Επίκαιρες Σκέψεις

Η Ελλάδα τελειώνει…

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2017 17:45

Ακατανόητα, και άκρως επικίνδυνα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Δημιουργούν άκρως θλιβερές και απαισιόδοξες σκέψεις για την περαιτέρω πορεία και το μέλλον του Ελληνισμού.

Πονηρές δυνάμεις απεργάσθηκαν ύπουλα και συστηματικά, εδώ και πολλά χρόνια, την αλλαγή της τροχιάς πάνω στην οποία έπρεπε να κινούμαστε ως έθνος.

Υλιστικές, αντιπνευματικές και αντιχριστιανικές δυνάμεις συντέλεσαν στην πνευματική φθορά και αποσταθεροποίηση μας. Στον κλονισμό των πυλώνων του έθνους. Πρώτη, και κύρια αιτία υπήρξε η ορμή προς την ύλη. Αυτή κατά τον ιστορικό των νεώτερων χρόνων Π. Καρολίδη οδήγησε στο να μετατραπεί η χώρα μας από πολιτεία εθνική σε μεγάλο συνεταιρισμό εκμεταλλεύσεως και υλικού πλουτισμού. Η προς την ύλην ορμή και σπουδή κατέστη ισχυρότατο ελατήριο «προς ενέργειαν ανηθίκου κλοπής και αρπαγής του Κράτους».

Κυριάρχησε η ρεμούλα, η διαφθορά, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, η καταλήστευση του Κράτους. Και φθάσαμε, παρά την γενναία συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα λεγόμενα πακέτα Ντελόρ, στον υπέρογκο δανεισμό και στην πτώχευση. Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία, ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια κ.α.), γίναμε υποτελείς στους δανειστές μας. Εμφανίσαμε εδώ και χρόνια διαγωγή νεόπλουτου. Ζωή ασώτου. Πλουτισμό με δανεικά. Αλλά πλούτος με δανεικά, πού ακούστηκε; Παρατηρήθηκε στην άρχουσα τάξη ένας σνομπισμός. Ένας μιμητισμός ξένων προτύπων ζωής, που μεταδόθηκε και στο λαό. Περιφρονήθηκε σταδιακά ο πνευματικός παράγοντας. Και ιδίως ο θρησκευτικός. Τα αγνά ελληνοχριστιανικά ήθη κι έθιμα. Κυρίαρχησε η ξενότροπη ζωή και η διασκέδαση. Η μουσική, η ξένη στο λαό μας. Οι συνεχείς πνευματικές και πολιτιστικές παραμορφώσεις μας οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα. Στο να μην μπορεί κανένας να αναγνωρίσει τη σημερινή Ελλάδα.

Ποια σχέση έχει η Ελλάδα σήμερα με την πίστη και τους οραματισμούς των αγωνιστών του ’21 ή του ’40; Ποιά σχέση έχει η πίστη και η ζωή εκείνων με την δική μας απιστία, την αθεΐα, τον αμοραλισμό; Εκείνοι θυσίασαν τα πάντα για την πατρίδα. Ήθελαν το καλό και τη μεγαλουργία της. Ενώ εμείς την οδηγήσαμε στην ανυποληψία. Γίναμε υπονομευτές της. Το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» ήταν το ιδανικό εκείνων. Ενώ σήμερα διακηρύττουμε πτωχαλαζονικώς ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», ότι δεν είμαστε λαός ορθόδοξος, αλλά ταλιμπάν της Ορθοδοξίας και ότι οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατιούνται όσο κρατάει η εποχή τους! Δηλαδή δεν παραδεχόμαστε διαχρονικές αξίες.

Σήμερα επιχειρείται απροκάλυπτα η βίαιη και ταχεία αλλαγή της Ελλάδος κατά τις επιταγές της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης και της πανθρησκείας. Το φανερώνουν οι αλλαγές στο Δίκαιο (αυτόματο διαζύγιο, πολιτικός γάμος, σύμφωνα συμβίωσης, ακόμη και ομοφύλων κ.α.). Το δείχνουν οι ρυθμίσεις στην Παιδεία (έμφυλες ταυτότητες, αλλαγή του χαρακτήρος του μαθήματος των Θρησκευτικών, από ορθόδοξη αγωγή σε πολυθρησκειακή. Δηλαδή σε θρησκευτικό αχταρμά και έμμεσο προσηλυτισμό των νέων στις λοιπές θρησκείες).

Το πιστοποιούν οι αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας (ενασχόληση κατά κύριο λόγο με τη Νεώτερη και την Σύγχρονη Ιστορία, σε βάρος της Αρχαίας και της Βυζαντινής. Και μάλιστα υποβαθμίζεται από τη Νεώτερη Ιστορία η Τουρκοκρατία και η Ελληνική Επανάσταση). Το βεβαιώνουν οι αλλαγές και στα λοιπά μαθήματα, όπως Γλώσσας (Αρχαίων και Νέων Ελληνικών) κ.α.

Τα παραπάνω και πολλά άλλα, όπως η διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, η αλλαγή του Συντάγματος για την καθιέρωση άθρησκου κράτους, η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, η καύση των νεκρών, η προσπάθεια κατάργησης της προσευχής στα σχολεία, της έπαρσης της σημαίας κ.λπ. ,δείχνουν ότι υπάρχει σχέδιο αποδόμησης κάθε Ελληνορθόδοξου στοιχείου. Υπάρχει σχέδιο αλλαγής της κοινωνίας μας.

Το φανερώνουν η στάση μας έναντι του εντονώτατου δημογραφικού μας προβλήματος. Γηράζει ο πληθυσμός μας. Και δεν ανανεώνεται. Οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις. Κάθε χρόνο χάνουμε μια μικρή πόλη. Κι ενώ δεν λαμβάνονται μέτρα στήριξης της πολυτεκνίας, που είναι η αιμοδότρια του έθνους, αυξάνονται οι εθνοκτόνες αμβλώσεις. Κάνουν θραύση. Είμαστε η πρώτη στις αμβλώσεις χώρα στην Ευρώπη και η τρίτη στον κόσμο. Αιμορραγούμε πληθυσμιακώς και εκ του ότι χιλιάδες νέοι μας και μάλιστα επιστήμονες, εκπατρίζονται λόγω ανεργίας.

Υπάρχει η άποψη ότι το δημογραφικό θα λυθεί με το μεταναστευτικό, το οποίο εξαιτίας του πολέμου στη Συρία «βαπτίστηκε» προσφυγικό! Όπως δείχνουν όμως οι καταγραφές της αστυνομίας μόνο το 2015 εισήλθαν στη χώρα μας πολίτες από… 122 χώρες! Για ποιο προσφυγικό μιλάμε; Ή μήπως δικαιώνονται όσοι κάνουν λόγο για εποικισμό της Ελλάδος;

Το μεταναστευτικό επιβάρυνε οικονομικά την ήδη πτωχευμένη χώρα μας. Και δεν πρέπει να λησμονείτε ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον γηγενή πληθυσμό. Παλεύουν για την οικονομική τους βελτίωση και εμμέσως της χώρας τους, στην οποία καταλήγουν συνήθως οι οικονομίες τους. Και γι΄ αυτήν θα προτάξουν τα στήθη τους, αν παραστεί ανάγκη.

Η κρίση του γάμου και της οικογένειας, η δική μας υπογεννητικότητα και η υπεργεννητικότητα των μεταναστών που εισήλθαν και εισέρχονται συνεχώς στη χώρα μας, οι αμβλώσεις και η εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ανεργία των νέων μας, που «παίρνουν των ομματιών τους» και καταφεύγουν στις ξένες χώρες, έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική και άκρως επικίνδυνη συρρίκνωση του Ελληνισμού. Υπολογίζεται ότι σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα αποτελούν τη μειοψηφία του πληθυσμού της χώρας και οι ξένοι την πλειοψηφία.

Για όλα αυτά θα έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμός. Εκκλησία και Πολιτεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Πολιτικά Κόμματα, Σύλλογοι και ενώσεις κι όλος ο λαός θα έπρεπε να είχαμε ξεσηκωθεί. Να συστρατευθούμε για τη σωτηρία της Πατρίδας μας. Και να μην παραμένουμε απαθείς θεατές και συνεργοί και συναυτουργοί στην καταστροφή της. Στην πληθυσμιακή συρρίκνωση και στην αλλαγή του πνευματικού και πολιτιστικού προσανατολισμού. Αν συνεχίσουμε έτσι, άρχοντες και λαός, θα μετανιώσουμε πικρά. Αλλά, αν ολοκληρωθεί το κακό, σε τίποτα δεν ωφελεί η μεταμέλεια.

* Από τον Βασίλειο Χ. Στεργιούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass