Όταν τολμούν οι Αετοί

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 16:30

Το απόγευμα της δεύτερης ημέρας μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, την Κυριακή δηλ. 21 Ιουλίου 1974, συναντήθηκα τυχαίως, στη Λέσχη Αξιωματικών της 110 ΠΜ με τον τότε Ανθυποσμηναγό Ιπτάμενο Θωμά Σκαμπαρδώνη. Ήταν γνωστός μου και τον ρώτησα τι γυρεύει στην 110 ΠΜ.

Μου απάντησε είσθε ο πρώτος που, θα μιλήσω μετά τον Διοικητή μου της 111 ΠΜ (Βόλος). Μαζί με τον Υποσμηναγό Ιπτάμενο Ιωάννη Δινόπουλο που, τον περιμένω να έλθει, θα παρουσιασθούμε στις 6 μ.μ. στον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, για να τον ενημερώσουμε σχετικά για μια εμπλοκή μας, σε αερομαχία που, είχαμε με ένα ζευγάρι τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τη νήσο Σκύρο σήμερα (21-7-1974) το μεσημέρι και εν ολίγοις μου περιέγραψε το συμβάν.

«Ήμουνα Νο 2 σε ζεύγος αεροσκαφών επιφυλακής F-5, με Αρχηγό

Νο 1 τον Υποσμηναγό Δινόπουλο. Την 12:00 ώραν της 21ης Ιουλίου 1974 δίδεται η εντολή και απογειωθήκαμε για αποστολή αναχαίτισης. Κατευθυνθήκαμε με ανοικτό σχηματισμό, στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου όταν, δύο τουρκικά αεροσκάφη F-102, φάνηκαν στον ορίζοντα και εμπλακήκαμε μαζί τους σε μια σκληρή αερομαχία. Ο Νο 1 (Δινόπουλος) αντιλήφθηκε ότι δέχθηκα ανεπιτυχώς επίθεση με πύραυλο που, εκτοξεύθηκε εναντίον μου, από ένα τουρκικό αεροσκάφος, ο Δινόπουλος αντέδρασε αστραπιαία, επιτέθηκε εναντίον του τουρκικού αεροσκάφους και με εκτόξευση και των δύο πυραύλων που, έφερε το αεροσκάφος του, το κατέρριψε. Το είδα κομματιασμένο να πέφτει (Σκαμπαρδώνης). Το άλλο τουρκικό αεροσκάφος F-102, βρέθηκε στη συνέχεια από πανικό του χειριστού του, πάνω από τη Χαλκίδα. Τελικά πήρε ανατολική πορεία και από έλλειψη καυσίμων προσγειώθηκε κακήν κακώς αναγκαστικά σε έναν αυτοκινητόδρομο στη Σμύρνη και φονεύθηκε».

Υπόψη παρ’ ότι η Τουρκία είχε δημιουργήσει, το πρώτο προγεφύρωμα στην Κύπρο στην περιοχή της Κυρήνειας την 20-7-1974 εντούτοις όμως, δεν είχε δοθεί αποδέσμευση αεροπορικών δυνάμεων και τα όπλα των πληρωμάτων των αεροσκαφών αναχαίτισης ήταν δεσμευμένα. Εάν δεν δεχόταν επίθεση δικό μας αεροσκάφος (Σκαμπαρδώνης) από το τουρκικό η αερομαχία αυτή δεν θα είχε συνέχεια. Ο Νο 1 (Δινόπουλος) αντέδρασε επαναλαμβάνω αστραπιαία και έτσι οι Τούρκοι ίσως, για πρώτη φορά πλήρωσαν τόσο ακριβά αυτό το θράσος τους. Αποτέλεσμα αυτής της εμπλοκής ήταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα άνω του τριμήνου, οι Τούρκοι δεν παραβίασαν καθόλου τον Εθνικό μας Εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Ο Δινόπουλος είναι ο ήρωας, γιατί σε μια στιγμή που, στη χώρα μας υπήρχε το απόλυτο χάος και στην Κύπρο προχωρούσε ακάθεκτος ο Αττίλας, με την πράξη του αυτή έσωσε στην κυριολεξία από μόνος του, την αξιοπρέπεια και την τιμή της χώρας μας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα, να του έχει επίσημα αναγνωρισθεί αυτή του η ενέργεια. Το 1988 και σε ηλικία μόλις 41 ετών η πολιτεία τον αποστράτευσε με τον βαθμό του Σμηνάρχου ε.α. Και στη συνέχεια με επανάκριση έγινε Ταξίαρχος ε.α.

Πιστεύω ότι εάν από το 1974 που, στην εναέρια μάχη η Πολεμική μας Αεροπορία ήταν σαφώς ανώτερη, αντιμετωπίζαμε δυναμικά τις καθημερινές παραβιάσεις του Εθνικού μας Εναερίου Χώρου, ακόμα και με καταρρίψεις και όχι με κατευνασμό και ένδειξη αδυναμίας, σήμερα το Αιγαίο δεν θα είχε γκριζαρισθεί και οι Τούρκοι θα εσέβοντο το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες που, διέπουν τούτο. Δυστυχώς την ευκαιρία αυτή την πετάξαμε στις ελληνικές καλένδες. Η περίπτωση Δινόπουλου επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Συνεπεία αυτών των καθημερινών αερομαχιών πάνω από το Αιγαίο από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει εκατέρωθεν ανθρώπινες απώλειες όχι, από εχθρικά πυρά, αλλά από ανθρώπινα λάθη που είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση αναπόφευκτα. Συγκεκριμένα η Τουρκία έχει απολέσει έξι αεροσκάφη και τέσσερις πιλότους. Από δικής μας πλευράς έχουμε χάσει, τέσσερα αεροσκάφη και τρεις πιλότους (Σμηναγοί Γιαννικάκης - Ηλιάκης και Υποσμηναγός Τσαλμάς). Και έχουν διασωθεί λόγω εγκατάλειψης των αεροσκαφών τους, εκατέρωθεν ανά, δύο πιλότοι. Εδώ ταιριάζει το «Ότι ποτέ τόσοι πολλοί δεν χρωστάνε τόσα πολλά σε τόσους ολίγους στους μαχητές δηλαδή του Αιγαίου.

Ακόμα και σήμερα στην εναέρια μάχη η Πολεμική μας Αεροπορία είναι σαφώς καλύτερη της αντίστοιχης τουρκικής. Ο συσχετισμός των πολεμικών αεροσκαφών, διατηρείται ακόμα στο 7/10. Ελλάδα αεροσκάφη 231 και Τουρκία 321. Ο συσχετισμός όμως αυτός θα ανατραπεί σύντομα, εάν η Τουρκία εφοδιασθεί τελικά με 100 αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35. Παρά την επικείμενη αναβάθμιση των 86 F-16, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο Αιγαίο σε βάρος μας. Συνεπώς χρειαζόμαστε για την αντιμετώπιση των F-35, τουλάχιστον σαράντα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, για να υπάρξει σχετική ισορροπία στο Αιγαίο. Δεν βλέπω άλλη λύση. Οι αρμόδιοι ας ανασκουμπωθούνε.

Το κείμενο αυτό το αφιερώνω σε όλους αυτούς που, ατενίζοντας τον ουρανό, χάθηκαν στα βάθη του.

Από τον Μιχαήλ Γκρίλλα σμήναρχο ε.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass