ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗ Γ.Γ. ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Να στηριχθούν οι δομές υποστήριξης των γυναικών

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2016 0:12

 

Η αναγκαιότητα διατήρησης των δομών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας που λειτουργούν σε κάθε Περιφέρεια και του Γραφείου Ισότητας της ΕΝΠΕ μέσω της ένταξής τους στη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΣΕΣ 2014-2020, συζητήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΝΠΕ, μεταξύ του προέδρου της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και Ταμία της ΕΝΠΕ κ. Χριστιάνα Καλογήρου με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινή Κούβελα. Συνολικά λειτουργούν 25 Συμβουλευτικά Κέντρα και 19 Ξενώνες σε όλη τη χώρα, τα οποία παρέχουν πληροφόρηση, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική αλλά και φιλοξενία στα θύματα βίας. Οι 2 πλευρές τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία της διατήρησης των δομών αυτών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που μαστίζουν τη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός δήλωσε σχετικά: «Οι δομές στήριξης και προστασίας των γυναικών θυμάτων βίας παρέχουν πολύ σημαντικές υποστηρικτικές υπηρεσίες αλλά και λειτουργούν αποτρεπτικά στην αναπαραγωγή της βίας και της ανισότητας. Δεσμευτήκαμε από κοινού να στηρίξουμε τις δομές αυτές στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων και των αναγκών κάθε τοπικής κοινωνίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass