ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Κων. Τσιρόπουλος ξεχάστηκε;

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 15:45

Αγαπητή «Ελευθερία»

Την 11η.9.2018 ο Δήμος Λαρισαίων, σε ειδική εκδήλωση, τίμησε δύο αξιόλογους ανθρώπους της πόλης για τη συμβολή τους στην ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας. Τον Αθανάσιο Τζιαφάλια για την προσφορά του στην αποκάλυψη και αναστήλωση των αρχαίων θεάτρων της πόλης, τον οποίο και βράβευσε, καθώς και τον Μπρούνο Ελί για την έρευνά του για την αρχαία Θεσσαλία, τον οποίο και ανακήρυξε επίτιμο δημότη.

 Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν σωστή και καταγράφεται στο ενεργητικό της δημοτικής αρχής. Η πόλη έχει ηθική υποχρέωση και καθήκον τους ανθρώπους που της προσέφεραν θετικές υπηρεσίες και άφησαν το δικό τους στίγμα και τη δική τους σφραγίδα στην αποκλειστική προβολή των αξιών της, να τους τιμήσει, έτσι όπως αρμόζει και τους αξίζει, με σεβασμό στο έργο τους και την προσφορά τους προς αυτήν και την πατρίδα.

Οι γενιές έρχονται και παρέρχονται. Ωστόσο τα ιστορικά γεγονότα αποτυπώνονται, καταγράφονται και διασώζονται στον καμβά της ιστορίας. Και δική μας υποχρέωση είναι να τα φέρουμε στην επιφάνεια, όχι για να ζωηρέψουμε τις μνήμες μας, αλλά για να τα μεταλαμπαδέψουμε σ΄εκείνους που δεν τα γνωρίζουν, να γίνουν κοινωνοί αυτών.

 Στις 23.2.2017 απεβίωσε μία κορυφαία μορφή της πνευματικής ζωής του τόπου. Ο δικός μας Κωνσταντίνος Τσιρόπουλος. Ο αναγεννησιακός λόγιος, συγγραφέας και λογοτέχνης. Μία μεγάλη προσωπικότητα των γραμμάτων που λάμπρυνε με το έργο του την πόλη, τη χώρα και τον πολιτισμό. Αν και πέρασαν 19 μήνες από τον θάνατό του, δεν είδα να έχει γίνει από τον Δήμο ή από κάποιο επιστημονικό φορέα κάποια εκδήλωση στη μνήμη του. Ούτε δόθηκε το όνομά του από τον Δήμο, σε κάποια κεντρική οδό της πόλης.

 Δεν θα αποτολμούσα να χαράξω αυτές εδώ τις γραμμές, αν δεν πίστευα και δεν ήμουν πεπεισμένος, ότι η πνευματική του καλλιέργεια, το ήθος και η συμβολή του στα γράμματα, είναι λίγα από τα στοιχεία που τον καθιστούν κορυφαίο πνευματικό άνθρωπο της χώρας. Του αξίζει κάθε τιμή, και έπαινος από την πόλη στην οποία γεννήθηκε και ανδρώθηκε. Η πόλη, όπως και παραπάνω είπα, οφείλει να τιμά τα πνευματικά της παιδιά που κατέγραψαν ιστορία στον τόπο και την τίμησαν με το έργο και το όνομά τους. Αν λησμονήσει να το πράξει κάποια στιγμή θα λησμονηθεί και η ίδια από την ιστορία.

 

Αθανάσιος Φώτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass