Οι κυβερνώντες υπηρετούν τα συμφέροντα ξένων συμμάχων

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2019 16:40

Δεν ξέρω αν η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να ενδιαφέρει την ελληνική κοινή γνώμη, ωστόσο οφείλω να μεταφέρω τον θυμό και την αγανάκτηση της ομογένειας, έτσι όπως την εισπράττω στην Αμερική, όπου ζω.

Τελευταίο εξοργιστικό επεισόδιο στο κακόγουστο σίριαλ, στο οποίο είμαστε θεατές, είναι οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά στο πρόσφατο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, όπου όχι μόνο αποκάλεσε τη γειτονική χώρα Μακεδονία, αλλά μετέπειτα δήλωσε ότι χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν γίνεται τίποτα. Με δυο λόγια ο κ. Κοτζιάς διά της ατόπου απαγωγής αυτο-ορίζεται κατά συρροή εθνοπροδότης, εφ’ όσον ταυτίζεται με την υπεράσπιση, εξυπηρέτηση και προβολή ξένων εθνικών συμφερόντων, αντί αυτών της Ελλάδας μας. Δυστυχώς ο κ. Κοτζιάς όχι μόνο ξεπούλησε τα εθνικά μας συμφέροντα στους Σκοπιανούς, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί το κοινό αίσθημα με τις κατάπτυστες εθνοπροδοτικές δηλώσεις του. Η εγκληματική υποχωρητικότητά του με τα Σκόπια, την Αλβανία και ειδικά με την Τουρκία ξεπέρασε ακόμη και τα όρια της φαντασίας μας. Οι ανεξέλεγκτες συμπεριφορές και πράξεις του κάθε κ. Κοτζιά, αν δεν τιμωρηθούν από την ελληνική δικαιοσύνη με την εσχάτη των προβλεπόμενων ποινών, η Ελλάδα μας κινδυνεύει να απολέσει την εθνική της ταυτότητα. Η κοινή λογική, μας υπαγορεύει ότι η χώρας μας για την πρόοδο και την ασφάλειά της πρέπει να στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες. Στη στρατιωτική δύναμη αποτροπής, στους συμμάχους μας, στη διπλωματία και στην οικονομική ισχύ. Δυστυχώς για όλους μας οι παραπάνω τέσσερις πυλώνες παραβλέφθηκαν διαχρονικά και εξακολουθούν να παραβλέπονται ακόμη και σήμερα από τους πολύ, κατώτερους των περιστάσεων, πολιτικούς μας ηγέτες, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς.

Κλείνοντας, προσωπικά μου είναι αδιανόητο ότι δεν ξεσηκώθηκε ο ελληνικός λαός και η ελληνική ομογένεια σ' όλο τον κόσμο, για να αποτρέψει την υπογραφείσα εθνοπροδοτική και αντισυνταγματική συμφωνία με τα Σκόπια. Δεν μπορεί μια ομάδα εκλεγμένων υποτακτικών να αγνοεί τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να ενδίδει στα ασύμβατα, με τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, ξένων συμμάχων. Εύχομαι η καινούργια κυβέρνηση να ακυρώσει την παραπάνω αντισυνταγματική συμφωνία διά δημοψηφίσματος. Διότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Τόσο απλά.

Από τον Αχιλλέα Λυγγέρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass