Ο νέος ηγέτης της κεντροαριστεράς

Δημοσίευση: 05 Νοε 2017 16:20

Είναι κοινός τόπος ότι το πολιτικό μας σύστημα χρειάζεται βαθιά αναδιάταξη, ώστε να αντιστοιχηθεί με τα κοινωνικά αιτήματα της νέας εποχής και να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα ιστορική φάση, ανανεώνοντας ριζικά το κομματικό σύστημα.

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα αρχών και αξιών που να θέτει ως κύριο συστατικό τη δημοκρατία σε όλες τις πτυχές της. Η Ελλάδα πρέπει να πιστέψει ξανά στον εαυτό της και τις δυνατότητές της και να ξεκινήσει την αναγεννητική πορεία της προς μια ανοιχτή κοινωνία, με διαφάνεια, αξιοκρατία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Είναι ανάγκη να επενδύσουμε σε νέα πρόσωπα, χωρίς να αφορίζουμε το παλιό, κάνοντας τον διαχωρισμό μεταξύ όσων έχουν προσφέρει στη χώρα και όσων έχουν καταχρασθεί εξουσία για ίδιον όφελος. Στοχεύουμε στην επιστροφή της Πολιτικής, με -Π- κεφαλαίο, μακριά από το απολιτικό αδιέξοδο του κουτσομπολιού, των κραυγών, των εύκολων συνθημάτων, των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και του ανώφελου διχασμού.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την επιστροφή της πραγματικής Πολιτικής, με όρους που θα διασφαλίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, την ελευθερία, τη δημοκρατία για όλους. Το άνοιγμα των πολιτικών και οικονομικών θεσμών, των δομών και των δεδομένων μπορούν να επανεντάξουν τους ανθρώπους εκτός των τειχών, και να δώσουν ξανά δύναμη και νόημα στη δημοκρατία.

Χρειαζόμαστε ένα πρόσωπο που θα αναλάβει το βαρύ έργο για την αναγέννηση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και τις αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. Υποψήφιοι που ανήκουν σε εσωκομματικά στρατόπεδα δεν είναι εύκολο να γίνουν αποδεκτοί από τους υπόλοιπους. Επίσης, όσοι δηλώνουν ότι είναι υπέρ της διατήρησης των κομματικών σχηματισμών τους οποίους εκπροσωπούν, δεν πείθουν ότι μπορούν να ηγηθούν ενός νέου κόμματος που θα αγκαλιάζει κι άλλες πολιτικές ομάδες. Δυναμιτίζουν εν τη γενέσει του τη δημιουργία του νέου κόμματος. Η πλειοψηφία επιθυμεί κάτι καινούριο κι όχι αναπαλαίωση του παλιού ούτε συνασπισμό κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό πιστεύω ότι ο Γιώργος Καμίνης είναι ο πιο κατάλληλος γι αυτή την προσπάθεια. Μπορεί να ενώσει την παράταξη, να μεγαλώσει τον προοδευτικό χώρο και να τον μετατρέψει ξανά σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Έχει μείνει έξω από άσκοπες τριβές ή συγκρούσεις που έχουν λαβώσει την παράταξη. Προσπαθεί για τις συναινέσεις, χωρίς να εγκαταλείπει τις πολιτικές του απόψεις και συγκρούεται γι αυτές.

 Έχει αποδείξει ότι μπορεί να απευθύνεται σε πολίτες από το κέντρο έως την ανανεωτική αριστερά. Είναι εκείνος που μπορεί να φέρει στην παράταξη ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις που έχουν επιλέξει συνειδητά το κομματικό περιθώριο, εξαιτίας των σκληρών κλειστών κομματικών μηχανισμών.

Είναι ο μόνος που κατάφερε να νικήσει και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Το 2010 πέτυχε τη μεγάλη αλλαγή στην Αθήνα, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες συντηρητικής διοίκησης, και το 2014 εκφράζοντας μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, υπερίσχυσε του σαρωτικού κύματος του ΣΥΡΙΖΑ, και επανεκλέχθηκε στην Αθήνα.

Έχει πολιτικό σχέδιο, με σαφές ιδεολογικό πρόταγμα. Σταθερός άξονας της πολιτικής του η πίστη στο διάλογο και τη δημοκρατία, η πολιτική με ήθος, αρχές, αξίες και διακριτό προοδευτικό πρόσημο. Ορίζει ως θεσμικό μέτωπο σύγκρουσης τα πολιτικά και οικονομικά κλειστά συστήματα που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη στο χθες.

Είναι βαθιά προοδευτικός και δημοκράτης, σταθερά αντιμέτωπος απέναντι στη Χρυσή Αυγή και στις δυνάμεις του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της οπισθοδρόμησης.

Πέρα από το πρόγραμμα, τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες που όλοι οι υποψήφιοι διαθέτουν, ο Καμίνης θα πρέπει να κριθεί γι αυτά που έχει κάνει στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής, για την αποτελεσματικότητά του, τις ικανότητές του, αλλά κυρίως για το μέχρι τώρα έργο του στην Αθήνα και προηγουμένως στη θέση του Συνηγόρου του πολίτη.

Εν μέσω της πιο βαθιάς κρίσης, κράτησε την Αθήνα όρθια, διατήρησε την κοινωνική συνοχή και έδωσε οικονομικές ανάσες στους επιχειρούντες. Παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τα προβλήματα, κατάφερε να κάνει τον δήμο Αθηναίων ένα θετικό παράδειγμα για τη χώρα, τόσο στον οικονομικό τομέα, μετατρέποντας το χρόνιο έλλειμμα σε πλεόνασμα, όσο και στον κοινωνικό, διαχειριζόμενος με επιτυχία την προσφυγικό. Τιμήθηκε μάλιστα με τον έπαινο ως "Δήμαρχος του Κόσμου" για το προσφυγικό.

Το πολιτικό του ήθος του Γ. Καμίνη και η σεμνότητά του δεν τον αφήνουν να προβάλλει με τυμπανοκρουσίες το έργο του. Οι συστημικές επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό, δε μπορούν να αποκρύψουν την αλήθεια, ούτε να παραποιήσουν την πραγματικότητα.

Από την Κατερίνα Κόσσυβα

* Η Κατερίνα Κόσσυβα είναι μέλος της επιτροπής στήριξης της υποψηφιότητας Καμίνη

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass