Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΡΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.

«Δεν έκανα καταγγελία για να κοπούν τα οδοιπορικά των νεφροπαθών»

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2018 16:05

Τη δική του εκδοχή για το θέμα της αιτίας καθαίρεσής του από πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Πολιτών Λάρισας και διαγραφής του από μέλος του Συλλόγου, από την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, καταθέτει με επιστολή του στην «Ε», ο πατήρ Γεώργιος Ντάρδας.

Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί ο πρόεδρος να κατήγγειλε τους Νεφροπαθείς για να κοπούν τα οδοιπορικά, εφόσον ο ίδιος έχει δώσει σκληρό αγώνα γι’ αυτό το επίδομα.

Σε συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Μπιρσίμη στη Λάρισα, μας είπε ότι στις προθέσεις του ταμείου είναι οι μετακινήσεις των Νεφροπαθών να τις αναλάβουν οι ίδιες οι κλινικές οι οποίες θα μεταφέρουν τους Νεφροπαθείς στις Μονάδες τους. Βλέποντας ότι δειλά-δειλά προσπαθούσαν να το εφαρμόσουν, προσπάθησα να τους σταματήσω διότι δεν είναι εφικτό, καθώς στην επαρχία οι Νεφροπαθείς διανύουν μεγάλες αποστάσεις και δεν είναι δυνατόν αυτό να εφαρμοστεί. Και, κατά δεύτερο ποιος θα μεταφέρει τους νεφροπαθείς που πηγαίνουν στα κρατικά Νοσοκομεία;

Πολυεθνική εταιρία χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο βαν και μεταφέρει νεφροπαθείς ασθενείς, οι οποίοι βάσει του νόμου περί οδοιπορικών, δεν δικαιούνται να εισπράττουν το εν λόγω επίδομα.

 Όσο για τον τρόπο διαγραφής μου από το σύλλογο έχω να πω το εξής: Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπροσωπεί όλα τα μέλη του και έχει κάθε δικαίωμα να καταγγέλλει οτιδήποτε σχετίζεται με αυτά χωρίς την άδεια του Δ.Σ.

Έχω υποβάλει δεκάδες καταγγελίες στον Τύπο, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς επίσης έχω στείλει επιστολές σε όλα τα υπουργεία, σχετικά με την ποιότητα των μηχανημάτων, την ποιότητα των φίλτρων, τη διατήρηση του διατροφικού επιδόματος, που τώρα τελευταία ακούγονταν ότι θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια ή ότι θα μας έδιναν τα μισά απ’ ό,τι παίρνουμε σήμερα για τα φάρμακα κ.λ.π.

Δεν γνωρίζουν αυτοί οι κύριοι ότι υπάρχει Καταστατικό στον σύλλογο το οποίο στις παραγράφους 2 και 3 λέει ότι: τα μέλη του Δ/Σ του συλλόγου πρέπει να στηρίζουν ψυχολογικά τους νεφροπαθείς, να δίνουν λύσεις στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα ταμεία, τις εφορίες και σε οποιαδήποτε υπηρεσία χρειαστούν βοήθεια. Και τώρα τους ερωτώ: πόσες φορές επισκέφθηκαν τα μέλη του συλλόγου μονάδα αιμοκάθαρσης, έστω και αυτή που οι ίδιοι κάνουν αιμοκάθαρση να πουν μία καλημέρα στους Νεφροπαθείς ή να τους ενημερώσουν για κάποιο θέμα; Σας απαντώ: καμία.

Γνωρίζετε εσείς κανέναν σύλλογο στον οποίο να διαγράφεται μέλος του Δ.Σ και να μην έχει δικαίωμα να προσφύγει στη Γενική Συνέλευση για την επικύρωσή της ή μη; Το καταστατικό του συλλόγου μας ορίζει: καμία διαγραφή δεν έχει ισχύ εάν δεν την επικυρώσει η Γενική Συνέλευση.

Αναφέρουν ότι δεν παρέδωσα στον ταμία τα χρήματα του ταμείου και εγώ τώρα ερωτώ τον ταμία, πόσες συνδρομές έφερε στον σύλλογο; Καμία γιατί δεν ασχολήθηκε με τα οικονομικά, δεν επισκέφθηκε ποτέ τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης γι’ αυτό δεν τον γνώριζε κανένας. (Υπάρχει εξουσιοδότηση του Δ.Σ προς τον πρόεδρο για να συναλλάσσεται με την τράπεζα).

Μη βλέποντας οι κύριοι αυτοί ότι δεν μπορούν να αποφύγουν τη Γενική Συνέλευση εμφανίστηκαν στο γραφείο του συλλόγου και παρέδωσαν γραπτές παραιτήσεις στην υπάλληλο του γραφείου, οι οποίες και έγιναν δεκτές από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Μετά από 15μέρες εμφανίστηκαν στο γραφείο και απείλησαν την υπάλληλο να τους παραδώσει τις παραιτήσεις, να τις διαβάσουν και στη συνέχεια τις έσκισαν. Αυτή η συμπεριφορά τους με ανάγκασε να σταματήσω προσωρινά την υπάλληλο μέχρι να βρεθεί μία λύση για τη σωστή λειτουργία του Συλλόγου.

Την επόμενη μέρα, επισκέφθηκαν το γραφείο μπήκαν μέσα πήραν τα βιβλία (πρακτικό Δ.Σ., το ταμείο και τη σφραγίδα και κατόπιν άλλαξαν κλειδαριά και έφυγαν). Σαν πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσα τη δικηγόρο μου και πήγα κατευθείαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας όπου υπέβαλα μήνυση κατά των δύο μελών του Δ.Σ για παραβίαση ιδιωτικού χώρου και κλοπή εγγράφων του Συλλόγου.

Στη συνέχεια μετά από την παρέμβαση της Δικηγόρου πήγα με κλειδαρά και άλλαξα κλειδαριά για να μπω στο γραφείο. Στη συνέχεια εφόσον ενημέρωσα όλους τους νεφροπαθείς, πήρα εντολή από τους ίδιους να καλέσω Γενική Συνέλευση στις 25/2/2018 στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» για να αποφασίσουν οι ίδιοι για την καθαίρεσή μου ή μη, από το πόστο του Προέδρου. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 25/2 παρουσία 30 μελών (το καταστατικό ορίζει το 1/4 των εγγεγραμμένων μελών) και εφόσον πρώτα τους ενημέρωσα για όλα τα τεκταινόμενα που συμβαίνουν στο σύλλογο. Η απόφασή τους ήταν ομόφωνη για τη μη διαγραφή μου από το πόστο του προέδρου και ορίσαμε νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις 11/3/2018 Κυριακή με θέμα: οικονομικός έλεγχος και απολογισμός και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, οπότε και θα ορίσουμε ημερομηνία νέων εκλογών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass