Ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει!

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2018 16:10

Έτσι μπορεί να χαρακτηρισθεί ο προϋπολογισμός του 2019 που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μαργαρίτες μαδούν οι παλαιοί συνταξιούχοι.

Θα εφαρμοσθούν ή δεν θα εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας διατάξεων σχετικά με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων; Θα επιστραφούν ή δεν θα επιστραφούν τα αναδρομικά σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αντισυνταγματικώς και παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά του νόμου 4093/2012; Θα μειωθούν ή δεν θα μειωθούν οι συντάξεις; Θα περικοπεί ή δεν θα περικοπεί η προσωπική διαφορά; Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει και τρίτο σενάριο; Ο Τσακαλώτος λέει να μην ανησυχούν οι συνταξιούχοι. Έχουν λέει καλά επιχειρήματα. Μα ένας λόγος που ανησυχούν κύριε υπουργέ των Οικονομικών είναι γιατί η συγκυβέρνησή σας δεν επαληθευτήκατε ποτέ. Σε δύο μόνο στόχους σας έχετε επιτύχει. Να διατηρείστε στην εξουσία παντί τρόπω και να αυξάνετε το κομματικό κράτος.

Για τους νέους συνταξιούχους, μετά τον Μάιο του 2016 που ψηφίσθηκε ο νόμος Κατρούγκαλου δηλαδή, και για τις/ους δικαιούχους Συντάξεων Χηρείας, δε μιλά κανείς. Και τι να πουν άραγε; Αυτοί έχουν ήδη υποστεί τις μειώσεις των Συντάξεων της πρώτης φοράς αριστερο(α)δεξιάς και θα υποστούν και νέες με την 1.1.2019. Άλλωστε αυτοί είναι λίγοι και πολλοί από αυτούς ακόμα δεν γνωρίζουν τι σύνταξη θα πάρουν. Η καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων δεν οφείλεται μόνον στο κτίσιμο του αιματηρού υπερπλεονάσματος αλλά και στη σπουδή να μην γνωρίζουν τι τους περιμένει. Άλλο να το δεις και άλλο να το φαντάζεσαι.

Και ξαναγυρίζουμε στον προϋπολογισμό. Δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική ιστορία να κατατίθεται προϋπολογισμός με σενάρια, έστω και αν πρόκειται για προσχέδιο. Και γιατί αυτό κύριοι Τσίπρα και Καμμένε; Δεν μας λέτε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια; Δεν μας είχαν ζαλίσει τα στελέχη σας και τα κομματικά σας φερέφωνα με την «καθαρή έξοδο»; Πάλι ψεματάκια λέγατε; Γιατί κύριοι συγκυβερνήτες πρέπει να υποβάλετε το προσχέδιο του προϋπολογισμού στους δανειστές; Εμείς δικό μας κοινοβούλιο δεν έχουμε; Γιατί ζητάτε την άδειά τους; Γιατί πρώτα ψηφίζετε και μετά διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας ότι το πράξατε εκβιαζόμενοι και με πόνο καρδιάς; Λίγη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνική αξιοπρέπεια δεν βλάπτει. Ίσως είναι ψιλά γράμματα για εσάς, αλλά ξεκαβαλικέψτε και ρωτήστε και τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι η εξουσία φθείρει και μερικές φορές διαφθείρει αλλά εσείς σε μόλις τρία χρόνια σύντροφοι σπάσατε κάθε ρεκόρ μετάλλαξης, από kolotumba σε kolotumba, το πάτε. Έχετε γίνει σκοπιανότεροι των Σκοπιανών, εκθειάζετε παραδοσιακούς «εχθρούς» σας Αμερικανούς και Γερμανούς, μαλώνετε με παραδοσιακούς «φίλους» σας Ρωσία. Θυμίζετε ποδήλατο στην κατηφόρα χωρίς φρένο…

* Από τον Απόστολο Παπαπαρίση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass