Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Εγκαταλελειμμένη Ραψάνη…

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 15:40

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Διαβάζουμε καθημερινά ανακοινώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων και ιδιαίτερα –τελευταία- αποχετεύσεων και υδροδοτήσεων τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και Περιφέρειας (τοπικά έργα αποχέτευσης Κρανιάς-Πυργετού, Συκουρίου, Δαμασίου κτλ).

Οι κατασκευές αυτές είναι τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας διότι τα λύματα των περιοχών επηρεάζουν το φυσικό περιβάλλον, τα υπόγεια και επιφανειακά ύδατα καταλήγοντας ανεξέλεγκτα στα διάφορα ρέματα.

Στη Ραψάνη με έργο τής τότε κοινότητας τα πάσης φύσεως λύματα κατέληγαν με τρεις τσιμεντένιους αγωγούς, λόγω της κλίσης του εδάφους, στο τέλος του χωριού. Με τον χρόνο οι τσιμεντοσωλήνες μεταφοράς μισοκαταστράφηκαν με συνέπεια οι βρωμιές να διαχέονται πλησίον των τελευταίων σπιτιών ρυπαίνοντας τον τόπο.

Πρέπει εδώ να τονιστεί ότι η περιοχή αυτή έχει χαρακτηριστεί απείρου κάλους ενταγμένη στο σχέδιο NATURA2000.

Διαμαρτυρίες πολλές. Συζητήσεις στο τοπικό συμβούλιο και μάλιστα παρουσία του κ.Κολλάτου με εντολή στον τότε αντιδήμαρχο κ.Διψάνα να επιληφθεί του σοβαρού προβλήματος.

Όπως και όλα τα θέματα της Ραψάνης και αυτό αγνοήθηκε.

Με αυτό και μόνο το στοιχείο (για τα υπόλοιπα αργότερα στην ώρα τους) καταδεικνύει ότι πρόεδρος και δήμαρχος είναι ανίκανοι να δρομολογήσουν την αναπτυξιακή προοπτική της Ραψάνης, γιατί δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν τη δυναμική της. Ο σχεδιασμός της ανεπάρκειας με την άγνοια των προβλημάτων για την κωμόπολή μας παράγουν επί 8 χρόνια συνεχώς αρνητικά αποτελέσματα.

Οι επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης κουρασμένοι πλέον πρέπει να αποχωρήσουν. Δεν περιμένει η Ραψάνη τίποτα από αυτούς. Την παρέλαβαν κωμόπολη και την παραδίδουν αποικία.

Η κοινωνία της Ραψάνης περιμένει από τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, αφού ενημερωθεί επί του θέματος, να εξετάσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ιστορική θα είναι η συμμετοχή του για τον ιστορικό αυτόν τόπο.

ΣΗΜ: Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί είμαι τόσο σκληρός στους χαρακτηρισμούς. Την εντολή που πήρα τον Μάιο του 2014 από τον ραψανιώτη πολίτη δίνοντας μου την πρωτιά σε ψήφους ήταν να υπηρετήσω τα συμφέροντα ανιδιοτελώς της Ραψάνης».

Δημήτριος Αντ. Ζήλος, τοπικός σύμβουλος Ραψάνης