Ενα Υπουργείο δίχως... υπουργό!

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2019 17:00

ΔΕΝ γνωρίζω σε πόσο κόσμο συμβαίνει το ίδιο, εμένα όμως πολύ με ανησυχεί το γεγονός ότι με τέτοια γεωπολιτικο-στρατιωτική αναστάτωση στη γειτονιά μας, ως χώρα, ουσιαστικά δεν διαθέτουμε έμπειρο και προσηλωμένο στο αντικείμενό του υπουργό Εξωτερικών!

Διότι όποιος πιστεύει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης που (δι)όρισε τον εαυτό του στη θέση αυτή, μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του και να παίρνει τόσο μεγάλες και κρίσιμες εθνικές ευθύνες επάνω του, ή δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας, (συνεπώς ως τέτοιος, τίποτα δεν τον νοιάζει και τίποτα δεν τον ανησυχεί), ή απλώς δεν θέλει να βγει από το κομματικό μαντρί και συνεπώς... τρέμει το φυλλοκάρδι του - ασχέτως που δεν το λέει...

ΟΙ τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε απειλές και βαρύτατες προσβολές εναντίον των Ελλήνων πολιτών και πολιτικών, (θα μας πετάξει στη θάλασσα...) θα πρέπει πολύ σοβαρά να μας ανησυχήσουν. Όχι γιατί η Τουρκία φέρνει με λεονταρισμούς πιο κοντά από ποτέ μια πολεμική ατμόσφαιρα, αλλά γιατί οι αντιδράσεις της δικής μας πλευράς, των πολιτικών δηλαδή, υπήρξαν κάτι περισσότερο από χαλαρές έως ανύπαρκτες. Αντιθέτως, η συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου όλους εμάς τους απλούς πολίτες, μας θύμωσε πολύ, μας έκανε πραγματικά...Τούρκους!

ΠΑΡΑ το γεγονός ότι, με κάποια καθυστέρηση (αλλά με πολύ έξυπνο και πολιτισμένο τρόπο) ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη Σαμοθράκη «έσωσε την παρτίδα» απαντώντας με δήλωση στον Τούρκο πρόεδρο, οι αντιδράσεις μας δεν γίνονται αισθητές ούτε στο εσωτερικό της γείτονος χώρας, ούτε στα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας στην οποία και η ίδια η Τουρκία ανήκει.

ΕΙΔΕ ή άκουσε κανείς, κάποιον ή και σύσσωμη την αντιπολίτευση της χωρας μας να αναχαιτίζουν με «δηλώσεις-πάτριοτ» τις ωμές και συνεχείς βαριές προσβολές και τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου και των αξιωματούχων του καθεστώτος; Σταμάτησε κανείς τη φρενίτιδα των αμφισβητήσεων της ελληνικότητας των νησιών μας, με σοβαρές αντιδράσεις σε διπλωματικό επίπεδο και προσφυγές ουσίας (ή και πράξεις) στα αρμόδια πολιτικοστρατιωτικά όργανα στο Διεθνές Δίκαιο και τη Νατοϊκή συμμαχία;

ΕΧΕΙ δυστυχώς αποδειχθεί (με την κατοχή της Κύπρου), ότι αν υποστούμε γεωπολιτική καταστροφή (προσβολή με θερμό επεισόδιο, κατοχή και απόπειρα αλλαγής των συνόρων) δεν πρόκειται αυτό να το αλλάξουμε ποτέ. Η οικονομική κρίση πιο εύκολα μπορεί να αλλάξει. Τα σύνορα όμως ποτέ. Με τους Τούρκους και τους λεονταρισμούς τους, δεν πρόκειται εύκολα να αποφύγουμε τον καβγά! Οι γεωπολιτικές αλλαγές και οι διακρατικές ζυμώσεις (με κυρίαρχο στόχο για όλους τους «παίχτες» την ενδυνάμωση και την αυτάρκεια στους εξοπλισμούς), απαιτούν για τη χώρα μας ένα ικανότατο σε πρόσωπα και εμπειρία διπλωματικό σχήμα στο Υπουργείο των Εξωτερικών, που θα χειρίζεται τα εθνικά θέματα κάτω από πέπλο σοβαρότητας και επιτέλους συμφιλίωσης όλων των κομμάτων. Αυτή θα ήταν η καλύτερη και ισχυρότερη ελληνική απάντηση στον Τούρκο πασά, που διαστρεβλώνει την ιστορία και υποτιμά τη δύναμη των Ελλήνων.

ΟΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ηγέτες στη χώρα μας, δυστυχώς έχουν περάσει στην ιστορία και κανείς σημερινός πολιτικός δεν φαίνεται ικανός να διαχειριστεί μόνος του εθνικά θέματα τόσο σημαντικά, που η έκβασή τους μπορεί να φέρει ανυπολόγιστες καταστροφές. Και βέβαια όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός έτσι και ο Τούρκος αυτοκράτορας δεν μπορούν να αποφύγουν λάθη τα οποία μπορεί να καταστούν μοιραία, όταν ενεργούν από μόνοι τους. Αυτό θα πρέπει, εκατέρωθεν, τους λαούς να ανησυχεί...

Από τον Χρήστο Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass