Καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποια είναι η ομορφότερη;

…Ίσως και χειρότερη, χώρα του κόσμου;

Δημοσίευση: 29 Απρ 2018 19:52

" Για αυτά λοιπόν επαινώ τον Αγησίλαο. Γιατί υπερτερούσε στην αντοχή όποτε υπήρχε ανάγκη για κόπο, στην καρτερία απέναντι στα δεινά, στη δύναμη όπου υπήρχε άμιλλα ανδρειοσύνης, στη σύνεση όπου χρειαζόταν να συμβουλέψει. Υπερηφανευόταν όχι γιατί διοικούσε πολλούς, αλλά γιατί επιβαλλόταν στον εαυτό του και όχι γιατί τους οδηγούσε ενάντια σ’ εχθρούς αλλά στην αρετή.

Νομίζω ότι είναι άνδρας που δικαίως μπορεί να θεωρείται ως η τέλεια ενσάρκωση του αγαθού!"

 Ξενοφώντος. Αγησίλαος Β' της Σπάρτης

Περιδιαβαίνοντας εν τάχει το κέντρο η ματιά μου έπεσε στην ταμπέλα ενός μαγαζιού: Καθρέφτη καθρεφτάκι μου…». Με λύτρωσε! Δεν είν’ εύκολος ο τίτλος κάθε φορά αφήστε που στο δημοτικό όλοι μάθαμε ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Ως προς το ερώτημα, σε πόσο όμορφη ή σκάρτη χώραζούμε, η απάντηση δεν αφορά μόνο τους κατοίκους αλλά και τα πέριξ…

Ενώ η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει καταλήξει στην αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, οι ΗΠΑ , με τον αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ και βάσει του άρθρου 231 του νόμου περί αντιμετώπισης αντιπάλων της Αμερικής (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act)απειλούν με κυρώσεις και ως προς τη συμπαραγωγή μαχητικών F-35»

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 2017 απέσυρε όλα τα αποθέματα χρυσού που διατηρούσε στις ΗΠΑ (FED), γράφει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Όπως επισημαίνει ηε φημερίδα, η Άγκυρα έλαβε την απόφαση αυτή εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεών της με την Ουάσιγκτον, η οποία προκλήθηκε λόγω διαφωνιών σε μια σειρά από περιφερειακά και διμερή ζητήματα.

Στην αμερικανική κεντρική τράπεζα η Τουρκία διατηρούσε 28,7 τόνους χρυσού.

Εμείς ως τώρα εκπατρίζουμε τον χρυσό ή τον παίρνουν και δεν μιλάμε ή τον ξεπουλάμε όσο - όσο. Είναι αυτό δείγμα κυριαρχίας;

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία», τόνισε η Βρετανίδα πρεσβευτής στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, επισημαίνοντας ότι η δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, πριν από δύο εβδομάδες, εκφράζει τη Βρετανία.

…Στη συνέχεια η Κέιτ Σμιθ είπε πως παρά ταύτα η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα, για τη Βρετανία και για την Ε.Ε. «Εμείς θα κρατήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας, ανοιχτούς. Πρέπει να συνεργαζόμαστε με την Τουρκία σε ένα μεγάλο φάσμα ζητημάτων, όπως την ασφάλεια της περιοχής, για παράδειγμα στη Συρία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το μεταναστευτικό. Επίσης, είναι μεγάλος οικονομικός εταίρος μας».

Μ’ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε… τσι η βαλίτσα της ομηρίας ειδικά με την επίσπευση των εκλογών για Ιούνιο πάει ακόμη παραπέρα!

Η είδηση ότι η Ελλάδα θ’ ''αποκτήσει'' υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες δεν πέρασε απαρατήρητη από τον τουρκικό Τύπο. Οι πιο χαρακτηριστικές είν’ αυτές της Vatan που λέει ότι «η Ελλάδα φοβήθηκε και προμηθεύεται φρεγάτες», της Aksam που αναφέρει ότι «η Ελλάδα θα νοικιάσει φρεγάτες από τη Γαλλία» και της TRThaber που αναφέρει ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκσυγχρονίζονται με γαλλικά πλοία. Πάντως εάν η Ελλάδα «φοβήθηκε», η Τουρκία που αγοράζει S-400 και έχει παραγγείλει F-35 και φτιάχνει και… αεροπλανοφόρο, πρέπει να είναι απόλυτα τρομοκρατημένη, γράφει ελληνικό μπλογκ.

Μήπως εν τέλει τεχνη έντως γίνονται όλ’ αυτά για να χαμογελούν οι πολεμικές βιομηχανίες; Μήπως δεν συνοδεύουν τις πανάκριβες παραγγελίες και φληναφήματα τύπου Ελλάς Γαλλία συμμαχία ;Άιντε και τις πήραμε αφού χρεώσαμε και τα τρισέγγονα, θα δείξουν το μπόι τους ή θα επισκευάζουμε τα τσαλακωμένα μέρη, χτυπημένοι και δαρμένοι απ’ τους Τούρκους, όπως το άοπλο τρεχαντήρι του λιμενικού «Γαύδος»;Tελικά φρεγάτες γιόκ. Δεν θα δοθούν στην Ελλάδα ούτε καν με την μορφή LEASING, η οποία δεν θα ταν παρά η ΣΥΓΚΕΚΑΛΛΥΜΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ του Αιγαίου...!

Ο Λευκός Οίκος ίσως θεωρεί την Ελλάδα επιρρεπή προς τη Ρωσσία οπότε και του έκοψε τον βήχα του κ. Emmanuel Macron. Μήπως φοβισμένοι πολίτες, υπήκοοι μάλλον, αναπαράγουν φοβισμένες ηγεσίες; Πού είναι η τσαλακωμένη περηφάνια μας;

Για τον γάμο Ε.Ε - Ελλάδας μήπως θυσιάσαμε Βιομηχανίες, Πρωτογενή και Δευτερογενή Τομέα; Στο έργο του Θόδωρου Μαραγκού «Μάθε παιδί μου γράμματα» ο Τσάκωνας το ορίζει :ο ορυκτός μας πλούτος είναι η προίκα της καθυστερημένης Ελλάδας στην προηγμένη Ευρώπη. Έτσι κατάντησε η παιδεία κι εγώ κομμάτι της προίκας. Στην ουσία πουλήθηκε όλη η Ελλάδα! Αυτόν τον γδούπο εν μέρει καταγράφει κι η έρευνα της Pulse.

Ως προς το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης (ήταν 51% τον Μάρτιο). Τους κυβερνητικούς χειρισμούς επικροτεί το 32%.

Στον απόηχο των τελευταίων κρουσμάτων βίαιων ληστειών, σχεδόν επτά στους 10 (το 68%) απαντούν πως αισθάνονται σίγουρα και μάλλον δυσαρεστημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης. Μόλις το 21% απαντά πως αισθάνεται ασφαλείς. Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δυσαρεστημένο με το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η Ν. Δημοκρατία έχει28,5% , έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής 8,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5% , το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 1,5% αντίστοιχα. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν 1% .

Σε σταθερά υψηλά ποσοστά 21,5% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. (6,5% αναποφάσιστοι, 5,5% δεν ξέρουν/δεν απαντούν, από 4,5% άκυρο και αποχή). Το προβάδισμα της ΝΔ αντικατοπτρίζεται και από τις συσπειρώσεις, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως έχει «περιχαρακώσει» το 82% των ψηφοφόρων του, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 47%. Ριγμένοι επίσης αισθάνονται οι Έλληνες και σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, έναντι άλλων Ευρωπαίων πολιτών. Με τόσα χαστούκια, λίγες αντιδράσεις καταγράφονται;

Τιμωρoύνται ως μπαγλαμάδες και παπατζήδες φαντάζομαι οι Καμμένος, Λεβέντης , ενώ οι άλλοι δεν είναι; Σαφώς και δεν με χαροποιεί ή όλη κατάσταση, μήπως χαροποιεί εσάς; Ξέρω την απάντησή σας αλλά δεν οικοδομεί. Πάμε σε περιπέτειες όχι μόνον εξαιτίας των ανίκανων και εντεταλμένων ηγεσιών αλλά ένεκα και της κοινής γνώμης. Εν τάχει, το 1982 ψηφίστηκε η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που περιλάμβανε την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων στα 12 Ναυτικά Μίλια από την κοντινότερη ξηρά, τη στιγμή που η Ελλάδα θεωρούσε χωρικά ύδατά της τα 6 Ναυτικά Μίλια. Μετά την υπερψήφιση της σύμβασης από τη διεθνή κοινότητα, η Τουρκία δήλωσε πως θεωρεί αιτία πολέμου (casus belli) την εν λόγω επέκταση, αν την υιοθετούσε η Ελλάδα.

Το να δηλώνεις όταν εκβιάζεσαι: «αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η οριοθέτηση του εύρους της Αιγιαλίτιδας Ζώνης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου», δεν είναι κάτι λιγότερο από μπαρούφα. Τέτοιες ασχήμιες είδα και στην Αφρική στα 11 χρόνια της εκεί παρουσίας μου, αλλά μας τιμά αυτό και είναι μέτρο σύγκρισης; Με τόση προίκα θα ’πρεπε να ’χουμε την πλέον ωραιότερη και ισχυρότερη στην περιοχή χώρα! Δεν φτάνει να καμαρώνουμε ως όμορφοι μπρος στον καθρέφτη ,πρέπει και να είμαστε!

* Ο Πέτρος Ιωάννου ήταν εκπαιδευτικός και υποψήφιος βουλευτής με το Ε.Πα.Μ. νυν δε ραδιοφωνικός παραγωγός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass