Ασφαλτος ο… θησαυρός!

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 17:30

Ασφαλτοστρώσεις για ανάπτυξη «το όραμα» Καλογιάννη στον Δήμο Λαρισαίων για τον 21ο αιώνα.

Μαύρες μέρες για τη στήριξη της ανάπτυξης και γεωργικής παραγωγής είχα τονίσει ως δημοτικός σύμβουλος για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Λάρισας προ καιρού.

Υλοποιήθηκε λοιπόν το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015- 2019 από τον Δήμο Λαρισαίων. Ποιο πρόγραμμα ήταν αυτό; Φυσικά οι ασφαλτοστρώσεις. Πόσο αναπτυξιακό πρόγραμμα μπορεί να είναι οι ασφαλτοστρώσεις ας το κρίνει ο κάθε δημότης. Σίγουρα πριν 20 -30 χρόνια ήταν ζητούμενο και απαίτηση. Σήμερα όμως αρκεί να ρίξουμε μια ματιά σε όμορους δήμους (Τρίκαλα) ή Ευρωπαϊκούς Δήμους που σίγουρα οι ασφαλτοστρώσεις είναι τελευταίο στο μήνυμα των καιρών που ακούει στις λέξεις αειφόρο ανάπτυξη, καινοτομία και στήριξη νεοφυών ιδεών. Δεν θα αναλωθώ σε επιμήκης αναλύσεις, ούτε σε αναφορές που πλατειάζουν άνευ σημασίας!

Ο Δήμος της Λάρισας από το 2015 έως το 2019 σύμφωνα με το επιχειρησιακό του σχέδιο έχει στόχο στον άξονα τοπική οικονομία –απασχόληση –ανεργία το 1,5% του “προβλεπόμενου κοστολογημένου προϋπολογισμού”. Αυτό δε το ποσοστό σύμφωνα με τους πίνακες της δημοτικής αρχής στον τομέα παραγωγής (υποδομές και δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της καινοτομίας) αντιστοιχεί στη γεωργοκτηνοτροφική έκθεση που έχει καθιερωθεί παλαιόθεν και στο παζάρι της Λάρισας! Ας μην αδικούμε τη δημοτική αρχή έστω και με μια δόση σαρκασμού και ειρωνείας γιατί προβλέπει και το ποσό των 5.000 ευρώ για εκπόνηση μελετών εγκαταλειμμένων εκτάσεων.

Όλοι οι κωδικοί για τα έτη 2015-2019 είναι στο 0 (μηδέν) όπως μας είχαν δοθεί και όπως μας παρουσιάστηκαν από τους αρμόδιους του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο. Πώς να ονειρευθεί κανείς και πώς να δραστηριοποιηθεί σε ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον όπως αυτό που έχει δρομολογηθεί στην Ελλάδα κατά το τελευταία έτη με την υπερφορολόγηση κάθε δραστηριότητας όταν και ο δήμος δεν βρίσκεται και δεν στέκεται αρωγός, όταν ο δήμος για την υποστήριξη της παραγωγής, της καινοτομίας, των υποδομών της επιχειρηματικότητας έχει κλειδώσει τους κωδικούς μέχρι το 2019 στο ΜΗΔΕΝ!

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να δώσει ο Δήμος για να στηρίξει όλους αυτούς τους τομείς όπως γίνεται σε πολλούς δήμους της Ευρώπης και της χώρας μας όπως φθηνά δημοτικά τέλη, φθηνότερη χρέωση των επιχειρήσεων με διαφορετικό τιμολόγιο ανά τετραγωνικό μέτρο, φθηνό ή δωρεάν νερό, στήριξη στον τομέα της ενέργειας με συνέργιες από ΑΠΕ, παραχώρηση κτιρίων που δεν χρησιμοποιούνται ή μετατροπή τους σε κυψέλες καινοτομίας ή δημοτικές αγορές), δημοτικά δημοπρατήρια για τους αγρότες και τους καταναλωτές.

Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν αλλά το όραμα της σημερινής δημοτικής αρχής περιλαμβάνει μόνο κινητικότητα συμβασιούχων και διαχείριση με εσωστρέφεια.

Από τον Μάριο Ξηρομερίτη, χειρουργό ουρολόγο, πρ. αντιδήμαρχο Λαρισαίων

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass