Τέτοιον Επίσκοπο ζητούμε

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2018 16:10

Με την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου Λάππα, έπαψε μια για πάντα η διένεξη που υπήρχε μεταξύ του ιδίου και των αγωνιζόμενων χριστιανών.

Ο ιστορικός του μέλλοντος που θα αποφασίσει να εντρυφήσει στις συμπεριφορές και τα γεγονότα της ιδιότυπης αυτής ιστορικής περιόδου, με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αντικειμενικότητα θα καταγράψει και θα αποτυπώσει αυτά με τη δέουσα ερευνητική προσοχή και με σεβασμό προς την αλήθεια, θα καταλογίσει τις όποιες ευθύνες υπάρχουν στους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας. Τώρα που ο αείμνηστος Μητροπολίτης Ιγνάτιος κλήθηκε από τον ουράνιο πατέρα να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να ανηφορίσει προς τους ουρανούς στην αγκαλιά του, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον παρακαλέσουμε να τον δεχθεί με αγάπη στον δικό του θρόνο, στη δική του αυλή, μαζί με τους Αποστόλους και τους Αγίους και όλους τους δικαίους.

Μετά τον θάνατό του, είναι φυσικό να υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον και μεγάλη αγωνία στις τάξεις του εκκλησιαστικού πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως για την ανεύρεση του αρίστου εκείνου κληρικού ηγέτου που θα κληθεί να ποιμάνει τη θεόσωστο αυτή Μητρόπολη με τα τόσα προβλήματα, αλλά και με τις τόσες πολλές αρετές. Ο λαός θέλει και επιθυμεί ο νέος Επίσκοπος - Μητροπολίτης που θα κληθεί να αναλάβει το πηδάλιο της τοπικής μας εκκλησίας και να διακονήσει τον λαό του Θεού να είναι άνθρωπος άσπιλος και αλέκιαστος. Να αγιάζει το εκκλησιαστικό πλήρωμα και να μπορεί να το οδηγεί στις αλήθειες του Ευαγγελίου και τα κείμενα των πατέρων. Ένας Επίσκοπος πραγματικός υπηρέτης του Κ.Η.Ι.Χριστού και του ποιμνίου του. Θέλουμε και ζητούμε ο νέος Επίσκοπος να έχει την απαραίτητη σεμνότητα του αρχιερατικού αξιώματος και ποιμένα και να μη μετατρέπεται σε πορτραίτο ηγεμόνα και δυνάστη του ιερατείου του και των πιστών του.

 Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πρώτο πενθήμερο του μηνός Οκτωβρίου θα συνέλθει για να εκλέξει τον νέο μας Επίσκοπο-Μητροπολίτη. Εμείς ζητούμε Επίσκοπο που να έχει ήθος αδιάβλητο. Σοβαρή παιδεία, εκκλησιαστικό ρητορικό λόγο, πλήρη θεολογική κατάρτιση, με άριστα διοικητικά, οργανωτικά και πνευματικά χαρίσματα. Επίσκοπο που να γνωρίζει να εκλέγει τους συνεργάτες του. Κληρικούς με ήθος και πίστη προς τον θεό. Με ήθος και οράματα. Εργάτες ανιδιοτελείς του αμπελώνος του Κυρίου. Δεν χρειάζονται στην αυλή του κόλακες, γλείφτες και οσφυοκάμπτες που κάποια στιγμή θα αμαυρώσουν το έργο του και τον ίδιο. Ζητούμε και θέλουμε Επίσκοπο γεμάτο αγάπη προς το ποίμνιό του. Να σκορπάει και να ευωδιάζει με την ανωτερότητά του τους πιστούς. Να θερμαίνει τις απογοητευμένες καρδιές και να ανασύρει στη χαρά και την ευτυχία αυτούς που τους κατατρώγει η κατάθλιψη.

 Επιπλέον ο νέος μας Μητροπολίτης να έχει τα φόντα να επιβάλει τις αλλαγές που επιθυμεί για το καλό της Εκκλησίας μέσα στον σεμνό βηματισμό των αποστολικών παραδόσεων και όχι να είναι δειλός και να φοβάται ακόμα και τον ίσκιο του. Να αντιμετωπίζει τα ζωτικά προβλήματα της Εκκλησίας με εντιμότητα και αγωνιστικότητα, χωρίς ιδιοτέλεια και κάθε άλλου είδους σκοπιμότητες, με τόλμη και παρρησία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και το προσωπικό του κόστος. Και όλα αυτά χάριν των ιδανικών της Εκκλησίας.

 Θέλουμε ένα φωτισμένο εκκλησιαστικό ηγέτη που να έχει τη δύναμη και την τόλμη να μπορεί να κατορθώνει να λειτουργήσει μέσα στο πλήρωμα της εκκλησίας ενοποιητικά. Στο πρόσωπο του άξιου εκκλησιαστικού ηγέτη, οι χριστιανοί πρέπει να ενώνονται και να χαίρονται την αδελφοσύνη και τη μεταξύ τους αγάπη. Ο Εκκλησιαστικός ηγέτης στο έργο του δεν συμπορεύεται με μια κοινωνική τάξη, με μια κλίκα ή φατρία. ΄Ολους τους βλέπει ως πνευματικά του παιδιά του. Δεν υπάρχουν δικοί του και άλλοι. Ο ίδιος βρίσκεται μακριά από φατρίες και διχασμούς που κλυδωνίζουν το σκάφος της εκκλησίας και απειλούν να το ρίξουν στα βράχια. Ο λαός για να παραδοθεί στα χέρια των πνευματικών του ηγετών, πρέπει πρώτα να πιστέψει σ΄αυτούς. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί, όταν η ζωή και το έργο τους φωτίζουν και καθοδηγούν και τη δική τους ζωή. Έναν τέτοιον Επίσκοπο ζητούμε. Υπάρχουν κληρικοί με τα προσόντα αυτά. Και στη Μητρόπολή μας. Τέτοιον Αρχιερέα επιθυμεί η πόλη. Ευελπιστούμε η Ιεραρχία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να το πράξει. Ίδομεν.

 

Από τον Αθανάσιο Φώτο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass