ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ

Ο δρόμος στην Αμυγδαλή Αγιάς

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 15:40

Αγαπητή «Ελευθερία»,
Με έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή/απάντηση του δημάρχου Αγιάς κ. Γκουντάρα Αντωνίου που δημοσιεύτηκε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στις 14-9-2018 σχετικά με την καταγγελία μας (την υπογράψαμε 131 πολίτες) που αφορά στην ασφαλτόστρωση του δρόμου Κάτω-Άνω Αμυγδαλής.


Η έκπληξή μας δημιουργήθηκε, γιατί η απάντηση θα έπρεπε να περιέχει ένα «συγγνώμη» προς τους κατοίκους της περιοχής που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να φτάσουν στα κτήματα, στις κτηνοτροφικές μονάδες και στα σπίτια τους. Αντ΄ αυτού, ο Δήμαρχος μας δηλώνει μεταξύ άλλων, πως στα 9 χρόνια που ηγείτο του Δήμου Αγιάς δεν υπήρξε κανένα ευρωπαϊκό κονδύλι στο οποίο να εντάξει την κατασκευή του δρόμου. Δηλώνει επίσης πως τα οικονομικά του Δήμου είναι περιορισμένα και ότι κάνει συντηρήσεις και επισκευές χαμηλού κόστους. Ξεχνά βέβαια, ότι όλα αυτά τα χρόνια ως Δήμαρχος δεν έχει κάνει την παραμικρή παρέμβαση, έτσι ώστε να βελτιωθεί στο ελάχιστο ο δρόμος. (Υποθέτουμε ότι έστω μια αμμοχαλικόστρωση σε ορισμένα δύσβατα σημεία του δρόμου δεν είναι δα και τόσο μεγάλο κόστος). Επίσης, αναφέρεται στην επιστολή ότι σε κατ΄ ιδίαν επισκέψεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες, μας είχε ενημερώσει για το αίτημά μας.
 Έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
* Και φυσικά μας ενημερώσατε τηλεφωνικώς, όπως οφείλετε σε όλους του Δημότες, διότι σας τηλεφωνήσαμε!
* Και φυσικά μας ενημερώσατε σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις διότι αγανακτήσαμε και ήρθαμε να σας βρούμε!
* Αλλά δεν μας ενημερώσατε ποτέ γραπτώς ως οφείλετε, ούτε στην επιστολή που σας κατέθεσε δημότης σας με αρ.πρωτ. 10/2-1-18, ούτε στα e-mails που αποστάλθηκαν στις 15-01-2018 και 26-6-18, όπως επίσης, δεν απαντήσατε ούτε και στην επιστολή/διαμαρτυρία που απέστειλαν δύο δημότες στον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη Αλέξανδρο μέσω της Ιστοσελίδας «Καθημερινότητα» τον Οκτώβριο 2017.
Βεβαίως, να ομολογήσουμε ότι μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με τις 131 υπογραφές των Δημοτών αποφασίσατε να απαντήσετε και στην επιστολή του δημότη σας και στον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη Αλέξανδρο στις 11-9-2018 (κοντά ένα χρόνο αργήσατε!).
Και τα ερωτήματα/απορίες που προκύπτουν είναι τα εξής:
1. Γιατί κ. Δήμαρχε αρέσκεστε στο να ενημερώνετε τους Δημότες σας προφορικώς και όχι γραπτώς; Μήπως κ. Δήμαρχε επειδή τα γραπτά μένουν, ενώ τα προφορικά αλλάζουν, παραποιούνται και φυσικά ξεχνιούνται κάποια στιγμή;
2. Φυσικά, τα υπόλοιπα που σας προσάπτουμε στην καταγγελία τα αποδέχεστε πλήρως όλα από τη στιγμή που δεν τα αναφέρετε καν στην απαντητική σας επιστολή. (Απουσία κάδου σκουπιδιών, έλλειψη καθαριότητας, κρεμάμενα Χριστουγεννιάτικα καλώδια με ρεύμα να ακουμπάνε στο έδαφος, αδυναμία πρόσβασης ασθενοφόρου στην περιοχή λόγω άθλιου οδοστρώματος, έλλειψης σήμανσης κ.τ.λ, κ.τ.λ) Τιμή σας!
3. Ενώ η καταγγελία των 131 πολιτών απευθύνεται προσωπικά σε εσάς κ. Δήμαρχε, για πολλοστή φορά μας αγνοείτε και βάζετε υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας να απαντήσουν και να υπογράψουν. Αυτό αποτελεί απαξίωση προς τα πρόσωπά μας. Γιατί δεν επωμίζεστε την ποινική και αστική ευθύνη που ενδεχομένως θα προκύψει από κάποιο ατύχημα και τη μετακυλάτε σε υπαλλήλους του Δήμου σας;
Πρόθεσή μας, κ. Δήμαρχε, είναι να κλείσουμε το θέμα εδώ. Μετά βέβαια και από τη δημόσια δέσμευσή σας στην επιστολή/απάντηση στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ότι δηλαδή, συμπεριλάβατε το κόστος του εν λόγω δρόμου στις θεομηνίες του Νοεμβρίου 2017, με στόχο την αμμοχαλικόστρωση, ισοπέδωση - διαμόρφωση καταστρώματος, καθαρισμό και διάνοιξη τάφρων απορροής όμβριων και βρίσκετε στη φάση δημοπράτησης και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass