Οι πολύτεκνοι χρειάζονται γενναία μέτρα στήριξης

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2019 16:34

Κάποιοι συγχέουν την προνοιακή πολιτική που έχει στόχο την αποφυγή της φτώχειας με τη δημογραφική πολιτική-κίνητρα που σκοπό έχουν την αύξηση των γεννήσεων έναντι των θανάτων και όχι την προστασία των απόρων. Χρειάζονται γενναία μέτρα-κίνητρα που να στοχεύουν σε βάθος χρόνου και όχι πρόσκαιρα.

Το μέτρο του διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών (ήταν αυτοί που με τα παιδιά τους γέμιζαν τις σχολικές αίθουσες) και το ποσοστό του 20% του διορισμού στο δημόσιο (που έγινε 15%) ήταν τα σημαντικότερα μέτρα και αυτά αύξησαν τις γεννήσεις το 2004-2009! Τέτοια μέτρα χρειάζονται. Θετικό μέτρο είναι οι πολιτικές απασχόλησης και οι υποδομές φροντίδας παιδιών, μέτρα φορολογικά που τα παιδιά να μην λογίζονται ως τεκμήριο πλουτισμού, κατάργηση των άδικων τεκμηρίων διαβίωσης, κατάργηση μειωμένου τιμολογίου ΔΕΗ, κατάργηση φόρου πολυτελείας Ι.Χ, επίδομα ενοικίου, επίδομα θέρμανσης κλιμακωτά ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και όχι μέχρι το 3ο παιδί, επαναφορά των εισοδηματικών κριτηρίων για τα επιδόματα τέκνων όχι προ της 1.1.2018 αλλά προ της 1.1.2013, κατάργηση των εκτρώσεων, δεν μπορεί να λαμβάνεται μέριμνα για τα δικαιώματα άλλων οργανώσεων και όχι για τα απροστάτευτα-αγέννητα παιδιά, τα οποία άμα στη σύλληψή τους θεωρούνται κανονικά ανθρώπινα όντα. Επίσης στη συνταγματική αναθεώρηση να ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε μέτρα υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών να μην καταργούνται αλλά αντίθετα να ενισχύονται λόγω του έντονου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας! Κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή με γενναία μέτρα-κίνητρα.

Ο Πρωθυπουργός σε παραλήρημα από το βήμα της Βουλής είπε: «Θα λύσουμε το δημογραφικό ενσωματώνοντας τους μετανάστες. Μίλησε για καλλιέργεια ρατσισμού, εθνικισμού, για καθαρότητα της φυλής, για μίσος και διχασμό εντός της ελληνικής κοινωνία. Δεν κάθονται να δουν όλοι τους γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μένουν στον τόπο τους και παίρνουν τον δρόμο της φυγής. Γιατί να επιτρέψουμε την είσοδο μεταναστών στη χώρα μας και να μη γίνουν πραγματικές προσπάθειες μέσω της πολυπόθητης ανάπτυξης να επιστρέψουν στη χώρα μας όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία αηδιασμένα από τη συμπεριφορά της μητριάς πολιτείας πήραν τα μάτια τους και έφυγαν στους τέσσερις ορίζοντες;

Και πόσο σίγουροι είστε ότι αυτοί θα επιστρέψουν πίσω; Τα παιδιά τους όμως που θα φέρουν στη ζωή θα τα καρπωθούν οι χώρες που βρήκαν καταφύγιο για ανεύρεση εργασίας, κάτι το οποίο στέρησε βάναυσα η μαμά πατρίδα! Αντε λοιπόν να γίνει μια νέα αρχή για να μην επαληθευθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών που μιλούν για μείωση του Ελληνικού πληθυσμού κατά 2.5 εκατ. το 2.050!

Από τους Π. Γκουντελάκη, Γ. Κερμελίδη, Ι. Κομόπουλο (πολύτεκνοι)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass