Σε Κέντρο Ξένων Γλωσσών ή σε κατ’ οίκον ιδιαίτερο;

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2017 15:30

Πολύς θόρυβος και πολύ άγχος διακατέχει τους γονείς για το πώς θα μάθει το παιδί τους καλύτερα μία ξένη γλώσσα. Το μεγάλο τους δίλλημα είναι: Σε κατ’ οίκον ιδιαίτερα μαθήματα ή σε οργανωμένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών;


Πολλά και διάφορα έχουν ακουστεί, που στην πραγματικότητα μπερδεύουν τους γονείς, ενώ ταυτόχρονα κάνουν ζημιά στα παιδιά. Οι περισσότεροι γονείς, από υπερβολικό ζήλο προς τα παιδιά τους και δίχως να ρωτήσουν κάποιον εκπαιδευτικό, παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις, πιστεύοντας ότι έτσι κάνουν το καλύτερο.
Ο εκπαιδευτικός κόσμος και η παιδαγωγική επιστήμη τάσσεται απόλυτα υπέρ των οργανωμένων κέντρων ξένων γλωσσών. Κι αυτό διότι τα κέντρα ξένων γλωσσών, μόνο θετικά αποτελέσματα προσφέρουν σε ένα παιδί, που θέλει να μάθει σωστά μία ξένη γλώσσα.
Η μάθηση στα κέντρα ξένων γλωσσών αναπτύσσεται καλύτερα μέσα σε ένα ομαδικό παιδαγωγικό περιβάλλον, διότι εφαρμόζονται όλοι οι όροι και κανόνες που έχει η λειτουργία μιας ομάδας, όπως ο σεβασμός, η ανεκτικότητα, η πειθαρχία, η αναγνώριση του συμμαθητή του, το θάρρος, η συνέπεια, η υπομονή κά. Το παιδί διαμορφώνει κοινωνικοποιημένο χαρακτήρα, διότι κινείται και φέρεται ανάλογα στην ομάδα και μαθαίνει μέσα από συλλογικές μεθόδους διδασκαλίας. Δημιουργούνται επίσης νέες γνωριμίες και φιλίες στο παιδί, που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή του.
Η μάθηση στα κέντρα ξένων γλωσσών δημιουργεί ανάμεσα στα παιδιά της τάξης κίνητρο για συναγωνισμό κι ευγενή άμιλλα, κάτι που ωθεί το παιδί να βάζει στόχους και πείσμα, ώστε να γίνεται συνεχώς καλύτερο.
Στα κέντρα ξένων γλωσσών τα ατομικά λάθη των μαθητών γίνονται μαθήματα για όλους. Το παιδί μαθαίνει να προσαρμόζεται στο χρονοδιάγραμμα και το ρυθμό της τάξης, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσει πολύ καλά τον εαυτό του.
Στα κέντρα ξένων γλωσσών το περιβάλλον δεν είναι ανιαρό και μονότονο, αλλά ευχάριστο για τα παιδιά. Δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα κι ενδιαφέρον για συμμετοχή σε όλες τις ομαδικές δραστηριότητες που γίνονται μέσα στην τάξη.
Τα κέντρα ξένων γλωσσών παρέχουν τεράστια οργάνωση, γνώση κι εμπειρία στο αντικείμενο της διδασκαλίας. Διαθέτουν σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να μαθαίνει με εναλλακτικούς τρόπους και μεθόδους, όπως διαδραστικοί πίνακες, βίντεο, DVD, CD κά.
Στα κέντρα ξένων γλωσσών τα παιδιά μαθαίνουν να ακολουθούν ένα σταθερό πρόγραμμα, που το σέβονται κι εφαρμόζουν όλοι.
Στα κέντρα ξένων γλωσσών οι μαθητές εξασκούνται στην ξένη γλώσσα, μιλώντας μεταξύ τους μέσα στην τάξη.
Τα κέντρα ξένων γλωσσών διαθέτουν επιλεγμένους καθηγητές με υπευθυνότητα, συνέπεια, εμπειρία συστηματικότητα και γνώση προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις, διότι ενημερώνονται με έντυπο υλικό, σεμινάρια κι έχουν συνεχή επαφή με όλους τους εξεταστικούς φορείς, πράγμα αδύνατον για τον καθηγητή του ιδιαίτερου.
Είναι συχνό φαινόμενο τα “ιδιαίτερα” να εγκαταλείπουν τους μαθητές τους όταν φτάσουν στο επίπεδο προετοιμασίας μεγάλου πτυχίου, λόγω απειρίας τους. Η καλή δασκάλα φαίνεται από το πόσο καλά προετοιμάζει το παιδί για τις εξετάσεις μεγάλων πτυχίων κι από τις επιτυχίες της σ΄ αυτά. Ρωτήστε πόσα LOWER και PROFICIENCY έχει δώσει στους μαθητές της;
Τα κέντρα ξένων γλωσσών διαθέτουν όλα τα νόμιμα έγγραφα πιστοποιητικά και δικαιολογητικά καταλληλότητας και λειτουργίας τους, καθώς και νόμιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο, που αξιολογείται συνεχώς. Συχνά πυκνά αρκετοί κι αρκετές παριστάνουν τους καθηγητές, για να κερδίζουν πελατεία και μαύρο χρήμα.
 Όλα αυτά φυσικά αποβαίνουν σε βάρος των παιδιών, τα οποία αναγκάζονται να ακολουθούν τη λανθασμένη επιλογή των γονιών τους.
Μία καλή κι αποδοτική μέθοδος, είναι να επισκεφτεί ο γονιός διερευνητικά κάποια φροντιστήρια ξένων γλωσσών, να συγκρίνει και να κρίνει, πάντα έχοντας ως γνώμονα το γενικότερο καλό του παιδιού του.
Το ιδιαίτερο μάθημα συνιστάται μόνο όταν παρέχεται ως συμπληρωματική διδασκαλία για τη συμπλήρωση μαθησιακών κενών του παιδιού, καθώς επίσης κι όταν το παιδί έχει μαθησιακές ιδιαιτερότητες - δυσκολίες, όπου ο δάσκαλος πρέπει να εφαρμόζει ειδικές εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές γνώσεις και μεθόδους.
Τέλος, τα κέντρα ξένων γλωσσών είναι νόμιμες επιχειρήσεις, που πληρώνουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Του ειδικού εκπαιδευτικού Γιάννη Γεωργούδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass