ΜΑΡΙΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ:

Επικίνδυνη πολιτική με το ρεύμα

* Για τις επιχειρήσεις και τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2015 12:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:29

Σε Ολόκληρη την Ελλάδα οι επιχειρήσεις ζουν και βιώνουν το «black –out» από τη ΔΕΗ. Ένα διαφορετικό βέβαια ενεργειακό STOP αφού η τιμή της κιλοβατώρας είναι υψηλή και ουσιαστικά απαγορευτική και για τις επιχειρήσεις και για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ποια ενεργειακή πολιτική επιτρέπει τόσο μεγάλα σφάλματα που ενώ συζητούμε να αντικαταστήσουμε το πετρέλαιο με πράσινες ενέργειες δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να μειώσουμε την τιμή στον ηλεκτρισμό.

Πώς καταφέρανε η Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων και της προόδου να στηρίζεται και να εξαρτάται από τα Σκόπια και την Τουρκία; Ποια ορθή πολιτική θέλει τη χώρα μας ενεργειακά έρμαια και εξαρτημένη από χώρες που τις θεωρούμε πιο υποανάπτυκτες;  Eίναι ντροπή για τη χώρα μας η πολιτική του συγκεκριμένου υπουργείου εδώ και δεκαετίες, ιδιαίτερα εφόσον γνωρίζουμε ήδη τις λύσεις. Ας μας απαντήσει το αρμόδιο υπουργείο γιατί κάνουμε εισαγωγή ρεύματος ενώ θα μπορούσανε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις να παράγουν ρεύμα (και μάλιστα φθηνότερο) διαθέτοντάς το στη ΔΕΗ ώστε να είμαστε αυτάρκεις; Γιατί έγιναν τόσα τραγικά «σφάλματα» στην ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών ενώ οι λύσεις ήταν γνωστές;

Γιατί πρέπει να πληρώνουμε χρυσάφι το ρεύμα των Σκοπίων και της Τουρκίας;

Γιατί να επιχορηγούμε τους ξένους και όχι τις ελληνικές επιχειρήσεις, μήπως και εδώ υπάρχουν συμφέροντα από διακομιστές όπως η Siemens.

Δεκάδες οι επιχειρήσεις που θα μπορούσανε να παράγουν ρεύμα και να το διαθέτουν στη ΔΕΗ και τον ελληνικό λαό αλλά μήπως το υπουργείο συνεννοείται καλύτερα με τους ξένους γιατί οι συμφωνίες είναι πιο «συμφέρουσες».

Προφανώς το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται για την εγχώρια παραγωγή και την αυτονομία του κράτους αλλά επιθυμεί να είμαστε αποικιακά εξαρτημένοι από τους γείτονες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να θέσουν σε κίνδυνο τόσο την οικονομία της χώρας όσο και την εθνική μας ασφάλεια!!

Καταθέτοντας την πρόταση μου, γιατί αυτό που μετρά δεν είναι η κριτική αλλά οι λύσεις που προτείνονται προτείνω στους πολιτικούς του τόπου μας και όλες τις υγιείς δυνάμεις του κοινοβουλίου να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη του υπουργείου Ανάπτυξης με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων που διαθέτουν μονάδες συμπαραγωγής ρεύματος ώστε να δρομολογηθούν οι λύσεις, οι οποίες είναι μείζον εθνικής σημασίας καθώς και να χαραχθεί μια νέα στρατηγική για τις ΑΠΕ !!

 

Μάριος Θ. Ξηρομερίτης χειρουργός ουρολόγος

δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass