ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ "Ε"

Το όχημα του ΕΕΣ είναι γερό

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 15:50

Κύριε διευθυντά,

με την επιστολή αυτή απευθυνόμαστε στους Λαρισαίους προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια μετά τις ψευδείς καταγγελίες της απερχόμενης εθελοντικής διοίκησης των Σαμαρειτών- Διασωστών-Ναυαγοσωστών Λάρισας.

Η εθελοντική διοίκηση των Σαμαρειτών (διορισμένη και όχι εκλεγμένη) απομακρύνθηκε με απόφαση του αρχηγού Ελλάδος των Σαμαρειτών του Ε ΕΣ, διότι παρέκαμψε την ιεραρχία, την οποία όφειλε να γνωρίζει.

Όσον αφορά τα ερωτήματα που θέτουν για τα οποία έχουν ήδη λάβει απάντηση από τον αρχηγό των Σαμαρειτών Ελλάδος διευκρινίζουμε:

"Μας κατηγορούν ότι αναιρέσαμε απόφαση συνεδρίασης (29-6-2017) σύμφωνα με την οποία οκτώ μέλη ήταν υπέρ της εθελοντικής απερχόμενης διοίκησης και δυο ζητούσαν την απομάκρυνση της. Πρόκειται για ΨΕΥΔΟΣ. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27 και όχι στις 29 Ιουνίου ήταν παρόντα 8 μέλη και απουσίαζαν τρία. Οι δυο ζήτησαν την απομάκρυνση της απερχόμενης διοίκησης ενώ οι υπόλοιποι ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα από τον Αρχηγό.

Σε εβδομαδιαία συνάντηση που πραγματοποίησαν οι Σαμαρείτες, έδωσαν τα "παρών" πέντε μέλη της τοπικής διοίκησης του ΕΕΣ προκειμένου να τους ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις . Η αντίδραση τους ήταν γιουχαΐσματα ενώ λίγο έλειψε να χειροδικήσουν σε βάρος μας. Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι Α και Β υπαρχηγοί των Σαμαρειτών οι οποίοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μας προστατεύσουν.

Δεν λάβαμε ποτέ και δεν έφθασε στα χέρια μας επιστολή διαμαρτυρίας την οποία όπως λένε υπογράφουν 76 σε σύνολο 85 ενεργών εθελοντών Σαμαρειτών.

Υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα χρειαστεί να λογοδοτήσουμε στην τοπική κοινωνία. Τους διαβεβαιώνουμε πως ο ΕΕΣ είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή και με τα τρια σώματα που διαθέτει, να δώσει δυναμικό παρών και να σταθεί αρωγός σε όποια ανάγκη παρουσιαστεί.

Αποκορύφωμα των ενεργειών τους αποτέλεσε «η διαμαρτυρία» δεκαπέντε περίπου ατόμων ,κατά τη διάρκεια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με το σύνθημα «Σώστε τον Ερυθρό Σταυρό». Άραγε ποιον Ερυθρό Σταυρό εννοούν. Τον Διεθνή ΕΣ ή τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ευτυχώς ο Ερρίκος Ντυνάν έβαλε γερά θεμέλια στον Ερυθρό Σταυρό. Ευτυχώς ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται σε καλά χέρια!!!

Λυπούμαστε για τα όσα ψευδώς υποστήριξαν περί μεταφοράς Σαμαρειτών από τη Θεσσαλονίκη για να παρελάσουν στη Λάρισα. Αυτοί που παρήλασαν ήταν όλοι Λαρισαίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τους συμπολίτες μας.

Τραγελαφικό θα μπορούσαμε τέλος να χαρακτηρίσουμε το άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδα σας, στο οποίο αναφέρουν χαρακτηριστικά «...Μα δεν είμαστε ίδιοι κύριοι. Διαφέρουμε. Εμείς είμαστε εθελοντές και εσείς διορισμένοι και έμμισθοι».

Δηλώνουμε απερίφραστα πως κανείς από την Διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού (κεντρική, τοπική) δεν είναι έμμισθος. Ο πρόεδρος και η κεντρική διοίκηση του ΕΕΣ διορίσθηκαν από τη δικαστική εξουσία, με βάση τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Τα τελευταία δυο χρόνια ο ΕΕΣ ανασυγκροτήθηκε και προχωρά μπροστά!!!

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος Ανθρωπιστικός Οργανισμός στη χώρα μας, με δράση και παρουσία από το 1877. Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό κίνημα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, με ιστορία λαμπρή που έχει εντυπωθεί με ανεξίτηλα γράμματα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

Κάθε προσπάθεια σπίλωσης της ονόματος και του μακραίωνου ανθρωπιστικού του έργου, αποτελεί πλήγμα στην ίδια την κοινωνία.

Το όχημα του ΕΕΣ είναι γερό, βρίσκεται στο σωστό δρόμο και καλούνται όλα τα μέλη του, εθελοντές, φίλοι, εργαζόμενοι, να συμπορευτούν και να συνεχίσουν το μεγάλο του έργο. Όσοι δεν επιθυμούν την κοινή πορεία ας ακολουθήσουν το δρόμος τους. Ας μη βάζουν όμως προσκόμματα σε όσους θέλουν να πορευτούν μαζί μας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΣ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass