Η βαθμολόγηση του κ. Πρωθυπουργού

Δημοσίευση: 29 Νοε 2018 16:38

«Μεγάλο κακό οι κατώτεροι

να κυβερνούν τους καλύτερους»

Ισοκράτης

Εκ των πραγμάτων, από το μέχρι σήμερα παραχθέν κυβερνητικό έργο, την έλευση και καθιέρωση και εφαρμογή του τρίτου μνημονίου με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες σε βάρος του λαού μας δικαιώνεται ο Ισοκράτης που ενεπνεύσθη την επιτυχή αποφθεγματική ρήση, ισχύει διαχρονικά.

Πράγματι για τους Έλληνες είναι μεγάλο κακό να κυβερνούν οι κατώτεροι τους καλύτερους. Όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συγχαίρουν τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του για την επιτυχή άσκηση της εξουσίας, την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και τη διάσωση της χώρας από την οικονομική καταβαράθρωση. Οι συγχαίροντες έλαβαν όσα σχεδίασαν και διεκδίκησαν χωρίς ανταλλάγματα και ωφελήματα για τη χώρα μας. Αξιολογούν τους κυβερνώντες οι επιτυχόντες τη βλάβη των εθνικών μας συμφερόντων και την είσπραξη παροχών και τους βαθμολογούν με άριστα για όσα απέκτησαν με την τυφλή υποταγή, την ανεπίτρεπτη υποτέλεια και την άκριτη παραχώρηση των πάντων ερήμην του λαού και με ανέκφραστη βλάβη των εθνικών μας συμφερόντων.

Η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί τα πεπραγμένα και οργισμένη για τα συμβαίνοντα εις βάρος του τόπου μας. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας αποδοκιμάζει την κυβέρνηση, απορρίπτει τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, ενίσταται και εκφέρει ισχυρές αντιρρήσεις για τις αποφάσεις, τις πράξεις και τα έργα της. Διεκδικεί και προβάλλει τα δικαιώματα της σωστής και επιτυχημένης λειτουργίας της Δημοκρατίας, της ευημερίας και της ευτυχίας του. Δεν έχει διάθεση και ούτε επιθυμεί την παρουσία των κυβερνώντων στην εξουσία και συνεπώς αξιολογεί και βαθμολογεί αυτούς ως αποτυχόντες και απορριπτέους.

Ο κ. Πρωθυπουργός ενώ έχει γλαφυρό και ρέοντα λόγο, που πείθει και παραμυθιάζει γελαστό και νεανικό πρόσωπο, νεανική αύρα και επικοινωνιακό χάρισμα και πλεονέκτημα, στερείται όμως ικανότητας ως προς τη διοίκηση και διακυβέρνηση της χώρας μας και δεν έχει το ηθικό πλεονέκτημα όπως ισχυρίζεται. Σ’ όλα τα κυβερνητικά ενεργήματα και τις πολιτικές παρεμβάσεις εμφανίζει κακή βαθμολογία και φαίνεται ότι επικρατεί στη σκέψη του ο πολιτικάντης πολιτικός, η συνεχής σύγκρουση και ο διχασμός, η οξύτητα και ο κομματικός φανατισμός. Ελλείπει η φρόνηση και η σύνεση. Η ομοψυχία και η ομαλή και ήρεμη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων θα απογειώσουν την Ελλάδα και θα την καταστήσουν χώρα προς παραδειγματισμό. Ο κ. Πρωθυπουργός επιλέγει τον μοναχικό και αυταρχικό τρόπο άσκησης της εξουσίας ενισχυόμενος με ανειλικρινείς υποσχέσεις, επαχθείς αποφάσεις για τα λαϊκά συμφέροντα, δημιουργία κλίματος σύγκρουσης και διχασμού εν όψει των εκλογών.

Εκ μέρους του καταβάλλονται ευγενείς προσπάθειες να διωχθούν και να φυλακισθούν πολιτικοί του αντίπαλοι. Σκοπός η διατήρησή του στην εξουσία ή να συγκρατηθεί και να αναχαιτισθεί η κατάρρευση της κομματικής του δύναμης. Χωρίς τη συνεργασία και τη φιλική συναίνεση με τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου προσπαθεί να λύσει το δημιουργηθέν εκκλησιαστικό πρόβλημα και υποπίπτει σε συνεχή λάθη και κάνει λανθασμένες κινήσεις με ζημιογόνες επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα.

Αυθαίρετη και ασύνετη πρωτοβουλία για επίλυση του Σκοπιανού για να ικανοποιήσει τις μεγάλες δυνάμεις και να δυσαρεστήσει και να εξοργίσει τους Έλληνες.

Η αυταρχικότητα, η ανευθυνότητα και η έλλειψη πολιτικής σκέψης και οξυδέρκειας των κυβερνώντων υπερχρεώνουν τη χώρα μας να αποδέχεται όλες τις απαιτήσεις των δανειστών χωρίς καμία αντίσταση και αντίρρηση με αποτέλεσμα να λυγίσει ο τόπος μας από την υπερφορολόγηση, την καταιγίδα των ασφαλιστικών εισφορών και των πρωτάκουστων ληστρικών πλεονασμάτων επί πολλά χρόνια προκαλώντας αβάσταχτο και αδικαιολόγητο βάρος στην αδύναμη πλάτη του λαού μας.

Έτσι λοιπόν διέπραξε ο κ. Τσίπρας εγκληματικό λάθος το πρώτο εξάμηνο της  άσκησης της εξουσίας να καταληφθεί από αδράνεια και απραξία με αποτέλεσμα η έλευση του τρίτου μνημονίου με τις γνωστές καταστρεπτικές συνέπειες.

Συμμετοχή στις ευθύνες έχουν και τα κόμματα που κυβερνούσαν στο παρελθόν και κυρίως η Ν.Δ. που προκάλεσε την οικονομική επιδείνωση, που δεν φρόντισαν την περιστολή των δημοσίων δαπανών και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Δεν σεβάστηκαν την αρχή της νομιμότητας και περιφρόνησαν την αρχή της αξιοκρατίας.

Στην κακή βαθμολόγηση υπόκειται και το πολιτικό σύστημα που χρειάζεται εξυγίανση και θεραπεία των γενετικών παθογενειών, για να παράγονται κομματικοί σχηματισμοί και πολιτικοί που θα υπηρετούν το κράτος δικαίου και το κοινό συμφέρον. Θα διακόψω τη γραφή του παρόντος κειμένου με την αναφορά του φιλοσόφου Αριστοτέλη που έχει ως εξής: «Εκείνος που διατάσσει η σύνεση να είναι η υπέρτατη εξουσία νομίζει ότι κυβερνούν οι Θεοί και οι νόμοι».

Έτσι αποφεύγεται η κακή βαθμολόγηση των κυβερνητικών πράξεων και ο λαός θα πορεύεται με απογείωση στην ανάπτυξη, στην ευημερία και την ευτυχία.

* Από τον Γιάννη Θεούλη, επίτιμο δικηγόρο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass