...Ως πρόβατα επί σφαγή!

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2017 15:34

ΣΙΓΟΥΡΑ θα το θυμάστε, αν ζήσετε ως τα εκατό, ότι στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, τότε που "άρμεγαν" οι δανειστές τον πληθυσμό της Ελλάδας, όλοι εσείς, δηλαδή εμείς, μα και οι λίγο πιο πριν, δεν κάναμε απολύτως τίποτα για να κληρονομήσουν οι επόμενοι μια κοινωνία δίκαιη, σε ένα κράτος ισχυρό που να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες του, υγεία, ασφάλεια, εργασία, ευημερία και αξιοπρεπή γηρατειά. Τίποτα απολύτως! Και δεν υπάρχει δικαιολογία. Δεν αθωώνει κανέναν το "δεν μπορούσαμε...".

ΑΝ ανατρέξει κανείς στα μνημονιακά χρόνια εκείνης της μαύρης για την ιστορία μας περιόδου (είπαμε ότι είμαστε στα εκατό ε, και ότι όλα τα δύσκολα έχουν περάσει), θα διαπιστώσει πως, παρόμοια οικονομική υποδούλωση λαού, στον κόσμο ολόκληρο, δεν υπήρξε. Και μάλιστα δίχως οι "σκλαβωμένοι" να μην προσπαθήσουν ούτε μια φορά να εξεγερθούν! Ούτε οι μαύροι της Αφρικής στα χρόνια του αποκλεισμού τους, δεν ένιωσαν τέτοια υποβάθμιση της ζωής τους και παρόμοιας έκτασης αρπαγή των δικαιωμάτων τους και των μόχθων τους. Τουλάχιστον εκείνοι επαναστάτησαν, δικαιώθηκαν, τους κατέγραψε η ιστορία και είναι υπερήφανοι που έπραξαν το καθήκον τους, ακόμα και που πλήρωσαν ακριβά τις εξεγέρσεις τους.

ΕΙΝΑΙ αδιανόητο, το πώς ένας ηρωικός και ένδοξος λαός σε μια χώρα διάσπαρτη από οστά Ελλήνων ηρώων, που είναι γεμάτη από μνημεία ανδραγαθημάτων και εθνικής αντίστασης, δέχθηκε βαρύτατους εξευτελισμούς από πολιτικούς εγχώριους και ξένους, που υποθήκευσαν την περιουσία του, δημόσια και ιδιωτική και κατέστρεψαν το μέλλον του, το μέλλον των ίδιων και των παιδιών του.

ΑΛΛΑ, ας επιχειρήσουμε να μαντέψουμε τι θα μπορεί να καταγράψει τότε, πολλά χρόνια μετά από το σήμερα, ο ιστορικός του μέλλοντος, από όσα ανέχθηκαν με το κεφάλι κάτω, εκείνα τα μαύρα χρόνια, τούτοι οι σπουδαίοι Έλληνες:

Πρώτα-πρώτα, ότι τους πήραν σιγά-σιγά τα σπίτια! Και σε όσους δεν μπόρεσαν τους επέβαλαν για να τα κατοικούν, να πληρώνουν βαρύτατους φόρους και στα ίδια τους τα σπίτια ...ενοίκιο!

Έπειτα έψαξαν τις τσέπες τους. Άρπαξαν τις οικονομίες τους και ξεσήκωσαν όλα τα αποθεματικά των ταμείων τους. Δέσμευσαν τις καταθέσεις τους και ήλεγχαν τις αναλήψεις τους. Τους έδιναν δηλαδή από τα δικά τους λεφτά όσα ήθελαν αυτοί!

Αλλά δεν έφτανε αυτό. Τους άφησαν δίχως δουλειά και το χειρότερο αχρήστευσαν τα πτυχία των παιδιών τους. Υποτίμησαν τους Έλληνες νέους και τους επιστήμονες και τους ανάγκασαν να προσφέρουν τις γνώσεις τους στην αλλοδαπή ή να παρακαλούν τους δανειστές για δουλειές σε ...εστιατόρια!

Έκαναν τους νέους να μην παντρεύονται και δίχως δουλειές να μην μπορούν να δημιουργήσουν οικογένειες. Ελάχιστα πλέον Ελληνόπουλα σκέφτονται τον γάμο. Αποτέλεσμα να μειώσουν τον πληθυσμό της χώρας να μην γεννιούνται πλέον Έλληνες. Να λιγοστεύουμε χρόνο με τον χρόνο.

Οδήγησαν πιο γρήγορα στον θάνατο τα γηρατειά, στερώντας τους συντάξεις και κόπους μιας ζωής. "Σκότωσαν" τον παππού και τη γιαγιά όταν τους έκλεψαν την ευτυχία να βοηθούν τα παιδιά και κυρίως τα εγγόνια!

ΕΒΑΛΑΝ φόρους ακόμα και στον αέρα που ανέπνεαν, δώρισαν σε ιδιώτες κοινωφελείς οργανισμούς και το εθνικό οδικό δίκτυο να αρμέγουν σαν τα πρόβατα τους πολίτες στήνοντας αμέτρητα διόδια στην επικράτεια.

ΑΥΤΑ και άλλα χειρότερα ίσως καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος, όμως σήμερα ας σταθούμε στη λέξη που ενοχλεί την εθνική αξιοπρέπεια περισσότερο. "Σαν πρόβατα"! Όσο και αν θέλουμε να απέχει αυτό από την αλήθεια, δυστυχώς θα την υποστούμε. Αυτά θα γράψει ο ιστορικός εκείνος, εκτός και αν επί των ημερών του δεν θα έχουμε βγει ακόμα από τα μνημόνια...

Του Χρήστου Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass