Για τη Λάρισα που οραματίζομαι …

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2018 16:10

Έτσι οραματίζομαι τον Δήμο Λαρισαίων αφουγκραζόμενος τους συνδημότες μας. Ένας Δήμος καινοτόμος που θα προσφέρει ποιότητα στη ζωή των κατοίκων και θα μας κάνει περήφανους στα μάτια των επισκεπτών και των επόμενων γενιών.

Δεσμεύομαι να πρωτοστατήσω και να σταθώ στον αγώνα για αλλαγή διοίκησης στον Δήμο Λαρισαίων ώστε να μην περάσουν άλλα χρόνια που δεν αξίζουν στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Για τη Λάρισα σύγχρονη πόλη, μια πόλη που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες στην πράξη και όχι στα λόγια, με δομές που θα εξυπηρετούν τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της. Μια πόλη που θα αξιοποιεί το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών και με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους πολίτες σε σημεία άθροισης κοινού αλλά και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως στο Αρχαίο Θέατρο για παράδειγμα. Με λειτουργία e – ΚΕΠ για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των δημοτών. Με ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών smart phones και tablets, που θα διευκολύνουν το έργο των δημοτικών υπηρεσιών, με στόχο την αντιμετώπισης θεμάτων της καθημερινότητας, όπως η συλλογή δεδομένων για την κατάσταση των δρόμων και πεζοδρομίων, του ηλεκτροφωτισμού, αλλά και της καθαριότητας στην πόλη αλλά και στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.

Για τη Λάρισα ανθρώπινη πόλη, μια πόλη φιλική για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της. Μια πόλη που θα σέβεται τους Δημότες της, τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία, μια πόλη φιλική για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Μια πόλη που θα λαμβάνει μέριμνα για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως τα Α.Μ.Ε.Α. τα οποία πρέπει να έχουν ισότιμη και πλήρη πρόσβαση σε περιεχόμενο και ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω ειδικών εφαρμογών ή υποδομών.

Για τη Λάρισα πρώτο αγροτικό Δήμο της χώρας, με τα Αγροτικά – Γεωργοκτηνοτροφικά Δημοπρατήρια που ο Δημότης θα μπορεί να αγοράζει πιο φθηνά και ο αγρότης να πουλά χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα του με κερδισμένους τόσο τους Δημότες όσο και τους παραγωγούς. Με έδρα στη Γιάννουλη, τη Φαλάνη, την Κοιλάδα και τη Μάνδρα αξιοποιώντας τη δυναμική των περιοχών αυτών.

Για τη Λάρισα πόλη του πολιτισμού, με τη δημιουργία του ετήσιου θεματικού πάρκου στον Μύλο του Παππά, με συμμετοχή τμημάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης, του Δημοτικού Μπαλέτου, του Δημοτικού Ωδείου και φυσικά του Δημοτικού θεάτρου, με δράσεις που θα γίνονται όλο τον χρόνο και θα αποτελούν πόλο έλξης για τους μαθητές από τη Θεσσαλία αλλά και όλη την Ελλάδα. Με αξιοποίηση του τριγώνου Αρχαίο Θέατρο - Διαχρονικό Μουσείο – Πηνειός, με στόχο την προβολή της ιστορίας της πόλης μας με ταυτόχρονη λειτουργία της γραμμής Πολιτισμού που είχε παλιότερα η Πινακοθήκη Λάρισας. Με τη σύσταση διεθνούς και καταξιωμένης καλλιτεχνικής επιτροπής με στόχο τη διοργάνωση του φεστιβάλ πόλης της Λάρισας στο Α’ Αρχαίο Θέατρο τους καλοκαιρινούς μήνες και την ετήσια οριστικοποίηση προγράμματος για το Β’ Αρχαίο θέατρο.

Για τη Λάρισα πόλη της καινοτομίας, δημιουργώντας κυψέλες καινοτομίας όπου θα μπορούν οι Λαρισαίοι να υλοποιούν προγράμματα δράσης με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων. Σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης αλλά και της Θεσσαλίας, να προσφέρουμε τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις που θα μπορούν να κάνουν πράξη τα σχέδια και τις ιδέες τους. Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και την προώθηση της επιχειρηματικότητας αλλά και των καινοτόμων δράσεων σε μια πόλη που θα προωθεί και δεν θα βάζει εμπόδια.

Για τη Λάρισα πράσινη πόλη, όπου ο Πηνειός, το πάρκο Χατζηχαλάρ, το Αισθητικό Άλσος, το πάρκο της ΔΕΥΑΛ, θα γίνουν πόλος έλξης για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους με προγράμματα για να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον οι μικροί μας φίλοι. Με χώρους άθλησης, αναψυχής και με δράσεις από φορείς και συλλόγους της πόλης όλο τον χρόνο με τη συμπαράσταση του Δήμου Λαρισαίων.

Από τον Μάριο Ξηρομερίτη χειρουργό ουρολόγο – πρ. αντιδήμαρχο Λαρισαίων

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass