Πολιτική υποκρισία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛΛ)

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 16:34

Το ξήλωμα των μνημονιακών νόμων δημιουργεί μια αισιόδοξη προοπτική για την κοινωνία και αλλάζει την πολιτική πραγματικότητα. Την εξέλιξη αυτή απεύχονταν και προσπάθησαν να αποτρέψουν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛΛ) και ΜΜΕ της διαπλοκής.

Ακατάσχετη η κινδυνολογία και η καταστροφολογία από πολιτικά στελέχη και επαγγελματίες προπαγανδιστές, με ιδιοτελή κίνητρα. Επί τέσσερα χρόνια προσπαθούν με χοντροκομμένα ψέματα να εκθέσουν την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι και σπίτι που πήρε από πλειστηριασμό ανακάλυψαν. Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Εμμονικός στόχος των οικονομικών συμφερόντων η ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα.

Στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, τις οποίες το σύνολο της αντιπολίτευσης, όλως τυχαίως, έχει ξεχάσει, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, θα ρυθμίσει το χρέος, θα πετύχει την ανάκαμψη της οικονομίας, θα μειώσει την ανεργία, θα εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Τήρησε όλες τις υποσχέσεις του.

Η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν αυτονόητη, ούτε εύκολη υπόθεση. Οι δανειστές από τη μία, η υστερική εσωτερική αντιπολίτευση από την άλλη. Για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ήταν θέμα πολιτικής επιβίωσης με δεδομένο ότι πρωτοκλασάτα στελέχη τους εμπλέκονται σε μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, που δεν πρέπει να έλθουν στο φως. Η ίδια αγωνία θα τους διακατέχει μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ υποδαύλιζαν συστηματικά την εχθρικότητα των δανειστών. Όταν στα τέλη του 2016 ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να δώσει το πρώτο κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Μητσοτάκης τον «κάρφωσε» στον Σόιμπλε για μονομερή ενέργεια, με αποτέλεσμα η 2η αξιολόγηση να κλείσει με 6 μήνες καθυστέρηση, τον Ιούνιο του 2017 και με επιβολή, εκβιαστικά, της περικοπής των συντάξεων από το ΔΝΤ, σε συμπαιγνία με τον τότε Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εγκαλούσαν τον Αλέξη Τσίπρα γιατί διαπραγματεύεται, χάνει χρόνο και ζημιώνει την εθνική οικονομία! Έπρεπε να υπογράφει με κλειστά μάτια ό,τι απαιτούσαν οι δανειστές, όπως έκαναν αυτοί στα πρώτο και δεύτερο μνημόνια. Ήταν πάντα με τους δανειστές και απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Ήταν τέτοια η αφοσίωσή τους στους δανειστές και στα μνημόνια που αποδέχτηκαν και τα «λάθη» του ΔΝΤ, χωρίς να βγάλουν άχνα! Σήμερα παριστάνουν τους διαπρύσιους κήρυκες της σωτηρίας της πατρίδας. Θέλουν, λέει, να σώσουν ξανά την Ελλάδα και τους Ελληνες! Θεωρούν τους πολίτες τόσο αδαείς, τόσο αφελείς;

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛΛ) αμφισβήτησαν το τέλος των μνημονίων. Μίλησαν για τέταρτο, κρυφό, μνημόνιο. Θα μας πουν με ποιον συνομολόγησε το 4ο μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας; Με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς; Με το ΔΝΤ;

Είναι κρυφό μνημόνιο η επαναφορά των ΣΣΕ, η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων, η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, η αύξηση (η πρώτη) του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους μέχρι 25 ετών που νομοθέτησε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2012;

Είναι 4ο μνημόνιο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, το επίδομα στέγασης, οι προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, η μονιμοποίηση 3.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η επέκταση των σχολικών γευμάτων (500.000 για το 2019), το κοινωνικό μέρισμα για 3η συνεχόμενη χρονιά και τόσα άλλα μέτρα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου;

Είναι 4ο μνημόνιο η μη περικοπή των συντάξεων; Ο κ. Μητσοτάκης ήθελε την περικοπή και το πάλεψε. Πήγε στη Γερμανία και ζήτησε «να μην χαριστούν στον Τσίπρα»! Τελικά, υιοθέτησε το χρυσαυγίτικο επιχείρημα ότι ο «Τσίπρας αντάλλαξε τις συντάξεις με τη Μακεδονία»! Να του θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές και ότι η συμφωνία δεν οριστικοποιήθηκε; Θα μας πει ο κ. Μητσοτάκης γιατί ψήφισε τη μη περικοπή των συντάξεων και έγινε συνένοχος στην «προδοσία» της Μακεδονίας; Με ποιον αντάλλαξε τη Μακεδονία ο Αλέξης Τσίπρας; Με τη Μέρκελ, τον Γιούνκερ, τον Ντράγκι, τη Λαγκάρντ; Γιατί δεν τους καταγγέλλει; Εδώ πρόκειται για εθνικό θέμα. Μήπως παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια; Αλλά λέει μέσα, άλλα λέει έξω;

Ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα κατέστρεψε τη μεσαία τάξη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην πενταετία 2010- 2015 τα μέτρα λιτότητας ήταν 65 δισ. ευρώ. Στην πενταετία 2015-2019 τα μέτρα λιτότητας είναι 6,213 δισ. ευρώ. Ποιοι κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη; Ποιοι υπερφορολόγησαν; Η υποκρισία και η δημαγωγία περισσεύουν πλέον. Δίνουν μάχες οπισθοφυλακής αν δεν σκιαμαχούν!

Ο προϋπολογισμός του 2019, ο πρώτος μεταμνημονιακός, προβλέπει παροχές προς το κοινωνικό σύνολο ύψους 1 δισ. ευρώ που έχουν αναφορά στο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του 2014 και αποτυπώνει την κοινωνική και οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το παλιό οδήγησε, το 2010, στην χρεοκοπία και στο ΔΝΤ. Ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, αύξησης της ζήτησης, αναζωογόνησης της αγοράς, αύξησης της παραγωγής, των εξαγωγών και μείωση της ανεργίας. Ο παραγόμενος εθνικός πλούτος πρέπει να επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο και όχι να καταλήγει στις τσέπες ολίγων και από εκεί στις ελβετικές τράπεζες και τους φορολογικούς παραδείσους.

Από τον Κώστα Περίφανο

*Ο Κώστας Περίφανος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass