Η επιχειρηματική γεωργία σε πλήρη εφαρμογή

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 16:33

Ο Κίτσος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης.

Έχει άμεση συνεργασία και υποστήριξη από την αγροεπενδυτική, την αγροσυμβουλή, την αγροφροντίδα, την αγρομέριμνα, την αγροεφόδια, την αγροενημέρωση κ.λπ. και όποιο πρόγραμμα και δράση του ΕΣΠΑ, του Μπαλτατζή, και όλων των "Προγραμμάτων" Αγροτικής Ανάπτυξης και αν ψάξεις είναι μέσα! Εξαντλεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία του τραπεζικού συστήματος και ερωτεύεται κάθε καλλιέργεια που προωθείται με περισσότερη χρηματοδότηση. Σπέρνει με φραπέ την πλατεία και εσοδεύει ενισχύσεις. Έχει εξαντλήσει όλες τις επιδοτήσεις των νέων αγροτών, των νεοπαλαιών, των παλαιονέων και των παλαιών αγροτών. Είναι και ισχυρό κομματικό στέλεχος και εκλεγμένος σε αγροτικά και αυτοδιοικητικά όργανα και η πολυπραγμοσύνη του φτάνει μέχρι και να επισκέπτεται και να επιβλέπει τα κτήματά του. Διψάει για καινοτομίες και εκσυγχρονισμούς και για τον λόγο αυτό ετοιμάζεται για την ψηφιακή γεωργία, την απόλυτα επιχειρηματική του 2024!

 Ο Κίτσος έχει υπογράψει συμβόλαια με την αγ(ρ)ιοσυντονιστική, την αγ(ρ)ιομηχανολογική, την αγ(ρ)ιοπληροφορική, την αγ(ρ)ιοκαλλιεργητική, την αγ(ρ)ιοσποροπρομηθευτική, την αγ(ρ)ιοφυτοπροστατευτική, την αγ(ρ)ιοωρίμανσης, την αγ(ρ)ιοεμπορική, την αγ(ρ)ιομεταφορική, την αγ(ρ)ιοτραπεζική και μερικές ακόμη εταιρείες υποστήριξης της επιχειρηματικής του γεωργίας, που ανήκουν όλες στον ίδιο όμιλο παροχής υπηρεσιών στην ψηφιακή γεωργία. Όλα τα πρωτόκολλα συνεργασίας προβλέπουν ενημέρωση του μέσω μηνυμάτων στο τηλέφωνό του και κωδικοποιημένων ερωτημάτων (σχέδιο Α, σχέδιο Β, κ.λπ.) και εξουσιοδότηση για αυτόματη επιλογή του πρώτου σχεδίου, εφ' όσον ο Κίτσος καθυστερήσει να απαντήσει για δέκα λεπτά.

 Έτσι όταν είναι περίοδος π.χ. σποράς η αγ(ρ)ιοσυντονιστική, που έχει το γενικό πρόσταγμα, με την απάντηση του Κίτσου ή με την αυτόματη επιλογή, δίνει εντολή στον γεωργικό ελκυστήρα να ξεκινήσει, να βάλει καύσιμο, να συνδεθεί με τον ειδικό σπορέα, να τον γεμίσει με σπόρο, να εφαρμόσει σπορά ακαλλιέργειας, και να ακολουθήσει ψεκασμός με το ειδικό μηχάνημα εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχετικό σχέδιο και συντονίζοντας όλες τις "συναρμόδιες" αγ(ρ)ιο εταιρείες. Στην περίοδο της εξέλιξης των φυτειών, η αγ(ρ)ιοσυντονιστική λαμβάνει πληροφορίες από τις "συναρμόδιες" αγ(ρ)ιοεταιρείες και με τον ίδιο τρόπο επεμβαίνει με τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα μέσα για την τοπική ή γενική καταπολέμηση των εχθρών των φυτειών. Στην περίοδο της συγκομιδής και πάλι η αγ(ρ)ιοσυντονιστική με όλη την πληροφόρηση για τη ζήτηση και τις τιμές προβαίνει σε ωρίμανση των ποσοτήτων που καλύπτουν την αγορά, με τεχνικές ωρίμανσης και τα ιπτάμενα μέσα και με συλλογή και αυτόματη τυποποίηση και πάλι με ιπτάμενα μέσα, (δηλαδή drones για ψεκασμό, για ωρίμανση, για συλλογή, για τυποποίηση, για αποστολή και παράδοση προϊόντων! όλα σε δράση!). Τα ίδια και παρόμοια και για την κτηνοτροφική επιχειρηματική δραστηριότητα του Κίτσου (τάισμα, άρμεγμα, προμήθειες, πωλήσεις κ.λπ.)

 Ο Κίτσος χαζεύει στα τηλεπαιχνίδια, στα πρωινάδικα, στα μεσημεργιανά και στα πάσης φύσεως τηλεοπτικά "προιόντα", μέσα πάντα στα κομματικά, βλέπει και την ΕΡΤ για να πείθεται ότι το κυβερνητικό έργο πάει καλά (πληρώνει ούτως ή άλλως το ΕΡΤσημο) και στο τέλος η αγ(ρ)ιοδιαχειριστική του στέλνει το αποτέλεσμα πως έρχεται κατάσχεση, γιατί δεν έμειναν λεφτά για τον ΕΝΦΙΑ, το ΕΚΦΑ, τους φόρους! Και επί πλέον και τα δανεικά στην τράπεζα είναι στο κόκκινο! Ο Κίτσος ζητάει από τις αγ(ρ)ιο εταιρείες να τον σώσουν και αυτές απαντούν αδειάζοντας στα πόδια του ένα σάκο γεμάτο με παπούτσια με λιωμένες σόλες και του λένε. "Τόσες σόλες λιώσαμε για να σε φέρουμε εδώ που σε φέραμε και τώρα ζητάς να σε σώσουμε; Τρέξε στον Αυτιά και στον Παπαδάκη, στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη!"

* Από τον Αχιλλέα Χονδρονάσιο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass