Λέσχη Αντιλογίας Λάρισας

ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 18:00

Ο πρόσφατος ξυλοδαρμός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η ακραία διαδικτυακή διαμάχη με αφορμή την απόπειρα ληστείας ενός μαγαζιού και ο απόλυτος διχασμός των Ελλήνων σχεδόν σε κάθε θέμα της επικαιρότητας, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αδυναμία μας, ως κοινωνία, να συζητούμε νηφάλια και να καταλήγουμε σε ένα ελάχιστο κοινών συμπερασμάτων.

Τη ζοφερή αυτή διαπίστωση κάναμε μια παρέα Λαρισαίων, όταν ιδρύσαμε μια άτυπη ομάδα συζήτησης, που ονομάσαμε «Λέσχη Αντιλογίας Λάρισας» ή αγγλιστί «Debate Club Larissa». Φιλοδοξία της ομάδας είναι η διοργάνωση μιας σειράς συζητήσεων, με προσκεκλημένους όσο το δυνατόν επιφανέστερους ομιλητές, με στόχο όχι να καταλήγουμε σε ετυμηγορία, αλλά να συνηθίσουμε εμείς και το κοινό της Λάρισας στον καλό και δομημένο διάλογο... Πεποίθησή μου είναι, ως εμπνευστής αυτής της προσπάθειας, πως αν δεν μάθουμε να μιλάμε μεταξύ μας, αν δεν μάθουμε να διαφωνούμε με εποικοδομητικό τρόπο και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, αν δεν συνειδητοποιήσουμε πως η μοίρα μας είναι κοινή – ασχέτως πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων – μέσα στο κοινό μας καράβι που λέγεται Ελλάδα, δεν θα μπορέσουμε να πάμε μακριά.

Για τον λόγο αυτό οργανώνουμε τις τρεις πρώτες συζητήσεις για φέτος, τις οποίες είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε με αυτό το σύντομο άρθρο:

Συζήτηση 1η. Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, ώρα 7.15 μ.μ., Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας. Θέμα: «Δικαίωμα στην ευθανασία. Υπέρ ή Κατά;». Ομιλητές: Χρήστος Κίττας, τ. πρύτανης και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και πατέρας Νικηφόρος Κοντογιάννης, αρχιμανδρίτης με σπουδές στη Βιολογία.

Συζήτηση 2η. Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, ώρα 7.15 μ.μ., Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας. Θέμα: «Ελευθερία του λόγου. Πρέπει να έχει όρια; Κι αν ναι, ποια είναι αυτά;». Ομιλητές: Τάσος Αβραντίνης, δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών και τ. αντιδήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων, και Γιάννης Σιούλας, νομικός και δημοσιογράφος στο δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας, εκπρ. Τύπου του Δήμου Λαρισαίων.

Συζήτηση 3η. Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, ώρα 7.15 μ.μ., Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας. Θέμα: «Τελικά η τεχνολογία έκανε τον κόσμο καλύτερο ή χειρότερο;». Ομιλητές: Θοδωρής Σκυλακάκης, τ. ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΔΡΑΣΗ, και πατέρας Βησσαρίων Αγορίτσας, κληρικός με σπουδές στην Πληροφορική.

Μετά από κάθε συζήτηση θα ακολουθούν ερωτήσεις και διάλογος με το κοινό. Για τις εκδηλώσεις δεν θα σταλούν ατομικές προσκλήσεις και δεν θα δεσμευθούν θέσεις για επισήμους: είναι όλοι τους, όπως και κάθε άλλος Λαρισαίος πολίτης, ευπρόσδεκτοι!

 

Γιώργος Καραβάνας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass