Το Κίνημα Αλλαγής στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Δημοσίευση: 17 Νοε 2018 17:15

Μέσα σε ένα τοξικό και άκρως διχαστικό κλίμα, για το οποίο φέρει ακέραια την ευθύνη η Κυβέρνηση, η χώρα οδηγείται το 2019 σε τριπλές εκλογές.

Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), διαθέτοντας ισχυρή παρουσία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και προκειμένου να αποκρούσει, για πολλοστή φορά, τις προσπάθειες που καταβάλλει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ - λόγω της ισχνής παρουσίας του στον χώρο της Τ.Α. παρά την ένταξη στους κόλπους του, τα απολειφάδια του ΠΑΣΟΚ - όσο και οι έξωθεν υποστηρικτές του, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, για τη συγκρότηση «προοδευτικών συμμαχιών» και «προοδευτικού μετώπου», στοχεύει στην «αυτόνομη πορεία» του και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Την ιδέα των «προοδευτικών συμμαχιών» του ΣΥΡΙΖΑ υπέθαλψαν κατά απαράδεκτο τρόπο οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές με επικεφαλής τον Fr. Holland - τον Ολαντρέου κατά τον Αλ. Τσίπρα - όταν προσκαλούσε τον Αλ. Τσίπρα να παρίσταται ως παρατηρητής στις προσυνεδριακές συσκέψεις τους. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Ιταλός Gianni Pittella, ο οποίος, ενώ χαρακτήριζε «αφύσικη» τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ακροδεξιό ίζημα της ΝΔ, τους ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου, προέτρεπε τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας, στις οποίες περιλάμβανε και τον ΣΥΡΙΖΑ! Ο διάδοχός του στην Ευρωομάδα, ο Γερμανός Udo Bullmann, επισκέφθηκε την Αθήνα στις 18-19 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υποστηρίξει και αυτός τη συγκρότηση «προοδευτικών συμμαχιών». Και τούτο όταν οι Σοσιαλδημοκράτες του συγκυβερνούν με τους Χριστιανοδημοκράτες («CDU») και Χριστιανοκοινωνιστές (CSU)! Η Φ. Γεννηματά, με την απουσία της από την ομιλία του, διατράνωσε και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο, αφού την αντίθεσή της προς την προσπάθειά του επέλεξε να παρακολουθήσει, την εκδήλωση της Κίνησης «Κύκλος Ιδεών» που διοργάνωσε ο επικεφαλής της Β. Βενιζέλος, με θέμα: «Στον απόηχο της ΔΕΘ. Η πορεία της Χώρας μέχρι τις εκλογές».

Η συμπεριφορά του Μπούλμαν και των ομοδόξων του είναι άκρως προκλητική γιατί εντάσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις «προοδευτικές δυνάμεις» της Χώρας μας, όταν γνωρίζουν τις αθλιότητες που διαπράττουν τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και τα στελέχη του από το 2012 σε βάρος στελεχών του ΠΑΣΟΚ ή, όταν μέσα στους 35 ευρωβουλευτές που καταψήφισαν, τον Απρίλιο του 2017, το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο καταδικάσθηκε ο αυταρχισμός του Μαδούρο, ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παπαδημούλης, Κούνεβα και Κούλογλου!

Κατόπιν όλων αυτών είναι ευνόητο το ΚΙΝΑΛ να ακολουθήσει και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές αυτόνομη πορεία. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προαναφέρθηκε, λόγω της ισχνής του παρουσίας στην Τ.Α. και φοβούμενος μήπως υποστεί ήττα, μεγαλύτερης εκείνης των εκλογών του 2014, αποφάσισε στην Κ.Ε. της 19ης Μαΐου 2018, να μην επαναλάβει τα λάθη περί «καθαρότητας» και «καταγραφής» των δυνάμεών του. Έτσι, στόχος «πρέπει να είναι η εδραίωση της ενισχυμένης παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση» και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν οι «ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, που θα βασίζονται σε συγκεκριμένες προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις». Τα ίδια περίπου, επανέλαβε η ΚΕ στις 13-14 Οκτωβρίου 2018.

[Παρέκβαση: Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, από τις 13 Περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε 3 (Αττικής, Δ. Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων), ενώ από τους 325 Δήμους κατέλαβε 22 - μεταξύ αυτών και των Λαρισαίων - για τον οποίο είναι ανάγκη να γίνει ειδική αναφορά σύντομα, όταν το ΚΙΝΑΛ θα ξεκαθαρίσει τη θέση του!]

Και οι δύο αποφάσεις της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019 απεικονίζουν τους φόβους της «στρατηγικής ήττας» που διαβλέπει ότι θα υποστεί και γι’ αυτό, ακολουθεί την τακτική της «ουράς» του ΚΙΝΑΛ, ήτοι αντί να χρίσει δικούς του υποψηφίους, σε κάποιες Περιφέρειες ή Δήμους, δηλώνει ότι υποστηρίζει εκείνους του ΚΙΝΑΛ (π.χ. Απ. Κατσιφάρας, Στ. Αρναουτάκης, Ν. Τσιλιμίγκας, Γ. Μπουτάρης κ.ά.).

Επιμύθιο: Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να αποφύγουν μετεκλογικά προβλήματα, καλόν είναι, στις περιπτώσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ακολουθήσει την «ουρά» τους, να προβούν σε αυστηρή επιλογή των υποψηφίων των Συνδυασμών τους.

 

Από τον Θρασύβουλο Καβασίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass