Η κατάληψη είναι φασισμός!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΗ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 17:30

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα περισσότερα λύκεια της πόλης μας βρίσκονται σε κατάληψη τις ημέρες αυτές.

Μία εικόνα που προσβάλλει τόσο εμάς όσο και την ίδια την κοινωνία μας, μία εικόνα που δεν εξυμνεί τη δημοκρατία η οποία εδώ σε τούτη την κοινωνία γεννήθηκε και ανδρώθηκε. Ξέχασα να σας συστηθώ: Είμαι μαθητής του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας ή αλλιώς του “Τέταρτου Κολεγίου” όπως κάποιοι λένε ειρωνικά...

Το σχολείο μου τις ημέρες αυτές βρίσκεται στα χέρια των επαναστατών του γλυκού νερού, των επαναστατών που θέλουν να αλλάξουν το σύστημα... μία επιθυμία σεβαστή και ως ενός σημείου αποδεκτή. Όμως πώς πάνε να τα αλλάξουν, με τι τρόπους με τι μέσα; Με το να κλείνουν, να βανδαλίζουν εσωσχολικοί και εξωσχολικοί έναν δημόσιο χώρο; Αυτό δεν λέγεται δημοκρατία όπως πάνε να μας πείσουν οι επαναστάτες, αλλά φασισμός. Ακόμη και να κλείσουν κάποιοι το σχολείο, ένα δημόσιο χώρο, χωρίς να κάνουν ζημιές αυτό πάλι λέγεται φασισμός, κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το πράξει. Διότι το σχολείο ανήκει σε όλους και όχι στο 15μελές και στην πλειοψηφία των “επαναστατών” που την υποστηρίζουν.

Αυτές τις μέρες βίωσα καταστάσεις πρωτόγνωρες, το έβλεπα και δεν το πίστευα. Ένα “γιατί” έβγαινε συνέχεια από μέσα μου, γιατί όλη αυτή η κατάσταση, η καταστροφή, γιατί πρέπει να συναινέσουμε στη φίμωση της δημοκρατίας με πρόσχημα την αλλαγή του συστήματος; Γιατί; Ακούστηκε στη συνέλευση προχθές ότι πρέπει να κάνουμε αγώνα για ανατροπή του νομοσχεδίου του απαράδεκτου αυτού νομοσχεδίου που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση και εγώ συμφωνώ πρέπει να ανατραπεί, αλλά όχι όμως με φίμωση της μητέρας όλων των πολιτευμάτων.

Ξέρω γίνομαι αντιπαθής αλλά κάποιος πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια... μια αλήθεια που πονάει. Είπαν οι.. “επαναστάτες” να συμμετάσχουμε σε πορείες… ποιες πορείες που από πίσω κρύβονται οι γνωστοί-άγνωστοι; Όλοι μας καταλαβαίνουμε ποιοι είναι φυσικά... Άνθρωποι που προσπαθούν να καπηλευτούν καταστάσεις για να αυξήσουν τα ποσοστά τους στις εκλογές που έχουμε σε λίγο καιρό. Γιατί πρέπει εγώ ένας άνθρωπος δημοκράτης να συναινέσω στο απεχθέστερο έγκλημα, στον βιασμό της δημοκρατίας; Γιατί;

Ερωτώ αλλά κανείς δεν απαντάει. Έτσι και πεις κάτι κατά της κατάληψης αμέσως σε στοχοποιούν και τα γνωστά… Αλλά όχι δεν ξεπουλάμε τα ιδανικά, τις αρχές, τις αξίες που μας έμαθε αυτό το σύστημα μα τα όποια λάθη του. Η δημοκρατία θα νικήσει, δεν θα περάσει η ψευτοδημοκρατία τους.

Η κατάληψη είναι φασισμός!

Μαθητής του 4ου ΓΕΛ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass