ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Σ.Ε.

«Ας γίνει νέο δημοψήφισμα για τη Δ.Ε. Ευρυμενών»

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 16:30

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Σχετικά με το κείμενο της 27/10/18 του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μελιβοίας (πρώην Δήμου Μελιβοίας) και των προέδρων των τοπικών συμβουλίων των οικισμών της Δ.Ε. Ευρυμενών έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

1) Υπάρχει ΑΝΑΓΚΗ μεταφοράς των οικισμών της ΔΕ Ευρυμενών από τον Δήμο Αγιάς στον Δήμο Τεμπών γιατί:

α) Οι κάτοικοι της Δ.Ε. Ευρυμενών είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν για πάνω από 60 χιλιόμετρα δύο βουνά (Κίσσαβο και Μαυροβούνι) μέσα από ένα κακό ορεινό οδικό δίκτυο για να επικοινωνήσουν με το Διοικητικό κέντρο της Αγιάς.

β) Οι περισσότερες συναλλαγές μας γίνονται με υπηρεσίες και υποδομές του Δήμου Τεμπών όπως (Γυμνάσιο, Λύκειο, Γεωτεχνικές Υπηρεσίες, Κτηνιατρείο, Τραπεζικά υποκαταστήματα, Υποθηκοφυλακεία, Κέντρο Υγείας, Αστυνομικό Τμήμα κλπ).

γ) Οι παραγωγικές μας δραστηριότητες των κατοίκων της Δ.Ε. Ευρυμενών είναι κοινές με τις αντίστοιχες του Δήμου Τεμπών (ακτινίδιο, ελιές, καλαμπόκι, μηδική κλπ).

δ) Οι κοινωνικές και πολιτιστικές μας σχέσεις είναι κοινές διαχρονικά (συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων, συνεταιρισμών, αθλητικών συλλόγων και άλλων φορέων) και αυτές οι σχέσεις συνεργασίας μας εκφράστηκαν και στο κοινό μας υπόμνημα των 67 φορέων της ΔΕ Ευρυμενών και του Δήμου Τεμπών.

ε)Τα παραπάνω τεκμηριώνονται στη ΜΕΛΕΤΗ του 2010 του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων η οποία προτείνει την ένταξη της Δ.Ε. Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών και την οποία παραβίασε η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάσσοντάς μας, με απαράδεκτα «στενά» κομματικά κριτήρια, στον Δήμο Αγιάς.

2) Επίσης τεκμηριώνεται η ανάγκη ένταξης της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών από την ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων του 2010 του τότε Δήμου Ευρυμενών και του Δήμου Κάτω Ολύμπου.

3) Επίσης σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που οργάνωσε το 2010 ο τότε Δήμος Ευρυμενών 90% των ψηφισάντων τάχθηκε υπέρ της ένταξης της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

4) Η 8χρονη ΕΜΠΕΙΡΙΑ της λειτουργίας της Δ.Ε. Ευρυμενών στον Δήμο Αγιάς, μας έδειξε ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις και προσπάθειες της εκάστοτε δημοτικής αρχής δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Αγιάς και η τυχόν συνέχιση της παραμονής της στον Δήμο Αγιάς θα αυξάνει τα προβλήματα της περιοχής. Αυτό αποδεικνύει και η επαναβεβαίωση της βούλησης των κατοίκων της Δ.Ε. Ευρυμενών οι οποίοι το 2016 συνυπέγραψαν σε κοινό Υπόμνημα 80% των ψηφοφόρων υπέρ της μεταφοράς στον Δήμο Τεμπών.

5) Για το αν υπάρχει βούληση κυβερνητική να ανοίξει το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ σας παραπέμπουμε στη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση στην ΕΡΤ πριν δύο εβδομάδες και του κ. Σκουρλέτη παλαιότερα όπου αναφέρουν ότι λίγες μεν αλλά περιπτώσεις ολοφάνερα προβληματικές χωροταξικών αλλαγών θα έρθουν στη Βουλή με τον Κλεισθένη 2 στον επόμενο μήνα ή μήνες. Εμείς θεωρούμε ότι η περίπτωση της Δ.Ε. Ευρυμενών είναι τέτοια περίπτωση, κατάφωρα άδικη για τους κατοίκους της και για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Γι’ αυτό και ενημερώσαμε με το Υπόμνημά μας το Υπουργείο Εσωτερικών και με δύο παραστάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής τον γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και εγγράφως τους βουλευτές του Νομού, τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

6) Αντιπαρερχόμαστε την επίθεση σε μέλη και φορείς της κίνησής μας που επιχειρείται μέσω των συντακτών του κειμένου στην «Ε» γιατί η τοπική μας κοινωνία είναι ενωμένη στο αίτημα μεταφοράς της στον Δήμο Τεμπών και γνωρίζει τους ανθρώπους της και ποιοι είναι υπαρκτοί και ενεργοί ΦΟΡΕΙΣ και πολίτες.

7) Αν εκτιμούν ότι εκφράζουν το κοινό αίσθημα των κατοίκων της Δ.Ε. Ευρυμενών ας προχωρήσουν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς σε νέο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ εντός του Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις του Κλεισθένη.

8) Απευθυνόμαστε σε όλους τους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αγιάς και του Δήμου Τεμπών και σε όλους τους βουλευτές του Νομού και τους καλούμε να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας.

Εμείς αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες της Δ.Ε. Ευρυμενών και θα τιμήσουμε στις επικείμενες ΕΚΛΟΓΕΣ όσους σοβαρά και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ συνδιαλέγονται, κατανοούν και στηρίζουν την τοπική μας κοινωνία.

* Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα φορέων και πολιτών του Δ.Ε. Ευρυμενών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass