ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία» (Στράβων)

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2018 17:18

Αυτός ο φωτογραφημένος εν έτει 1912, μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, έτρεχε σε Μελούνα, Γιαννιτσά, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Λαχανά, Σκρα, Δράμα, Σέρρες και Κρέσνα, και πολεμούσε δίνοντας ακόμη και το αίμα του για να διώξει τους κατακτητές, τους Οθωμανούς Τούρκους, και παράλληλα να ξεκαθαρίσει και τη Μακεδονία από την κατακτητική τάση και όρεξη των Σλάβων, των Βούλγαρων, των Δαρδάνων, των Παιόνων, των Τρίβαλων, των Δάων, των Σκύθων και των Ιλλιριών.

Για να αγκαλιάσει ξανά και τη Μακεδονία όπως ήταν στους αρχαίους χρόνους ακούγοντας τη φωνή του Στράβωνα να λέει «Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία», δηλαδή ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα.

Το καταλαβαίνουμε εμείς οι σημερινοί Έλληνες τι θα πει Συμφωνία Πρεσπών;

Είναι απλά μια καινούρια συμφωνία που δεν μπόρεσαν παλιά να στήσουν. Με άλλα συνθήματα και με νεωτερίζοντες τρόπους προσπαθούν να αλώσουν όλη τη σημερινή πραγματικότητα.

Γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε το μείζον αυτό θέμα να τεθεί σε βάση λαού κι όχι σε ορισμένων πραξικοπηματικών συνθημάτων των πολιτικών πειθαρχημένων από όπου κι αν προέρχονται. Ας το σκεφτούν καλά, γιατί όλη τους η πράξη αυτή θα μείνει στην ιστορία σαν εθνική προδοσία.

Κι αν ο πρόγονός μου, ο παππούς μου, ο εικονιζόμενος, έρθει κάποια νύχτα στον ύπνο μου και στ’ όνειρό μου και με ρωτήσει: «Εγγονέ μου, είστε τόσο εθνικοί προδότες και πάτε να πείτε όλους αυτούς τους λαούς, που καμιά σχέση δεν έχουν με Μακεδονία, Μακεδόνες; Ερωτώ όλους τους υπεύθυνους. Εμείς για ποιον λόγο πολεμώντας και αγωνιζόμενοι κρατήσαμε την ταυτότητα του ελληνισμού;».

Τι θα απαντήσω εγώ ο νεοέλληνας;

Τάκης Κούρναβος

Αγιά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass