Μαυρίλα στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 17:33

Αγαπητή «Ελευθερία»,
Με την πονηρή σκέψη ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας θα έχουν φτηνό ρεύμα για τις καλλιέργειές τους από φωτοβολταϊκά πάρκα, είναι το μεγαλύτερο ψέμα.

Ως πρώην περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και επικεφαλής της παράταξης Ε.Θ. θέλω να τοποθετηθώ για τον εμπαιγμό εις βάρος των Θεσσαλών πολιτών, κυρίως των αγροκτηνοτρόφων.
Θήτευσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο την περίοδο 2010 -2014 και ένας από τους λόγους που παραιτήθηκα πριν τελειώσει η περίοδος ήταν οι συνεχείς εισηγήσεις και οι γνωματεύσεις της μείζονος παράταξης του κ. Αγοραστού και άλλων για Φωτοβολταϊκά Πάρκα.
Αναφέρω από τα εννέα εκατομμύρια στρέμματα γόνιμης θεσσαλικής γης και βοσκοτόπων τα τρία εκατομμύρια έχουν εγκριθεί για Φ/Β πάρκα πέραν και των ραχών των ορεινών όγκων για ανεμογεννήτριες με τη δικαιολογία «να παράγουμε πράσινη ενέργεια».
Θυμίζω το μεγαλύτερο Φ/Β πάρκο θα έχει ισχύ 25 μέγα Watt. Ερωτώ, είναι αυτή ανάπτυξη να σπέρνεις «λαμπογιάλια» όπως λέει και ο φίλος μου Β. Μπούτας; Ή καλλιεργείς ντόπιες ποικιλίες και να τις εξάγεις ή και να θρέψεις τον συμπολίτη σου; Το σχέδιο επικυρώθηκε και με τη βούλα το 2013 στο Π.Σ. στο ‘’Διβάνη Παλλάς’’ από τον τότε επίτροπο Περιφερειακής Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χάαν. Σημειώνω ότι για να γίνουν τα χιλιάδες Φ/Β πάρκα χρειάζονται πολλά εργατικά χέρια. Αυτό συναινεί και πενιχρά μεροκάματα, τα οποία είναι διαθέσιμα στα κέντρα «φιλοξενίας».
Βρε πώς ξετυλίγεται το κουβάρι για να έχει φτηνό ρεύμα η Γερμανία και εμείς ακριβά ντοματάκια Βρυξελλών με 365 μέρες ηλιοφάνεια;
Δημ. Μητσιούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass