Ρυτίδες στα μάτια: 12 Τρόποι αντιμετώπισης

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2013 22:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:56
Οι ρυτίδες στα μάτια είναι από τις πρώτες ρυτίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο. Η επιδερμίδα των ματιών είναι πιο λεπτή και πιο ευαίσθητη και πολλές φορές προκαλεί ανεπιθύμητες ρυτίδες εξαιτίας της μειωμένη της ανθεκτικότητας στο χρόνο και στις εξωτερικές συνθήκες. Όπως είναι λογικό, όλες οι γυναίκες θέλουν να απαλλαγούν από τις ρυτίδες στα μάτια, ωστόσο αυτό δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Αν και εσείς έχετε ρυτίδες στην περιοχή των ματιών σας και θέλετε να μάθετε πώς θα τις αντιμετωπίσετε ή τουλάχιστον πώς θα τις περιορίσετε, τότε μπορείτε να δείτε τους παρακάτω τρόπους αντιμετώπισης. 


Ρυτίδες στα μάτια - πρόληψη

Φοράτε γυαλιά ηλίου
Αν δεν φοράτε γυαλιά ηλίου (στις ηλιόλουστε μέρες), τότε ενθαρρύνετε τον σχηματισμό ρυτίδων στα μάτια. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε ένα πείραμα. Απλά προσέξτε τα μάτια σας και το δέρμα τριγύρω τους, πώς "ζαρώνουν" όταν  στα μάτια σας χτυπάει έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Όταν λοιπόν χτυπάει στα μάτια σας έντονη ηλιακή ακτινοβολία και αυτά είναι απροστάτευτα, τότε το πρόσωπο θέλοντας και μη αρχίζει να ζαρώνει, να παίρνει περίεργες εκφράσεις και σχηματίζει λεπτές γραμμές. Φορέστε λοιπόν γυαλιά ηλίου και θα περιορίσετε τον σχηματισμό όλων αυτών των ρυτίδων έκφρασης εξαιτίας του ήλιου.

Μην τρίβετε τα μάτια σας
Αυτή η συνήθεια συνήθως λαμβάνει χώρα όταν ο άνθρωπος θέλει να κοιμηθεί. Το τρίψιμο των ματιών όμως βοηθάει στο σχηματισμό ρυτίδων στο δέρμα στην τριγύρω περιοχή. Όπως είπαμε και παραπάνω, το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι αρκετά ευαίσθητο και πιο λεπτό και για αυτό το λόγο θα πρέπει να του φέρεστε με περισσότερη "ευγένεια".

Μην συμπιέζετε το πρόσωπό σας όταν κοιμάστε
Αν έχετε την συνήθεια να πιέζετε το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι όταν κοιμάστε, τότε είναι πολύ πιθανόν να βοηθάτε στο σχηματισμό ρυτίδων του προσώπου. Σκεφτείτε ότι το πρόσωπό σας παραμένει συμπιεσμένο για ώρες. Προσπαθήστε λοιπόν έτσι ώστε να μην πιέζετε το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι. Μια καλή λύση είναι να κοιμάστε ανάσκελα ή στα πλάγια και να μην πιέζετε το πρόσωπο όταν κοιμάστε μπρούμυτα.

Όχι στη γήρανση και τις ρυτίδες από την ηλιακή ακτινοβολία
Το αρκετά ευαίσθητο δέρμα της περιοχής των ματιών σε συνδυασμό με την ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος. Να φοράτε πάντα αντηλιακό προσώπου τις μέρες που έχει ήλιο και να προσπαθείτε να αποφύγετε την έκθεση του προσώπου στον πολύ ήλιο.

Σωστή διατροφή
Το δέρμα σας χρειάζεται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να παραμείνει ελαστικό και να εμποδίσει τον σχηματισμό ρυτίδων. Φροντίστε έτσι ώστε να καταναλώστε τις απαραίτητες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και δεν θα χάσετε. Επίσης, καλό είναι να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα. 

Πείτε όχι στο κάπνισμα
Το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος και το κάνει να φαίνεται πιο σκοτεινό και πιο χλωμό. Πείτε όχι στο κάπνισμα και δείτε το πρόσωπό σας να λάμπει και πάλι.


Ρυτίδες στα μάτια - καταστολή

Αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου
Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε μια καλή αντιρυτιδική κρέμα προσώπου. Αγοράστε μια καλή και ποιοτική κρέμα και απλώστε τακτικά στο πρόσωπό σας, δίνοντας έμφαση στο δέρμα στην τριγύρω περιοχή των ματιών. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας μια αντιρυτιδική κρέμα από εντελώς φυσικά υλικά χωρίς συντηρητικά και σταθεροποιητές. Απλά Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι. Απλώστε τη λοσιόν στο πρόσωπό σας απαλά και αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. έπειτα ξεπλύνετε με νερό.
Ενυδατικές κρέμες προσώπου
Η καλή ενυδάτωση βοηθάει στο δέρμα έτσι ώστε να παραμείνει ελαστικό και να αντιστέκεται στα σημάδια του χρόνου. Μην διστάζετε να αγοράσετε μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου διότι αυτή θα σας λύσει από πολλά μελλοντικά προβλήματα. να χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου κάθε μέρα. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι από υλικά της κουζίνας σας. Πολτοποιήστε 1 ώριμο αβοκάντο και αναμείξτε το με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μια κουταλιά μέλι. Ανακατέψτε και απλώστε στο πρόσωπο για 20 λεπτά.
Φέτες αγγουριού
Βάλτε μια φέτα αγγουριού στο κάθε μάτι για 15 λεπτά. Το αγγούρι χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές κρέμες ομορφιάς και είναι ό,τι πρέπει για μια καλή ενυδάτωση. Η καλή ενυδάτωση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας ελαστικό.


Επισκεφτείτε ένα κέντρο αισθητικής
Ένα κέντρο αισθητικής διαθέτει πολλές και εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στα μάτια. Επισκεφτείτε ένα κέντρο αισθητικής για να μάθετε για τις διαθέσιμες λύσεις στο πρόβλημά σας. Το κακό με αυτές τις μεθόδους είναι ότι συνήθως έχουν κάποιο κόστος.

Ιατρικές - χειρουργικές επεμβάσεις
Η πλαστική χειρουργική διαθέτει ορισμένες λύσεις αντιμετώπισης των ρυτίδων. Αν το έχετε αποφασίσει, τότε επισκεφτείτε έναν ειδικό για να σας ενημερώσει. Το πρόβλημα με αυτές τις μεθόδους είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε το φυσικό και πολλές φορές το κόστος είναι αυξημένο. Επίσης επειδή πρόκειται για "επέμβαση", πάντα υπάρχουν και οι πιθανές "παρενέργειες".


Ρυτίδες στα μάτια - Καμουφλάζ
Αν το πρόβλημα δεν μπορεί να περιοριστεί στο βαθμό που επιθυμείτε, τότε το καμουφλάζ είναι μια καλή λύση. Ένα σωστό και καλό μακιγιάζ μπορεί να εξαφανίσει τις ρυτίδες του προσώπου σας και να σας κάνει να φαίνεστε 10 χρόνια νεότερες.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass