουρμαλίνες.
Από την άλλη, στο μπαρ του ξενοδοχείου «Sheraton Park Tower» στο Λονδίνο η τιμή του «Diamond cocktail», όπως μαρτυρά και το όνομα του, εξαρτάται από το κόσμημα που θα διαλέξετε. Αν προτιμάτε ένα μικρό διαμαντάκι 6 καρατίων θα σας στοιχίσει μόλις 19.000 δολάρια, ενώ τα 2.6 καράτια σερβιρισμένα στο ποτήρι σας, αγγίζουν τα 19.000 δολάρια. Εκείνοι δε, που εκτός από το κόσμημα θα ...ρίξουν μια ματιά και στο ποτό, θα αντιληφθούν ότι περιέχει σαμπάνια «Charles Heidsieck» αναμειγμένη με κονιάκ «Remy Martin Louis XIII», αγκοστούρα και κύβους ζάχαρης.
Βότκα ή τζίν, ελιά ή φέτα λεμόνι, σμαράγδι ή διαμάντι; Όπως και αν το θέλετε αυτό το «Martini-on-the-Rock», που σερβίρεται στο «The Blue Bar» του ξενοδοχείου «Algonquin» στη Νέα Υόρκη προς 10.000 δολάρια, πρέπει να το παραγγείλετε 72 ώρες νωρίτερα, προκειμένου να κοπεί ο πολύτιμος …βράχος. Από το 2004 που σερβιρίστηκε για πρώτη φορά μόλις δύο έχουν παραγγελθεί εκ των οποίων το ένα για πρόταση γάμου. Η απάντηση ήταν φυσικά ΝΑΙ!
Στο μπαρ «Tryst», του ξενοδοχείου «Wynn» στο Λας Βέγκας σερβίρεται επίσης ένα πολύ ξεχωριστό κοκτέιλ, η τιμή του οποίου αγγίζει τα 3.000 δολάρια. Πρόκειται για το περίφημο «Ménage A Trois», οι πρώτες ύλες του οποίου είναι βρώσιμα φύλλα χρυσού 23 καρατίων και σιρόπι χρυσού. Σε περίπτωση που τύχει να απολαύσετε αυτό το μίγμα εξαιρετικής σαμπάνιας «Cristal Ros», κονιάκ «Hennessy Ellipse» (μια φιάλη κοστίζει 7 χιλιάδες ευρώ) και «Grand Marnier Cent-ciquantenair», ρουφώντας νωχελικά με το χρυσοποίκιλτο καλαμάκι σας, μην ξεχάσετε ότι το μπαρ του ξενοδοχείου δεν είναι το μόνο μέρος να πετάξετε τα χρήματα σας καθώς το τραπέζι του πόκερ βρίσκεται έναν όροφο πιο κάτω.
Στο μπαρ «Hemingway» στο ξενοδοχείο «Ritz» στο Παρίσι, γεννήθηκε το περίφημο κοκτέιλ «The Ritz Sidecar», εμπνευσμένο ειδικά για να ζεσταίνει τους επισκέπτες που μόλις έφταναν με την μοτοσικλέτα τους, (συγκεκριμένα τον συνεπιβάτη στις παλιές μοτοσικλέτες με το καλάθι). Πρώην κάτοχος του βραβείου Γκίνες ως το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο αυτό το εξαιρετικό ποτό, περιέχει μεταξύ άλλων το σπάνιο κονιάκ «1865 Ritz Reserve» από σταφύλι αμπελώνων, προ της καταστρεπτικής φυλλοξήρας που χτύπησε την Ευρώπη -και στην συνέχεια όλο τον κόσμο- από τα μέσα του 19ου αιώνα. Από αυτό το εκλεκτό απόσταγμα, ελάχιστα μπουκάλια έχουν απομείνει σήμερα. Η τιμή του κοκτέιλ είναι 515 δολάρια, και με την υποτίμηση, ε, ίσως και να φτάνεται…
Φεύγοντας από το Raffles Resort στην Καραϊβική, ως σουβενίρ μπορείς να πάρεις ένα μπλουζάκι ή μια χρυσή μινιατούρα σπαθιού 14άρων καρατίων. Το δεύτερο στοιχίζει 300 δολάρια και καρφιτσώνει την ελιά στο Μartini σας.
Υπάρχουν όμως κι άλλα κοκτέιλ που δεν χρειάζονται πολύτιμους λίθους για να εντυπωσιάσουν, όπως το περίφημο Mai Tai των $1,400, που σερβίρεται στο μπαρ του ξενοδοχείου Merchant στο Μπέλφαστ. Το μυστικό του κρύβεται στο 17 ετών ρούμι «Wray- Nephew», από την Τζαμάικα, το οποίο δεν βρίσκεται πια στην παραγωγή.
Το ανεκτίμητο μπουκάλι, φέρει χειρόγραφη ετικέτα των ιδιοκτητών του αποστακτηρίου και είναι ένα από τα 6 που κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το μοναδικό δε που διατίθεται προς κατανάλωσε στο ευρύ κοινό. Από τα 18 κοκτέιλ που μπορούν να παραχθούν από την ποσότητα του ενός μπουκαλιού, μέχρι σήμερα έχουν καταναλωθεί τα δύο, ενώ ένα τρίτο κοκτέιλ φτιάχτηκε για τον εορτασμό της καταγραφής του ξενοδοχείου στο βιβλίο Γκίνες ως το μπαρ που σερβίρει το ακριβότερο κοκτέιλ στον κόσμο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass