ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ!

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 16:36

Στις 15 Οκτωβρίου συμμορία χουλιγκάνων με κουκούλες και μαύρες στολές, ξεκινώντας από τα Εξάρχεια, εφορμούν συντονισμένα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Τραυματίζουν πέντε άοπλους αστυνομικούς και παραλίγο να πυρπολήσουν ολόκληρο το κτίριο που στεγάζει το Τμήμα, στην οδό Βερανζέρου.

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί: "Αστυνομία για την κοινωνία και όχι στην υπηρεσία κομματικών συμφερόντων". Ωστόσο η Κυβέρνηση εδώ και μήνες έχει καταργήσει την ομάδα ευέλικτων δυνάμεων ΔΙΑΣ, που θα μπορούσε στην Ομόνοια να επέμβει έγκαιρα, και ν' αποτρέψει το φονικό γιουρούσι. Αλλά δεν είναι μόνον η Κυβέρνηση. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αρνείται ν' αποχωριστεί τη φρούρησή του, με τον ισχυρισμό πως κινδυνεύει η ζωή του και δέχεται απειλές. Ο λόγος εδώ για τα πρόσωπα. Επειδή ανάλογες επιθέσεις εδώ και χρόνια δέχονται συστηματικά γραφεία κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ. Στην τελευταία περίπτωση οι επιθέσεις έχουν καταντήσει περίπου καθημερινές, επειδή τα γραφεία του βρίσκονται δίπλα στο άντρο των "ευέξαπτων" και ροπαλοφόρων νέων, με τις κουκούλες και τις μολότοφ.

Θέλω να εξηγηθώ προς τους πολιτικούς, ως μονάδα του ..ποιμνίου των εριφίων.. Αξιότιμοι νυν, πρώην και τέως. Του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Τιμηθήκατε και θα τιμηθείτε με υψηλά αξιώματα και ανάλογες αποδοχές. Γίνατε και γίνεστε επώνυμοι και αναγνωρίσιμοι. Αποκτήσατε και αποκτάτε τίτλους, τηλεθέαση, προνόμια, διαρκή ταξίδια στην Υδρόγειο, και λαμπρό μέλλον για εσάς τους ίδιους και τις οικογένειές σας. Πολλοί από εσάς δεν τα είχατε ποτέ ονειρευτεί. Όλα αυτά παρότι είτε είχατε και έχετε απλά διοριστεί ως ευρωβουλευτές και εξωκοινοβουλευτικά Κυβερνητικά μέλη, είτε εκλεγήκατε - λόγω του εκλογικού συστήματος - με 700 η 1.000 ψήφους. Αρκετοί, επίσης, και ίσως οι πιο πολλοί ούτε υπήρξατε ούτε και είστε μάλλον ικανοί, "να δέσετε τα κορδόνια των παπουτσιών" πολλών ψηφοφόρων σας. Υπάρχει νομίζω η αίσθηση ότι κάποιο ελάχιστο έως μηδαμινό στοιχείο κινδύνου, πρέπει να το επωμιστείτε. Γιατί ζητάτε ολόκληρο στρατό για τη φύλαξή σας;

Δεν υπερβάλλω. 3.400 αστυνομικοί φυλάνε τα κόμματα, πολιτικούς και άλλα πρόσωπα της πολιτικής ζωής. Από αυτούς 1.200 υπηρετούν την Κυβέρνηση και πολιτικά πρόσωπα. 1.100 ευπαθείς στόχους, και οι μισοί από αυτούς πάλι πολιτικά πρόσωπα. Ώστε (1.200 + 550) 1.750 αστυνομικοί απασχολούνται με τους πολιτικούς μας, την ώρα που νέοι και νέες αγελαίοι, αχρείοι - όπως τους αποκαλώ - και εξωκοινοβουλευτικοί κουκουλοφόροι επιδίδονται ανενόχλητοι στο καθημερινό σμπαράλιασμα κτιρίων, αυτοκινήτων, δημοσίων υπηρεσιών, ξένων Πρεσβειών, τραπεζών, επιχειρήσεων και άλλων στόχων, όπου δηλαδή "γουστάρουν", χαλασμένα ή ιδεοληπτικά μυαλά, χαλασμένων υπάρξεων, χαλασμένης ζωής.

Ας δούμε τους αριθμούς. 55.000 αστυνομικοί είναι το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Χώρας και από αυτούς 18.000 στην Αττική. Δηλαδή το 1/3 της δύναμης για το 1/50 του ελληνικού εδάφους, και το 1/4 του πραγματικού σήμερα πληθυσμού της Χώρας, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των ανά ημέρα ξένων επισκεπτών. Από τους 18.000 αστυνομικούς οι (3.400 + 1.800) 5.200 αστυνομικοί φυλάγουν πολιτικούς και ευπαθείς στόχους. Δηλαδή πάλι πολιτικούς, και από αυτούς 900 ξένες Πρεσβείες. Ο Πρωθυπουργός έχει πάνω από 300 άτομα για προσωπική του φύλαξη και του κτιρίου Μαξίμου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 180. 95 αστυνομικοί είναι αφιερωμένοι στον κύριο Φλαμπουράρη. 13 μόνο στον κύριο Τσακαλώτο, 10 στον κύριο Δραγασάκη και ανάλογος αριθμός για κάθε Υπουργό.

Οι αρχηγοί Κομμάτων έχουν και αυτοί την τιμητική τους προστασία, και μόνον πριν λίγους μήνες ο κ. Μητσοτάκης απελευθέρωσε τους μισούς, χωρίς να τον έχει πειράξει κάποιος. Τα στοιχεία του 2016 είναι τα εξής: 30 αστυνομικοί είναι αφιερωμένοι στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ανά 15 στους άλλους αρχηγούς. Ο κ. Καμμένος έχει την προστασία 15 αστυνομικών, 2 αστυνομικών αυτοκινήτων με 6 έως 8 αστυνομικούς και ενός μοτοσικλετιστή σε μόνιμη βάση. Δηλαδή 3 το 24ωρο. Οι πρώην Πρωθυπουργοί επίσης έχουν αυξημένη προστασία, όπως και αρκετοί "απειλούμενοι" πολίτες (Σιούφας, Πετσάλνικος, Κωνσταντοπούλου και άλλοι ανά 4 αστυνομικούς). Εκτός της προσωπικής προστασίας διατίθενται πολλοί ένστολοι για τις φυλάξεις των κατοικιών πρώην Προέδρων Δημοκρατίας, αρχηγών Κομμάτων και πολλών άλλων.

Ξέχασα καμία τριανταριά επώνυμους καλλιτέχνες, τραπεζικούς και "πανελίστες", τους τελευταίους από τους οποίους κυρίως πληρώνει για φύλαξη ο φορολογούμενος πολίτης. Η διάχυτη εγκληματικότητα και η μεγάλη κρίση επιβάλλουν την εκλογίκευση της κατανομής των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να ενδυναμωθεί η αστυνόμευση της πολύπαθης πρωτεύουσας από τους παλαβούς του συστήματος. Οι τελευταίοι έχουν εισβάλει τα τελευταία χρόνια σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας, όπου ανενόχλητοι, λόγω του περιβόητου ασύλου, τα διέλυσαν. Μια επίσκεψη θα πείσει. Παντού σκουπίδια, σύριγγες, βλακώδεις επιγραφές στους τοίχους, απέραντες μουτζούρες και διάδρομοι με απίστευτη κουρελαρία. Δεν θέλω να γίνω βιτριολικός. Ως απλός φορολογούμενος πολίτης όμως ο ίδιος και σκληρά εργαζόμενος εδώ και 5 δεκαετίες, έχω την ελάχιστη αξίωση, όπως και εκατομμύρια συνέλληνες, να δούμε επιτέλους μια Κυβέρνηση, που να σέβεται τους Έλληνες πολίτες, την περιουσία τους και την περιουσία της ελληνικής Πολιτείας. Η κατάντια ιδιαίτερα των Πανεπιστημίων είναι πρωτοφανής, απελπιστική θα την έλεγα. Και όμως ο Υπουργός της "Παιδείας" αξιώνει να υπάρξει "ρωμαλέο" φοιτητικό κίνημα, για να διαφυλάξει τα Ιδρύματα. Να μπουν δηλαδή φοιτητές, που σέβονται τον εαυτό τους, τον ιδρώτα των γονιών τους και τα Ιδρύματα όπου φοιτούν, να διώξουν με ρόπαλα και μολότοφ τους μπαχαλάκηδες, αιώνιους κατά μέγα μέρος σπουδαστές, εξωπανεπιστημιακούς, διάφορους αφιονισμένους, και τα φυράματα των κουκουλοφόρων με τα ρόπαλα. Αυτό κι αν θα μείνει στην ιστορία.

Γράφει ο «Όμηρος»

(omhros_el@gmail.com, fb: Ομηρος Ελευθερία)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass