Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον άκυρη

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2019 16:30

Επειδή πολλά ακούγονται το τελευταίο χρονικά διάστημα, μια συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών η οποία θα επιφέρει μια αμφισβητούμενη λύση στο θέμα των Σκοπίων, δεν μπορεί να περάσει με σοφιστείες και εφευρήματα. Κι αυτό δεν είναι θέμα σύμπλευσης με τα συμφέροντα κάποιας μεγάλης δύναμης, με πολιτικές σκοπιμότητες η οτιδήποτε άλλο.

Είναι καθαρά θέμα δημοκρατίας, ώστε η όποια συμφωνία να έχει πραγματική και όχι πλασματική νομιμοποίηση. Ειδικά μετά τις τελευταίες «υπαναχωρήσεις» - προκλήσεις των Σκοπίων με σαφέστατη αναφορά σε Μακεδονική εθνότητα, με τα νέα διαβατήρια που αναγράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η συμφωνία των Πρεσπών έχει καταργηθεί βάναυσα από τους ίδιους τους Σκοπιανούς.

Η Ελληνική κυβέρνηση λοιπόν δεν πρέπει να έχει καμία βιασύνη για το εάν και πώς θα κυρωθεί η συμφωνία! Το άγχος της κύρωσης θα πρέπει να το έχουν οι Σκοπιανοί, καθώς εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε λίγα χρόνια το κράτος τους δεν θα υφίσταται.

Κι εδώ περνάμε στη σφαίρα του παραλόγου. Γιατί η Ελληνική κυβέρνηση δείχνει τόση βιασύνη και ανάγκη να υπογράψει άρον-άρον τη συμφωνία τη στιγμή που οι Σκοπιανοί ομολόγησαν ότι πλαστογραφούσαν μεθοδικά την ιστορία; Ο δε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν τη Συμμαχία να πιέζει για άμεση ψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική πλευρά. Δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός ότι εάν προχωρήσει σε ψήφιση της συμφωνίας με οποιαδήποτε «μεθόδευση» υποθηκεύει το πολιτικό του μέλλον αλλά και καθιστά την όποια συμφωνία θνησιγενή; Πώς είναι δυνατόν ένας νέος πολιτικός ο οποίος προσέφερε πραγματικό έργο ενισχύοντας τη θέση της Χώρας διεθνώς, να προσφεύγει σε λύσεις κυβερνήσεων ανοχής ή ακόμα και μειοψηφίας, με μοναδική στόχευση την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ειδικά όταν γνωρίζει ότι η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να κάνει κάτι διαφορετικό σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση;

Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος σαν τον πρωθυπουργό να σημαδέψει την προσωπικότητά του με ένα ανεξίτηλο στίγμα μιας αμφισβητούμενης συμφωνίας την οποία σκοπεύει να περάσει πάση θυσία και με ένα αμφισβητούμενο τρόπο;

Έχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις απέναντι σε «κάποιους» διότι φανερά τουλάχιστον ουδείς φαίνεται να πιέζει. Με ποια λογική προχωράει σ’ αυτή την αδικαιολόγητη μεθόδευση που δεν τον χαρακτηρίζει, αντίθετα παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους του παρελθόντος! Δεν είναι αυτός ο Αλέξης Τσίπρας που γνωρίζουμε! Το πλέον έντιμο είναι να προκηρύξει εκλογές πριν την ψήφιση της συμφωνίας, ούτως ώστε η νέα Βουλή να κρίνει και να ψηφίσει με την έγκριση του Ελληνικού Λαού η ακόμα καλύτερα να κάνει δημοψήφισμα.

Εάν συνεχίσει με αυτή τη λογική, δυστυχώς θα υποθηκεύσει το πολιτικό του μέλλον, όπως θα το υποθηκεύσουν και όλοι αυτοί που θα συμμετέχουν, κυρίως επειδή τον εμπιστεύονται σε αυτή την αδιανόητη αλληλουχία, που γίνεται αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την κύρωση μιας νεκρής συμφωνίας.

Με ποια λογική άραγε θα τορπιλίσουν όλοι αυτοί το πολιτικό τους μέλλον για μια συμφωνία που ήδη καταστρατηγείται από τα Σκόπια! Με ποιο τίμημα; Ακόμα κι αν πιστεύουν ότι η συμφωνία είναι ωφέλιμη δεν βλέπουν ότι οι ίδιοι οι Σκοπιανοί την παραβιάζουν; Δεν βλέπουν ότι οι Σκοπιανοί μάς εμπαίζουν και μας εξαπατούν; Δεν βλέπουν ότι η κύρωση της συμφωνίας από τη Χώρα μας δεν μπορεί να είναι εθνικά επωφελής, διότι η άλλη πλευρά είναι προκλητικά αναξιόπιστη;

Η εμμονή λοιπόν μία συμφωνία που ήδη έχει εκ των πραγμάτων ακυρωθεί, καθίσταται εκτός από ανεξήγητη αλλά και ύποπτη;

Από τον Ντίνο Ζήσου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass