ΘΥΜΗΣΕΣ...

Η τυχερή αστοχία του άσχετου

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2019 14:04

ΛΕΩ αυτή τη φορά να μην ασχοληθώ με πολιτικά και πολιτικούς, αλλά να μοιραστώ δυσάρεστες και λιγότερο δυσάρεστες εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει κανείς μέσα από τα διαφορά παιχνίδια που παίζει σε όλους μας η ζωή. Μια ζωή που σχεδόν όλοι τη χρωστάμε στη μοίρα, στην τύχη μας ή και στην ατυχία μας. Μια ζωή γεμάτη συμπτώσεις, σημάδια και απρόβλεπτα γεγονότα. Μια ιστορία που θα την αφιερώσω στον άξιο δημοσιογράφο, καλό συνάδελφο Δημήτρη Βάλλα ο οποίος έφυγε την περασμένη Τρίτη από τη ζωή κτυπημένος από βαριά αρρώστια.



Η ΙΣΤΟΡΙΑ μας διαδραματίζεται σε ένα πευκόφυτο δάσος μερικές εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα από την κορυφή του Κισσάβου και λίγο ψηλότερα από την κοινότητα Σπηλιάς, το σωτήριον έτος 1987, με πρωταγωνιστές δύο κυνηγούς που ήταν και φίλοι μεταξύ τους. «Παρμένοι» από την απερισκεψία της νιότης, με αγορασμένα και απαστράπτοντα ακριβά κυνηγετικά όπλα, εξόρμησαν για πέρδικες και φασιανούς στην «ελεγχόμενη» περιοχή, που σήμαινε ότι, χτυπούσες δεν χτυπούσες, πέρδικες πάντως και φασιανούς, κρεμούσες στους καθρέφτες του αυτοκινήτου σου και κατηφόριζες θριαμβευτής (!) στην πόλη. Μόνο που ήταν αγορασμένες από τον θηροφύλακα, (ένα χιλιάρικο δραχμές τότε), ο οποίος διέθετε και...ταμειακή μηχανή!

ΚΑΙ επειδή, «ούτε πουλί πετούμενο δεν βρέθηκε μπροστά τους...» μαζεύτηκαν λοιπόν πεντέξι κυνηγοί στην πόρτα της περίφραξης της ελεγχόμενης περιοχής και έτσι για να περάσει η ώρα, μέχρι ο θηροφύλακας να «ψαρέψει» τους φασιανούς, (σε ρωτούσε, τουφεκισμένους ή με την γκλίτσα;) είπαν να το ρίξουν στο ...σημάδι τοποθετώντας μάλιστα ένα κονσερβοκούτι απέναντι, στα 40 μέτρα μακριά ...

ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ με τη σειρά και κανείς δεν σημάδευε τον τενεκέ! Ώσπου ο πλέον αδαής και ως απεδείχθη άκρως επικίνδυνος, πήρε την καραμπίνα του φίλου του στα χέρια και προσποιούμενος τον «άνετο» πιέζει τη σκανδάλη και φεύγουν άθελά του προς πάσα κατεύθυνση πέντε φυσίγγια μονομιάς, παγώνοντας το αίμα όλων, αλλά περισσότερο του φίλου του, που αιφνιδιασμένος βούτηξε ανάμεσα στους θάμνους για να σωθεί!

ΗΤΑΝ η τυχερή αστοχία του άσχετου και το θαύμα της στιγμής, για όσους πιστεύουν σ’ αυτό, που χάραξε τη μοίρα των δύο φίλων και συναδέλφων. Και η καθοριστική αφορμή για τον ένα να μην ξαναπιάσει όπλο στα χέρια του. Ο Δημήτρης, κάθε τόσο, χρόνια μετά, θυμόταν την απίστευτη εκείνη βουτιά και τον χάρο που είδε με τα μάτια του. Ο άλλος, ο ανυποψίαστος και εγκληματικά αδαής στα κυνηγετικά, ζούσε για χρόνια τον εφιάλτη, ότι λίγο έλειψε κάποτε από μια απερισκεψία να στερήσει τη ζωή του φίλου του και ο ίδιος να σαπίζει στη φυλακή. Και φυσικά δεν το είπαμε ούτε στον παπά!

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ δεν πήγε από σκάγια... Πάλεψε σκληρά (σχεδόν 30 χρόνια μετά) με τον θάνατο αλλά έχασε αυτή τη μάχη. Τούτη τη φορά δεν πρόφτασε να κάνει τη γνωστή απίστευτη βουτιά στους θάμνους. Δεν κατάφερε να σωθεί, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του, τους φίλους και γνωστούς, αλλά και τους χιλιάδες Λαρισαίους που περίμεναν πώς και πώς να διαβάσουν στην «Ε» τα γραπτά του.

Από τον Xρήστο Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass