ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προτέρημα η ανάληψη ευθύνης

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2018 17:25

Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα στην έγκριτη εφημερίδα σας (27/7/2018) τα όσα συνέβησαν και διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς, σχετικά με τη μίσθωση του Αναψυκτηρίου Σωτηρίτσας.

Απ' ό,τι κατάλαβα, ο κ. Λέτσιος εγκαλούνταν ότι με τον τρόπο του προσπάθησε να επηρεάσει την Επιτροπή Εξέτασης των προσφορών μίσθωσης του Αναψυκτηρίου υπέρ της συζύγου, πράγμα το οποίο τυχαία ή όχι κατέληξε στη σύζυγό του.

Ακόμα και να το διαβάσεις αμερόληπτα, όπως και να το εξετάσεις, καταλαβαίνεις τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε ο κ. Λέτσιος.

Ηθικό και τίμιο είναι τέτοια γεγονότα και πράξεις να μην αγγίζουν συγγενείς, φίλους, πολύ δε περισσότερο σύζυγο αντιδημάρχου.

Προσπαθήσατε, κ. Λέτσιο, με υπεκφυγές, κατά τη γνώμη μου, να αποποιηθείτε των ευθυνών σας (σύνηθες φαινόμενο) με γεγονότα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το συζητηθέν θέμα (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή).

Ασχημο το στρίμωγμα, ανεξήγητος ο τρόπος αντίδρασης (φυσιολογικό φαινόμενο, άλλωστε, ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται) ή να το πω και λίγο ποδοσφαιρικά, η καλύτερη άμυνα είναι η πείθεση. Κύριε Λέτσιο, όσο και αν προσπαθήσατε να δικαιολογήσετε τα όσα καταλαβαίνει κανείς καλοπροαίρετα ότι συνέβησαν, εκ του αποτελέσματος είστε "ένοχος" όχι μόνο έναντι των προκαταλήψεων που θα μπορούσατε να επικαλεσθείτε, αλλά και έναντι της αλήθειας, διότι το ερώτημα που τίθεται είναι: Μισθώθηκε το Αναψυκτήριο στη σύζυγό σας τελικά; Ναι ή Όχι;

Απ' ό,τι φαίνεται, ναι. Προκλητικό και επιλήψιμο πέρα για πέρα. Για ψύλλου πήδημα διαβάζουμε σε παρόμοια γεγονότα του συγκεκριμένου διαμετρήματος, υπάρχουν παραιτήσεις και ανάληψη ευθυνών, ό,τι πιο τίμιο και λογικό. Λάθος, κ. Λέτσιο, ο τρόπος που το αντιμετωπίσατε και ίσως νευρικός. Θέλει αρετή, τόλμη και θάρρος η ανάληψη ευθύνης και μάλιστα σε άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά και θέλει να έχει ηθικό πλεονέκτημα. Δυστυχώς, κ. Λέτσιο, το χάσατε, μπήκατε κι εσείς στο κάδρο αυτών που από θέση ευθύνης ευνοούν τους ημετέρους και μάλιστα προκλητικά.

Τέλος, αν αυτά για τα οποία κατηγορείτε τους αντιπάλους σε αντιπερισπασμό αληθεύουν (άσχετα πάντως με το συζητηθέν θέμα) είναι άλλης στιγμής και άλλων αρμόδιων οργάνων τα οποία και οι ίδιοι σας προτείνουν να ερευνήσουν. Οψόμεθα!!!

Καταλήγοντας, σημειώνω ότι ο κ. Λέτσιος φθηνά, ίσως ευρισκόμενος σε πανικό, προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του. Είναι έκπτωτος στη συνείδηση των λογικά σκεπτόμενων και αντικειμενικά εξετάζοντας την πραγματικότητα εκ του αποτελέσματος δημοτών. Τίμιο και ηθικό χωρίς δισταγμούς, κ. Λέτσιο, είναι να παραιτηθείτε. Δεν υπάρχει ίχνος δικαιολογίας της μεροληπτικής στάσης σας.

Γιάννης Κουτσογιαννούλης, συνταξιούχος

εκπαιδευτικός, δημότης Δήμου Αγιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass