Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακριβοπληρώνουμε και τους ψεύτες και τα... ψέματα!

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2018 15:50

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χωρίς κόμματα και κόμματα χωρίς δημοκρατία δεν γίνεται. Αν και το δεύτερο συζητιέται. Είναι απορίας άξιο όμως, πώς μπορεί και συνεχίζει να ανέχεται η πλειοψηφία των πολιτών σε μια δημοκρατία, καταστάσεις περίπου «κομματικής σπατάλης του δημοσίου χρήματος».

Διότι, εκτός όλων των άλλων δεινών που αναγκάζεται να περνά εξαιτίας των πολιτικών που εφάρμοσαν «στου κασιδιάρη το κεφάλι» τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα, υπάρχουν και κάποια πολυδάπανα και ανούσια πράγματα που βαπτίσθηκαν δήθεν «θεσμοί» για να εξαγνίσουν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

ΣΤΗ ΔΕΘ, όπως όλοι το εμπεδώνουμε κάθε Σεπτέμβρη (και για δεκαετίες ολόκληρες συμβαίνει), ο κρατικός κορβανάς ασυστόλως ...αιμορραγεί! Στη συμπρωτεύουσα, τα πολιτικά κόμματα, (εκείνα στα οποία «σερβίρεται» η μερίδα του λέοντος από την πίτα του δημοσίου χρήματος και όχι τα μικρά), αδειάζουν μεγάλο μέρος από το πουγκί τους, διοργανώνοντας φιέστες, ανούσιες για εμάς τους «κυβερνώμενους» αλλά ουσίας για τη συντήρηση της δίκης τους (σχεδόν διαλυμένης) κομματικής μηχανής!

ΤΗΝ πρωτοκαθεδρία στην κατασπατάληση του χρήματος κάθε φορά, όπως είναι κατανοητό γιατί, κατέχει η εκάστοτε κυβέρνηση, αφού οι χιλιάδες αστυνομικοί και άλλοι τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται «για την ασφάλεια και την προστασία τους» από τις ...εχθρικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης! Στόχος, οι μεν καλοταϊσμένοι κρατικοδίαιτοι της συμπολίτευσης να πείσουν υποσχόμενοι... λαγούς με πετραχήλια ότι αυτοί μόνο μπορούν να μας σώσουν από την οικονομική κρίση, «που δημιούργησαν οι προηγούμενοι», οι δε της αντιπολίτευσης να μας πείσουν οτι αυτοί είναι οι καλύτεροι.

ΣΤΟ πολιτικό «παζάρι» της ΔΕΘ παίζονται κάθε χρόνο και τα λεφτά των ψηφοφόρων. Οι φόροι μας. Δυστυχώς είναι ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χρήματος. Η μετακίνηση, η παραμονή, η διατροφή και η αποζημίωση χιλιάδων αστυνομικών για την προστασία από τις διαδηλώσεις και ό,τι άλλο συνεπάγεται (ξενοδοχεία, φαγητά, υπουργοί, υφυπουργοί, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι, γραμματείς και φαρισαίοι - παλαιότερα και μέλη των οικογενειών τους) για την εξασφάλιση απρόσκοπτης διεξαγωγής της φιέστας των εκάστοτε κυβερνώντων, απαιτεί ένα σεβαστό μέρος του προϋπολογισμού.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ στις μεγάλες τριήμερες φιέστες των δεκαετιών του ´80 και του ´90, είχε υπολογιστεί ότι για να ανακοινώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί τα ιστορικά τους «θα» και «θα» σπαταλούνταν στην κομματική φιέστα της Θεσσαλονίκης ο προϋπολογισμός μιας πενταετίας για τη λειτουργία ενός μεγάλου νοσοκομείου! Σήμερα τα ποσά είναι μικρότερα ένεκα της κρίσης (και) των κομμάτων, αφού οι ψηφοφόροι τους μειώθηκαν δραματικά...

ΑΝ είναι η αιμορραγία αυτή του δημοσίου χρηματος να δίνει κάθε Σεπτέμβρη την «αίγλη» στον θεσμό της ΔΕΘ, καλύτερα να καταργηθεί. Και επειδή αυτό ούτε εύκολο είναι αλλά ούτε οικονομικά για τη συμπρωτεύουσα ωφέλιμο, η καλύτερη λύση είναι να μην ξαναπατήσουν πόδι εκεί οι πολιτικοί. Τα προγράμματά τους σε άλλον χρόνο και από την τηλεόραση. Μην ξοδευόμαστε κιόλας για να ακούμε ψέματα!

* Από τον Χρήστο Τσαντήλα