Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις...

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2017 16:08

Πέρα από το γαλάζιο κύμα, το γαλάζιο ουρανό

μια μανούλα περιμένει χρόνια τώρα να τη δω.

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις.

Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, μες στο σύρμα περπατώ

θα περάσουν μαύρες μέρες δίχως να σε ξαναδώ.

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις.

Αλικαρνασσός, Παρθένι, Ωρωπός, Κορυδαλλός

ο λεβέντης περιμένει της ελευθεριάς το φως.

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις

                                                       Μίκης

 

2IVANNOY 29 7 2017

Είμαι που είμαι σ΄ολιγόλεπτη αναμονή για βελονισμό, γκουασά κι όχι μόνον στο κέντρο φυσιοθεραπείας του Στέλιου Γκασδράνη. Αρχίζω να γράφω γιατί ο χρόνος πάντα με πιέζει, μέρα και νύχτα. Λογικά θάγραφα για την διπλωματία των τρυπανιών στην Κύπρο, όμως προέχουν τα γεγονότα της Τετάρτης, όπου - για 1η φορά ελπίζω και τελευταίας - υπήρξα μάρτυρας και θύμα μιας βίαιης αυτή τη φορά αστυνομίας.

Κάθε Τετάρτη υπακούοντας στην συνείδησή μας και στ΄αρκετά αποθέματα αξιοπρέπειας που μας απέμειναν, λίγοι, ελάχιστοι των ελαχίστων καταφθάνουμε στο Δικαστικό σε μια άχαρη ώρα 3.30 με 5.00, ντάλα μεσημέρι συνεπικουρούμενοι τελευταία κι από μαγαζάτορες, προς ματαίωση των πλειστηριασμών και προσωρινή ανακούφιση των θυμάτων.

Την προηγούμενη βδομάδα οι άνθρωποι του νόμου ήρθαν …δεύτεροι. Με λίγες λεκτικές αντιπαραθέσεις, πρυτάνευσε η λογική και η πειθώ προς τους συμβολαιογράφους. Δεν πέρασαν οι άνθρωποι στα πόστα τους.

Αυτή την Τρίτη θυσίασα έξοδο στην θάλασσα για την κινητοποίηση της Τετάρτης. Στο ραδιόφωνο διαβεβαιώνω τον συνομιλητή μου (θύμα τράπεζας) πως η συμπαράσταση ημών των λίγων είναι δεδομένη. Αν εξασφαλίσει φίλους και συγγενείς όλα θα πάνε καλά.

Ένα ατέλειωτο τρέξιμο. Ψάρια ψήσαμε, ψάρια δεν φάγαμε ,μόνο σύγκρουση με την αστυνομία δεν περνούσε απ ΄το μυαλό μου. Για 5΄χάνουμε τον δημοσιογράφο για το ρεπορτάζ. Πλησιάζοντας βλέπω ενθαρρυντικά πράγματα. Κόσμος ανέβαινε τα σκαλοπάτια, δίχως το πανό, κατά επιθυμία της αστυνομίας.

Στο δικό μου γιατί, πήρα απάντηση: προφορική εντολή εισαγγελέα …Η άναρχη κατάσταση άρχισε. Τα κράνη και οι ασπίδες παρατεταγμένες στο χώρο σαν να περίμεναν τους Πέρσες. Να ελευθερώστε την είσοδο, να περάσουν οι συμβολαιογράφοι πρώτη παρατήρηση από απλό μέλος των ματ. Νάσου κι ο υψηλόβαθμος: αυτή τη φορά θα γίνουν οι πλειστηριασμοί. Εύλογα απάντησα πως κι αυτή τη φορά δεν θα γίνουν, δεν θα περάσουν. Εμείς λογοδοτούμε στη συνείδησή μας όχι στον Τσίπρα. Υπενθύμισα δε πως διευκολύνοντας την 2η φάση τους περιμένει η 3η φάση, της έξωσης. Εκεί το πρόβλημα θάναι δικό τους καθώς δεν ξέρουν καν τις αντιδράσεις κάποιου που βλέπει ν ΄αδειάζει η γη κάτω απ΄τα πόδια του. Διόλου απίθανο να δούν, κάνες κατά πάνω τους .

Τα ματ βουβά, το σπρωξίδι άφθονο και μεθοδευμένο. Μια πιρουέτα τους εναντίον μου και βλέπω πίσω να κυλίζεται στο πάτωμα μια κυρία. Ένα χέρι δαγκάνα κινούνταν εναντίον μου .Όχι Όχι του λέει ο διπλανός του.

Δεν ντρέπεσαι πετάγεται ο διπλανός μου ο γραφίστας που συνοδευόταν κι απ την κόρη του, δασκάλα νομίζω, έτσι κάνουν στις κυρίες. Ακολούθησε το δικό μου μπουζούριασμα από 8 νοματαίους - είμαι δεν είμαι 62 kg - για …εξακρίβωση στοιχείων. Λάθος άνθρωπο πιάσατε…

Στα μετόπισθεν πρυτάνευσε πάλι η πειθώ προς τους συμβολαιογράφους, τα μαγαζιά γλίτωσαν προς το παρόν. Ήταν άλλη μια νίκη των απλών πολιτών απέναντι στην ΄΄δημοκρατία΄΄ των τραπεζών κι άλλων αρπακτικών.

Έχει σημασία τι έλεγαν οι συριζαίοι πρόπερσι; Τώρα τι κάνουν… Ο συμβολαιογράφος λ.χ. στην Κατερίνη, πλειστηριάζει ένα μαγαζί και ένα χωράφι κάποιου επαγγελματία! Προφανώς η κρίση, η υπερφορολόγηση τον τσάκισε! Δεν είναι άλλος παρά υιός βουλευτή του Σύριζα. Οι ευαισθησίες χρειάζονταν μόνον, μέχρι να πάρουν την εξουσία, όπως και οι προηγούμενοι.

Το ύφος: ποιοί είστε σεις εδώ θυμίζει άλλες εποχές. Η περιπέτεια καταγράφηκε, το ρήγμα είναι δεδομένο, οι γέφυρες παραμένουν. Δεν περιμένω σήμερα απ τους ανθρώπους του νόμου κατανόηση, θα σου πουν εκτελούμε διαταγές ή θα μιλήσουμε όταν βγάλουμε την στολή. Διατηρώ αμυδρά ελπίδα ν΄αντιδράσουν, όταν τους ισοπεδώσει πλήρως το σύστημα. Θυμίζω πως, στο Βουκουρέστι αυτομόλησαν στο λαό και οδήγησαν τον συνεργάτη κι αποπληρωτή των δανειστών Ν.Τσαουσέσκου στο απόσπασμα.

Περιμένω από μένα από σας τώρα να πάρετε θέση, τώρα που κινδυνεύουν διπλανοί μας άνθρωποι. Όχι όταν θα κινδυνεύετε εσείς, θάναι πολύ αργά!

Μετά τον νεκρό δικαστικά Αύγουστο κι άλλοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν το μικρο-κατάστημά τους, τη δουλειά τους, το δικαίωμα στη ζωή ,στην αξιοπρέπεια κι ΄ναι δική μας η επιλογή να επιλέξουμε στρατόπεδο! Τι να τα κάνω τα σχόλιά σας ότι γράφω ωραία, αυτό είναι το θέμα μας;

Καλό βόλι αμίγκος

Ο Πέτρος Ιωάννου ήταν καθηγητής και υποψ. βουλευτής με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Petran61@hotmail.com