Εξοδος από την κρίση με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη

Δημοσίευση: 17 Νοε 2018 17:00

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά κατέθεσε στη Βουλή Πρόταση Νόμου που στοχεύει:

-Στην οικονομική ανάκαμψη, στην ανάπτυξη, στην παραγωγή νέου πλούτου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τον απεγκλωβισμό της επιχειρηματικότητας και των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων από την υπερφορολόγηση και τα πολλαπλά εμπόδια και φραγμούς.

-Στην ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης με την αποκατάσταση αδικιών και την προστασία των αδύναμων, των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων. Την προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών, καθώς και την καθιέρωση βιώσιμης και οριστικής ρύθμισης για οφειλές στο Δημόσιο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

-Στην Πρόταση Νόμου αποτυπώνονται οι πολιτικές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για μία δυναμική αναπτυξιακή πορεία παράλληλα με την αναδόμηση ενός πραγματικά βιώσιμου κοινωνικού κράτους που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια όλων και την ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες.

Οι βασικοί θεματικοί άξονες της πρότασης είναι:

1. Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με αποκλιμάκωση της υπέρογκης και αντιαναπτυξιακής φορολογίας και των πολύ υψηλών εισφορών με άμεσο στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων.

2. Η λήψη μέτρων στήριξης των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και την αναζωογόνηση της υπαίθρου. Η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, οι ρυθμίσεις των οφειλών για να μπορέσουν οι αγρότες να πάρουν σύνταξη, η καθιέρωση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, τα οικονομικά κίνητρα για τους αγρότες που διακινούν την παραγωγή τους μέσω ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, τα κίνητρα για τη στήριξη των νέων αγροτών, η καθιέρωση κάρτας αγροτικού πετρελαίου, η εξαίρεση των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση.

3. Η ενίσχυση των εργαζομένων και των ανέργων με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αυξημένη επιδότηση επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

4. Η άρση ακραίων αδικιών και ρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού Νόμου 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου). Με την πρόταση Νόμου προτείνεται η άρση της μεγάλης αδικίας για χήρες και χήρους και η καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους που θα εξισορροπήσει την κατάργηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του ΕΚΑΣ. Προτείνεται, επίσης, η κατάργηση της εισφοράς υπέρ υγείας 6% στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και η μείωση κατά 50% της συμμετοχής στα φάρμακα για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ.

5. Η στήριξη των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων με αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω της οργανικής ένταξής του στις κοινωφελείς επιχειρήσεις ή στους Δήμους και αποτελεσματικές πολιτικές για τη στήριξη και κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ με όρους ισότητας και αξιοπρέπειας.

6. Η προστασία των μικρομεσαίων δανειοληπτών με τη διάσωση της πρώτης κατοικίας και τη διασφάλιση της τήρησης κανόνων διαφάνειας και αντιμετώπισης του μαύρου χρήματος στις όποιες διαδικασίες πλειστηριασμών.

7. Η βιώσιμη και οριστική ρύθμιση υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τη φορολογική διοίκηση και τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης έως 120 δόσεις και με προκαταβολή 5%.

Οι παραπάνω προτάσεις είναι μέρος του Εθνικού Σχεδίου που το Κίνημα Αλλαγής έχει επεξεργαστεί και θεωρεί απαραίτητο προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση, να επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία και οι πολίτες να διαπιστώσουν στην καθημερινότητά τους τα αποτελέσματα μίας ανάπτυξης βιώσιμης και δίκαιης.

Από τον Βασίλη Έξαρχο

* Ο Βασίλης Έξαρχος είναι διευθυντής της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass